Židovský kaviár - paštika

magdalenka Kuchař:

Pomazánky 8 názorů

Židovský kaviár-paštika
43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

500 g kuřecí játra (ev. Kachní, husí)
1 cibule
1-2 stroužky česneku
sůl
pepř
2 vařené žloutky
200 ml kachní sádlo
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuľu na drobno pokrájame, speníme na časti masti. Pridáme kúsky pečienky, pridáme pretlačený cesnak, opekáme. Osolíme, okoreníme.

  2. Necháme vychladnúť, pomelieme, pridáme roztlačené žĺtky a zmiešame s roztopenou, tekutou masťou. Dáme napr. do kelímkov, dózičiek.

  3. Povrch môžeme tiež poliať tenkou vrstvou masti, alebo po vychladnutí dáme kúsok kuchynskej fólie - kvôli prístupu vzduchu. Skladujeme v chladničke. Recept som kedysi objavila v časopise, kde bola reč o stravovacích návykoch židovskej komunity.

Poznámka

Židia majú zakázané konzumovať bravčové mäso - preto pečienka hydinová aj masť. Ja, ako nežidovka, zásady kašrutu dodržiavať nemusím a paštétu vyrábam s bravčovou masťou.

Chutí na čerstvom chlebe, ale zvykneme si ju natierať aj na lokše.

Plus kyslá uhorka, feferónka, kyslá kapusta a pohárik vínka z malokarpatských viníc...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Židovský kaviár - paštika

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Ahoj Evička, máš ÚŽASNÉ fotky!!! Je mi potešením, že si vyskúšala tento recept! Ďakujem!

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Magdalenka,dnes jsem dělala Tvoji paštiku,je opravdu výborná:-ppůlku už máme zbaštěnou.Já jsem si tam přidala ještě špetku strouhaného muškátového oříšku.S tím rohlíkem výborné:-pdovolila jsem si přidat fotečky,pokud je tam nebudeš chtít tak napiš:-)):-))

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Mňam :-p :yes::yes: ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Ahoj Drobku, nechcem si robiť reklamu, ale toto - fal. husí játra- na studenej mise vyzerá veľmi efektne a aj chutí. Keď už kupuješ tie jatýrka, kúp si viac, nebudeš podľa mňa ľutovať...
    http://www.toprecepty.cz/recept/4621-falesna-husi-...

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-p Jemináčku to je krása, my jsme na paštiky přímo udělaní. Tady v americku je o vepřová ujátra nouze, zato kuřecí mají cenu skoro jako odpad. Chci říct, že ten kelímek co to v něm prodávají má snad větší cenu než obsah.
    A tady se mi nabízí takhle náádherný recept. Děkuju moc a zítra jsu koupit játra.:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Radši do vzkazů, jo? :-D:-D:-K:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Špagetka, môj starý otec, nar. 1902 bol na vojne v Ml. Boleslavi...čo tvoja babička, nemotala sa v tých končinách?
    Do smrti požíval české výrazy, ktoré sa tam naučil...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Magdi, to vypadá zajímavě - :-p:-K:yes: Poslouchej, ty fakt máš stejné chuťové buňky, jak my tady na severu Čech :-D:-D:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo