Variace na perkelt
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 892 kJ / 3 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,80 g |
Tuky | 203,20 g |
Vláknina | 58,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 91,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto jídlo vlastnoručně uvařil můj manžel.
Lze připravit i z telecího, kuřecího, jehněčího…atd
Solit až na konci!!! Při dušení a solení zároveň se prodlouží doba dušení (masu trvá déle, než změkne)
Pokud nemáte maso z mladého kusu, je možná lepší použít tlakový hrnec a asi si umím představit i Pomalý hrnec (ale s ním nemám zkušenosti)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 2. 2010 23:37
Perkelt je skvělé jídlo, takže bodík i odemne +16
5. 12. 2009 19:06
Děkuji vám všem za bodíky a jinak dneska měl Babica v pořadu o vaření chlapíka z Maďarska, který mimo jiné dělal pravý maďarský perkelt a s uspokojením konstatuju, že ho dělal téměř stejně a i s tím červeným vínem , jen jsem nedávala česnek
3. 12. 2009 22:54
Mňam
3. 12. 2009 08:59
Spagetko ty se mas, takovy manzel by se mi taky hodil. Takze to ma za bodik.14
2. 12. 2009 20:58
+ bodíková gratulace manželovi
2. 12. 2009 19:30
No to jsou krásné fotečky. Dávám bodík. Tohle můžeme
2. 12. 2009 18:30
Špagetko, zrovna něco podobného dělám na zítřek, tak to sem asi taky dám(zítra), bezvadný recept a letí ti zasloužený bodík,č9 i za tu Adventní náladičku
2. 12. 2009 18:25
určitě vyzkouším, vypadá,že si "pošmákneme", bude k nedělnímu obědu,posílám bodík
2. 12. 2009 18:15
Tedy špagetko, máš to ale slavnostní Hnedka bych si nabídla, mám hlad, celý den jsem nejedla - jdu si pro něco do lednice
2. 12. 2009 18:12
Já hovězí na víně miluju..nejen kvůli tomu zbytku láhve, peču ho většinou v troubě a ke konci přidávám velkou lžíci brusinek, v nouzi i rybízové zavařeniny.
2. 12. 2009 18:10
manzel je blazen do perkeltu... davam bodik
2. 12. 2009 18:04
Špagetko, moc dobrý recept Podobně někdy dělám, jen zatím bez vína. Netušila jsem, že se tomu říká perkelt Každopádně letí bodík+6.
2. 12. 2009 18:01
Díky za bodáky, no Lusí, manžílek to pečlivě testoval a to víno prý nebylo špatný
2. 12. 2009 17:59
Tak tohle také můžeme...manželovi bodík.A prosím Spagi co s tím zbytkem láhve, můžu ho dorazit?
2. 12. 2009 17:20
Drobek néé, jen tady nesedím non-stop! Spagi, moc se mi líbí, že máš ve fotografiích vždy kus postupu a nějaké ingredience. Podle toho se vaří jedna báseň, než podle sice krásných a někdy nicneříkajících třeba tří stejných fotek. Jo a krásný oválný talíř!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 8 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 8 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Fit salát
Přidáno před 21 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 2 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 2 hodinami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 5 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 6 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 6 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí perkelt perkelt hovězí perkelt recept madarsky hovezi perkelt perkelt recept pravý maďarský perkelt perkelt z hovězího masa hovězí perkelt recepty maďarský perkelt babica hovězí podplecí perkelt hovezi perkelt recept hovězí hovězí krk podplečí podplecí hovězí perkelt na víně perkelt na víně babica perkelt hovezi krk podpleci recepty perkelt z hoveziho hovezi podplecí recept
Suroviny: krk hovězí, cibule, paprika čerstvá zelená, rajče cherry, paprika čerstvá červená, paprika sušená pálivá, pepř mletý, feferonka, sůl, sádlo, víno červené
Variace na perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MwBm
17 názorů