Obi pajšl
Vepřový kořínek nebo-li pajšl je opomíjenou surovinou v kuchyni. Je to chyba - při dobrém zpracování se z něj může stát lahůdka na talíři. Dobře provařte maso, zbavte ho chrupavek, dochuťte podle svého. Pak už jen sklízejte pochvaly!
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 953 kJ / 1 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 186,26 g |
Tuky | 60,37 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 2,30 g |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 3,40 g |
Sacharidy | 32,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Když zbude (druhý den), rozleží se a je ještě lepší. Schválně ji děláme večer, den předem.Suchá zápražka je podmínkou a dává pajšlu nezaměnitelnou chuť. Ze zůstatku vývaru lze udělat polévku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2018 20:54
Já pajšl podávám s bramborovým knedlíkem, popř. s bramborama
22. 12. 2010 22:04
23. 2. 2010 12:00
U nás ho mimo mne nikdo nechce, a tak ho dělám málokdy. Teď, když o něm čtu, jsem na něj dostala obrovskou chuť; budu muset nakoupit...
Václave, posílám bodíka a až ho budeš vařit, tak zabal a pošli aspoň trochu vůně.
Colombo - tam ho měli nejlepší
teď o něj v hospodě ani nezavadíš.
17. 12. 2009 10:55
15. 12. 2009 14:23
14. 12. 2009 20:55
13. 12. 2009 20:51
13. 12. 2009 17:01
13. 12. 2009 16:34
13. 12. 2009 16:11
13. 12. 2009 15:15
13. 12. 2009 14:53
13. 12. 2009 14:53
13. 12. 2009 14:12
13. 12. 2009 13:11
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 16 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 17 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 15 minutami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 36 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 2 hodinami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 3 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hlíva je po žampionech druhá nejoblíbenější pěstovaná houba. Přinášíme šikovné nápady na její kuchyňské zpracování
Kapusta je typická podzimní a zimní zelenina. Víte, jak ji vařit, aby neztratila barvu a nečpěla?
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: pajšl pajslova omacka jehněčí pajšl jak se děla pajšl pajšl recept co je pajšl recept pajšl hovězí pajšl recepty pajsl recept na pajšl co je to pajšl domácí pajšl pajšl omáčka jak uvařit pajšl omáčka pajšl omáčka z pajšlu jak se vari pajsl zápraška vepřovy pajšl pajšlová máčka
Suroviny: plíce vepřové, srdce vepřové, jazyk vepřový, játra vepřová, maso vepřové, cibule, sádlo vepřové, mouka hladká, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, tymián, ořech muškátový, sůl, cukr, ocet
Obi pajšl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNpY
17 názorů