Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí klobásky

Oblíbenou kratochvílí u mnoha rodin je uzení. Chcete-li připravit ty nejlepší klobásky, stačí se držet osvědčeného receptu. Jeden takový tu pro vás máme i my. Základem je vepřový bůček a chuť doplňuje zadní hovězí.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 420 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 300 min + doba odležení

420 min (120 min příprava + 300 min tepelná úprava, + doba odležení)

4. 12. 2009 15:20

Suroviny pro 200 porcí

200 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie245 395 kJ / 58 651 kcal
Bílkoviny3 146,60 g
Tuky5 088,84 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 9,23 g
Sodík 171,48 g
Sůl420,00 g
Sacharidy63,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Všichni, kteří je ochutnali, si je nemohli vynachválit, proto jsem se rozhodl podělit o recept s dalšími čtenáři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Slavicin Slavicin

28. 3. 2020 11:31

RE; pavelk: tak to ti povim naprosto přesně hořká a úplně nechutné protože maso divočáka je suchá není to tak vepřové normální ale divočák je suchý celkově a jinak aj guláš :-O

Ján

1. 10. 2017 11:12

toho cesnaku je nejako málo

pavelk pavelk

3. 3. 2017 22:30

honza: Ano, i kančí se dá použít, ale nevím jaká by to byla chuť.

honza

3. 3. 2017 21:10

mam kanci muze se pouzit jako hovezi diky

Jirka

8. 12. 2016 01:12

Dělám je taky tak ve stejném poměru.Když mám králíka,tak ho dám místo hovězího.Zatím taky každý chválil.

maja1212

25. 11. 2016 19:58

pavelk: Dobře, zkusím to tak udělat :-) Děkuji

pavelk pavelk

25. 11. 2016 18:11

maja1212: To je těžký, odhadnou přesně množství koření. Někdo dává 20 gr. pepře, 7 gr. kmínu, 10 gr. papriky... na kilo směsi. Poradím ti: když namícháš směs s kořením, udělej malé kuličky ve tvaru karbanátku a po propečení je ochutnej a buď něco přidáš, nebo necháš tak, jak to je. Já to chutnám syrové a hned vím, co přidat. Z počátku raději toho koření méně. To se dá ještě ovlivnit.

maja1212

25. 11. 2016 17:48

Zdravím, mohu poprosit jaká přibližná gramáž koření patří do těch klobásek. Koření podle chuti je pro mě široký pojem :-) Děkuji

pavelk pavelk

22. 10. 2016 18:00

rita: Tak ten svůj recept si uchovej v tajnosti. Pokud tak udíš 4-5 dnů, mám za to, že klobásky budou suché. Toto uzení se spíš hodí na maso.

rita

21. 10. 2016 18:25

Tie klobásy máš v tom horúcom dyme uvarené.Pravé klobásy sa údia studeným dymom 4 až 5 dní.Viacerí kamaráti z Čiech si pýtali recept,ale nikdy ich nemali také ako ich jedli odo mňa a to lem preto,lebo ich v udiarni uvarili.

Pepino

7. 10. 2016 13:39

pavelk: Ahoj,

Děkuji za odkaz a i za radu ohledně klobás.Do 14 dní je budu zkoušet.Pak dám info.

Pepino

pavelk pavelk

21. 9. 2016 14:36

Pepino: Dělám tímto způsobem klobásky už pár desítek let. Česnek je velmi aromatický a jeho chuť se rozloží i když ho dávám až ve druhé fázi, kdy je již hmota naplněná ve střívkách. Co se týká uzeného masa, s úspěchem používám tento:
. Holt někdo je proti rychlosoli a tak ji někteří lide odsuzuji, ale já si myslím, že neprávem. Ať se ti dílo podaří.:yes:

Pepino

21. 9. 2016 13:47

Ahoj pavelk,
včera jsem dostavěl krb s udírnou.A otec oznámil že teď,když máme každý udírnu, že si klobásy bude dělat každý sám.No a já našel tvůj recept.,,už ho mám vytištěn,,:-D Jen jsem se chtěl zeptat ohledně toho česneku zda ho mám dát až v bodu 2 nebo jak píše aricana hned v bodu 1.Budu je dělat cca za 14 dní tak pak dám info.Už teď mi tečou sliny.,,Jo a má ještě někdo dobrý recept na uzení masa,,?

aricana

13. 9. 2016 19:47

Na 17 kg max 2 kg hovězího,čím více ho dáte tím více jsou klobásky suché. A navíc,česnek se dává hned první den,pokud maso je naložené jen se solí,tak už nikdy nechytne tu správnoučesnekovou chuť
:-O

pavelk pavelk

21. 8. 2016 12:24

draktrucker: Jak málo šťavnaté, to se jako drolí? Jaký jsi měl bůček, hodně libový? Jakou teplotou jsi udil? Je mnoho otazníku. ;-)

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vyroba domacich klobas klobásy recepty domaci uzene klobasy výroba klobás recept na klobásy výroba domácích klobásek recept na klobásy do udírny výroba domácích klobás video klobásy recept recept na domácí uzené klobásy vyroba domácí vepřové klobásy domácí moravské klobásy recept na 5kg masa vyroba klobasek vyroba domácích klobás recept domaci uzene klobasy recept recept na klobásky klobásky recept klobásy recepty video klobásy recepty na klobásy

Suroviny: bůček, hovězí zadní, sůl, česnek, pepř mletý, kmín celý, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, voda

TopRecepty.cz

Domácí klobásky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Y35