Sněhové pusinky
Jen dvě ingredience potřebujete na výrobu krásných, křehkých a nadýchaných sněhových pusinek. Co ušetříte na přísadách, to musíte vrazit do pečlivosti při šlehání sněhu. Ale nebojte se, chce to jen trochu soustředění a hlavně vydržet!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 399 kJ / 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,30 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 80,22 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2023 16:41
Alue444:
Pokud jste postupovala podle rcp, tedy VEŠLEHALA cukr do sněhu pak se není čemu divit...
Ve vííídeu je to OK: cukr se opatrně vmíchá např. stěrkou
ČÍM DÉLE SE MÍCHÁ, TÍM JE HMOTA ŘIDŠÍ (o šlehači vůbec neuvažovat)
No, rcp jsem sepsul už 9. 12. 2015 20:02
Pokud jste postupovala podle rcp, tedy VEŠLEHALA cukr do sněhu pak se není čemu divit...
Ve vííídeu je to OK: cukr se opatrně vmíchá např. stěrkou
ČÍM DÉLE SE MÍCHÁ, TÍM JE HMOTA ŘIDŠÍ (o šlehači vůbec neuvažovat)
No, rcp jsem sepsul už 9. 12. 2015 20:02
7. 2. 2023 17:48
Postupovala jsem dle receptu... a strašný :) teklo to, nenabylo to, oddělil se cukr od bílku, dobré to nebylo, nešlo to odlepit, rozpadalo se, skončilo v koši. Ještě že je to chudé na ingredience. Takhle je mi líto jenom ztracené námahy.
2. 1. 2023 16:32
1. 4. 2022 15:36
casino: a navíc jsou pusinky spálené Máte naprostou pravdu, tudy cesta nevede!!
19. 5. 2020 16:17
3. 10. 2017 18:24
Někde jsem četla, že kvalita cukru se může lišit a některý se nechce rozpouštět, někdo nedělá v lázni, dá jen cukr a bílky a jde to, mě se minule cukr rozpustil v pohodě a z toho zas ne a určitě to není tim, že bych byla až tak levá..
30. 9. 2017 18:20
Vždy se mě povedou:: na jeden bílek dám 8 dk cukr písek a pár kapek citr,onu,bílky šlehám do polovičky pak potroškách přidávám cukr nikdy práškový ,pozašlehání cukru přendám nad páru a pořád šlehám ( elektrický šlehač) sních za chvilku dělá krásné špičky a cukr je rozpuštěný.Sundám a každou chvilku ho prošlehám do chladnutí.! když chci kokosky přidám kokos.
30. 9. 2017 09:19
zizala: Díky, zkusím teda příště.
Tentokrát se mi zas nepovedl rozšlehat cukr, šlehala jsem snad půl hodiny a pořád krystalky, tak to do trouby ani nešlo..
Tentokrát se mi zas nepovedl rozšlehat cukr, šlehala jsem snad půl hodiny a pořád krystalky, tak to do trouby ani nešlo..
27. 9. 2017 17:03
ZaSolanem: S největší pravděpodobností nebyly dosušené. Je potřeba sušit v mírné troubě (asi 50-70°C), dokud nejsou uvnitř suché. Dát jim prostě čas
27. 9. 2017 14:27
casino: Děkuji , povedli, jsou úžasný a dobrý, vnoučata budou čubrnět co jim babička zase připravila
25. 9. 2017 14:34
Prosím všechny (pusinky), co dělám špatně, když mi v cukroví zůstane takový ten lepivý vnitřek, měla jsem na zkoušku necelý plech- čtyři kusy byly celé křehké a ve zbytku vnitřek, co se lepí na zuby. Prý to tak má někdo rád, já teda ne. Sušila jsem to dost dlouho, myslím.
Pusinky mi nikdy nešly, ale teď mě posedla chuť je zvládnout.
Pusinky mi nikdy nešly, ale teď mě posedla chuť je zvládnout.
21. 1. 2017 19:11
super recept,dělala jsem poprvé a mám je krásné
19. 12. 2016 11:33
Fanka: delala jsem pusinky podle vaseho receptu a jsou uzasne, dekuji
17. 12. 2016 17:43
Andulee: Dávám zásadně krystal 8 dk na 1 bílek a šlehám nad párou,vždy se povedou ,když chci kokosky tak přidám kokos.:
16. 12. 2016 07:57
Pusinky peču už spoustu let.Ze sraré kuchařky vím ,že se dává na 1bílek 35g cukr krupice a pochvílise přidá 35g cukr moučka.Vždycky se povedly,ale zásada je :čistá mísa,bílky bez příměsi žloudků a na každou dávku špetka soli.Peču na 120 st.C a pak ,až se vyfouknou,na 50 dosušit třeba do vychladnutí trouby.Čauky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 17 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 23 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 51 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 2 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sněhové pusinky sněhové pusinky recept pusinky recept pusinky pusinky cukroví sněhové pusinky recept od cukráře recept na snehove pusinky recept na pusinky vánoční cukroví sněhové pusinky sněhové pusinky z bílků pusinky sněhové cukrovi snehove pusinky recept pusinky cukroví pusinky sněhové pusinky top recepty snehove cukrovi recept sněhové pusinky vanocni cukrovi pusinky recepty pusinky vanocni pusinky
Suroviny: bílek, cukr moučkový
Sněhové pusinky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wV58
74 názorů