Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnný kefírový chleba s dýní

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 12. 2009 10:40

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie10 601 kJ / 2 534 kcal
Bílkoviny81,07 g
Tuky50,52 g
Vláknina28,26 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 6,50 g
Sůl16,23 g
Sacharidy424,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

30. 9. 2011 12:05

Včera jsem upekla i s tou cibulí. ještě jsem přidala drcený kmín, ale mňááám ;-):-p:-p :yes::yes: a s dovolením přidám fotečku:-K

Irrena Irrena

26. 6. 2011 19:43

cathleen:Cathleen děkuji za radu, ale opět se mi nepovedl, asi jsem ho měla nechat v pekárně,v ošatce mi už vůbec nekynul a tím byl po upečení tuhý a na spodku sražený:-(Příště nechám v DP.Mám pocit že i droždí stálo za starou belu.Vadí mi že to vždycky něčím zmatlám, protože ze zkušeností vím, že tvé recepty nemají chybu:yes:viz slunečnicové trojhránky,které milujeme:-p

cathleen cathleen

26. 6. 2011 16:15

Irrena: Iri, v pekárně může být těsto volnější, při kynutí a pečení ho "podrží" forma. Zkus při zadělávání těsta dát asi o 30-40 ml vody méně (jsou to 3-4 polévkové lžíce). Těsto by mělo být tužší a půjde z něj zformovat šiška;-) A hladké mouky dej také trochu méně a jak se bude těsto hníst, tu trochu tam dosypávej.

Irrena Irrena

25. 6. 2011 12:25

Cathleen já už opět otravuji:-8Dal by se ten chléb zadělat v pekárně a pak nechat kynout v ošatce a dát péct do trouby:-?:-?:-?Možná to máš vyzkoušené;-)

cameira

29. 4. 2011 17:27

zatím nejlepší chleba,co se mi doma povedl, nepropadl se,je krásně vypečený,tekutiny vyšly akorát,že jsem nemusela nic ...jen příště přisypu ještě víc semínek, jsou opravdu vynikající.jo a dělala jsem taky bez cibulky,neměla jsem sušenou a byla jsem líná loupat čerstvou:-)

Irrena Irrena

25. 2. 2011 17:38

Cathleen to je možná ono, příště si dám pozor;-)Děkuju:-!:-!:-!:-!

cathleen cathleen

25. 2. 2011 13:34

Iri, napada me jedine, zes mela ridsi kefir. Ja ho mam domaci, z tech houbicek. Jestli budes chlebik jeste zkouset, uber tak 30-40ml vody.

Irrena Irrena

25. 2. 2011 13:18

Tak nevím co jsem udělala špatně, chléb byl nádherně vysoký až k okýnku a najednou se propadl, neotvírala jsem pečku ani jsem nedala víc tekutin;-(Ještě nikdy se mi to nestalo:-O

Ivulisek

14. 2. 2011 20:15

tak chlebík je výborný, akorát teda není nahvrchu takový jako baculatý, spíš jako by bylo těsto nějak sušní a je takové "potrhané". jinak fakt super :yes:

Ivulisek

14. 2. 2011 15:15

děkuji za rychlou odpověď :-O hned to tam jdu nasypat a už se těším.:-D

cathleen cathleen

14. 2. 2011 15:09

:-) je to jednoduché - sečti gramáž všech surovin u receptu a vyjde ti výsledná hmotnost chleba - tady je to něco malinko přes kilo, tak pekárnu nastav na velikost 1 kg;-)

Ivulisek

14. 2. 2011 15:01

chtěla bych vyzkoušet tento chlebík, ovšem jsem úplný začátečník a tak se ptám možná blbě. tato gramáž je na jaký chleba 750g, 1kilo, nebo kilo a půl???nebo jak poznám z receptů, na jak velký chlebík je to recept. děkuji moc:-8

dadina

8. 2. 2011 14:56

no,je pravda,že ingredience dávám zhruba a když nemám po ruce suché droždí použiju klasiku, v tom případě přidávám ale vzedmuté droždí později. ovšem propadlý střed mám občas i ze suchého droždí

cathleen cathleen

3. 2. 2011 16:10

Propadly stred vznikne.když použijete přemíru tekutin nebo droždí. Jste si jistá,že jste dala gramáž přesně,jak je psáno v receptu?

dadina

3. 2. 2011 15:46

Recept skvělý,jen mi chléb, a už se mi to stalo s vícero recepty, těsně před koncem pečení \"spadne\".Cca 20 minut do konce je to krásná cihlička a 5 minut před koncem mám propadlý lavor.Na chuti to nic nemění,ale poradí mi někdo,proč se mi to děje?dík

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: chléb s kefírem kefírový chléb z trouby chleba s kefírem kefirovy chleb z pekarny recept kefírový chléb z domácí pekárny celozrnný chléb recept domaci chleba s kefirem domácí celozrnný chleba do trouby domácí chleba z kefíru domácí celozrnný chleba recept do trouby domácí chléb s kefírem kefírový chléb z pekárny domácí kefírový chleba kváskový chleba pšenično-žitný upeč třeba chleba recepty domácí chléb z kefíru chléb z drcených zrn domácí chléb se semínky kefírový chlebíček kefírový chleba z domácí pekárny celozrnný chléb s kefírem

Suroviny: kefír, voda, sůl, cukr, olej, kmín celý, mouka žitná chlebová, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, semínka dýňová, droždí,

TopRecepty.cz

Celozrnný kefírový chleba s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X7R