Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vynikající kysané zelí -vánoční

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 105 min

105 min (105 min příprava)

15. 12. 2009 15:25

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mezi svátky, když není čas, tak je to výborná svačinka nebo večeře, která je vždy po ruce. Pokud máte chladnější místo,/špajz, komora/ tak vám to vydrží v hrnci celé svátky. My vaříme 10-ti litrový hrnec.

Vždy jsme začli vařit na Štědrý den a koštovali jsme až po půlnoci, protože o Štědrém dni se nemá jíst maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jan.alois jan.alois

20. 12. 2015 17:23

Zítra jdu do toho. bodík už tam je.:yes::yes:

BILKOVAI BILKOVAI

4. 12. 2014 18:06

klukodvody:děkuji, věřím, že bude chutnat. My se toho můžeme ujíst :-p

klukodvody klukodvody

4. 12. 2014 16:16

No to je strašné co to s náma provádíte.To je taková nádhera,že jedu zítra pro uzené,zelí máme své a jdeme do toho.Do Vánoc nevydržím.A protože jsem hoooooooooooooodně rozmlsaný tak to zkusím ještě maličko přelít cibulkou na rozškvařené slanině a pak Vám dám vědět.Rozhodně ukládám a dávám bodík:-K:-K:-K:-p:-p:-p

rebeka rebeka

1. 6. 2013 08:03

tahle voňavá dobrota na mě jukla z náhodných a při pohledu z okna si myslím, že nastal ten správný čas tuhle dobrotu uvařit;-):-D:-D:yes::yes:

BILKOVAI BILKOVAI

22. 12. 2011 19:08

Srettko, to jsem fakt ráda, že Tě recept nezklamal:-) Hodně záleží na zelí a když je domácí, tak není, co řešit. Nám chutná nejvíc s uzeným žebrem. To tam hodím nakrájené tak, aby se vešlo do hrnce a vařím tak dlouho, až maso odpadá od kosti. Jsou tam i křupky, které já úplně zbožňuju:-8 Děkuji, že jsi recept vyzkoušela:-K Škoda jen, že není fotečka;-)

srettka

22. 12. 2011 17:59

ozkoušeno a musím říci...VÝBORNÉÉÉÉ:-!
fantastické zelíčko s uzeným masénkem, jen jsme koupili uzenou krkovičku a pokrájeli jí do toho na kostky. a zahustila jsem strouhanýma bramborama. jsem spokojená a nevařila jsem naposled-stopro:yes::yes::yes::yes:
p.s. jen asi brzo zmizí
p.s.s.joo dělala jsem z našeho zelíčka:-p

BILKOVAI BILKOVAI

4. 7. 2011 17:42

Cathleen, vyzkoušej.Nemusíš ani o vánočních svátcích.:-)) Nám moc chutná. :-*:-*:-*:-p;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

4. 7. 2011 17:11

Nádhera!:-O:yes: Recept byl v náhodných a já si ho ukládám, díky:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

10. 10. 2010 20:43

Popletko, děkuji za bodík . A jak říkáš, tradice je tradice. Jak píše Jindra /neregistrovaný/, že kdo nejí ryby ať si dá řízek, samozřejmě může. Ale u nás se prostě tato bezmasá tradice dodržuje a tohle zelí je u nás vyjímečné tím, že ho opravdu vaříme jenom na vánoce. No, čas letí jako bláznivý a my ho budeme vařit co nevidět;-)

popletko

10. 10. 2010 17:52

mnam-mnam :-p to muzu:-D my pres rok delame zelnacku, no vanocni je ,,specialni,, kterou delame opravdu jen o vanocich.Neni specialni co se tyce vareni, ale pro nas je to tradicni vanocni-od mamky. Zeli, v nem uzene,klobaska, houby,zasmazka. Tatinek si dva do ni i domaci testoviny-neco jako drobenka, my to nemusime ;-) A do stedrovecerni vecere taky nejime maso-delame si pecene brambory s maslem a mlekem. Je to taky tradice, dokonce i nase deti a segrine vnoucata to dodrzuji.Vsichni se sejdeme u rodicu, uz je nas do 20 :-D a pak kazdy priseje svoji troskou do mlejna. Je to krasne, neopakovatelne a dojemne.Jsme tam 4 generace,a nejak nikoho nenapadne, ze bude o vanocich ,,ve svem,, Jo, at nezapomenu -posilam bodika :yes:

Věrka.

10. 10. 2010 16:53

Joo, to je velká dobrota.

jindra

10. 10. 2010 09:16

Když někdo nejí ryby, ať si dá klidně řízek.

BILKOVAI BILKOVAI

29. 12. 2009 12:49

Tejaja, děkuji za přidání foto.:yes: Já přidávám též, jak jsem slíbila. Neměla jsem žebra, tak jsem použila uzené ocásky a bůček:-)) Asi budu muset ještě uvařit další várku, protože je velká poptávka:-*:-p

tejaja tejaja

28. 12. 2009 22:23

Dievčatá, ale Ivetka Bílková ako autorka nepíše, že sa to má jesť na šedrý deň, práve naopak, píše, že ho síce začali variť na štedrý deň, ale jesť začali až po polnoci.;-);-);-)
Inak údené rebierka v kyslej kapuste je veľmi dobrá vec v zime.:-D:yes:

Eliza Eliza

28. 12. 2009 21:43

Na Štědrý den se u nás vždy jedla jen vánočka, cukroví, k obědu oukrop, maximálně kuba. Večer po východu první hvězdy samozřejmě ryba (symbol Ježíše Krista) - tedy kapr - smažený a na černo. Bramborový salát bez uzeniny. Kromě toho, že jsme všichni křtění (moje děti už ale ne), nejsme vyloženě věřící v křesťanském slova smyslu, jedná se spíš o tradici. Jsem ale nemile překvapená, když na štedrodenní procházce potkáváme spoustu lidí, kteří se cpou mastnou klobásou, koupenou na ulici. Myslím, že některé tradice má smysl dodržovat, už pro vědomí kontinuity s minulostí, našimi předky a pro uvědomění si smyslu svátků... Vždy to nebylo jen o přejídání a o hmotném obdarovávání... Naopak.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak dlouho vařit kysané zelí jak vařit kysané zeli kysele zeli jak varit jak uvařit kyselé zelí jak vařit kyselé zelí jak dlouho vařit zelí vaříme kysané zelí jak uvarit kysane zeli jak uvařit zelí jak varit zeli vaříme kyselé zelí příprava kysaného zelí vařime zeli recept na kysané zelí vaření kysaného zelí vařené kyselé zelí kysané zelí vaření kysané zelí recept co varit na vanocni svatky jak dlouho varit kysele zeli

Suroviny: zelí kysané, žebra uzená, pepř celý, koření nové koření, sůl, bobkový list, olej, mouka

TopRecepty.cz

Vynikající kysané zelí -vánoční

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZVk