Vynikající kysané zelí -vánoční
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mezi svátky, když není čas, tak je to výborná svačinka nebo večeře, která je vždy po ruce. Pokud máte chladnější místo,/špajz, komora/ tak vám to vydrží v hrnci celé svátky. My vaříme 10-ti litrový hrnec.
Vždy jsme začli vařit na Štědrý den a koštovali jsme až po půlnoci, protože o Štědrém dni se nemá jíst maso.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 12. 2015 17:23
Zítra jdu do toho. bodík už tam je.
4. 12. 2014 18:06
klukodvody:děkuji, věřím, že bude chutnat. My se toho můžeme ujíst
4. 12. 2014 16:16
No to je strašné co to s náma provádíte.To je taková nádhera,že jedu zítra pro uzené,zelí máme své a jdeme do toho.Do Vánoc nevydržím.A protože jsem hoooooooooooooodně rozmlsaný tak to zkusím ještě maličko přelít cibulkou na rozškvařené slanině a pak Vám dám vědět.Rozhodně ukládám a dávám bodík
1. 6. 2013 08:03
tahle voňavá dobrota na mě jukla z náhodných a při pohledu z okna si myslím, že nastal ten správný čas tuhle dobrotu uvařit
22. 12. 2011 19:08
Srettko, to jsem fakt ráda, že Tě recept nezklamal Hodně záleží na zelí a když je domácí, tak není, co řešit. Nám chutná nejvíc s uzeným žebrem. To tam hodím nakrájené tak, aby se vešlo do hrnce a vařím tak dlouho, až maso odpadá od kosti. Jsou tam i křupky, které já úplně zbožňuju Děkuji, že jsi recept vyzkoušela Škoda jen, že není fotečka
22. 12. 2011 17:59
ozkoušeno a musím říci...VÝBORNÉÉÉÉ
fantastické zelíčko s uzeným masénkem, jen jsme koupili uzenou krkovičku a pokrájeli jí do toho na kostky. a zahustila jsem strouhanýma bramborama. jsem spokojená a nevařila jsem naposled-stopro
p.s. jen asi brzo zmizí
p.s.s.joo dělala jsem z našeho zelíčka
fantastické zelíčko s uzeným masénkem, jen jsme koupili uzenou krkovičku a pokrájeli jí do toho na kostky. a zahustila jsem strouhanýma bramborama. jsem spokojená a nevařila jsem naposled-stopro
p.s. jen asi brzo zmizí
p.s.s.joo dělala jsem z našeho zelíčka
4. 7. 2011 17:42
Cathleen, vyzkoušej.Nemusíš ani o vánočních svátcích. Nám moc chutná.
4. 7. 2011 17:11
Nádhera! Recept byl v náhodných a já si ho ukládám, díky
10. 10. 2010 20:43
Popletko, děkuji za bodík . A jak říkáš, tradice je tradice. Jak píše Jindra /neregistrovaný/, že kdo nejí ryby ať si dá řízek, samozřejmě může. Ale u nás se prostě tato bezmasá tradice dodržuje a tohle zelí je u nás vyjímečné tím, že ho opravdu vaříme jenom na vánoce. No, čas letí jako bláznivý a my ho budeme vařit co nevidět
10. 10. 2010 17:52
mnam-mnam to muzu my pres rok delame zelnacku, no vanocni je ,,specialni,, kterou delame opravdu jen o vanocich.Neni specialni co se tyce vareni, ale pro nas je to tradicni vanocni-od mamky. Zeli, v nem uzene,klobaska, houby,zasmazka. Tatinek si dva do ni i domaci testoviny-neco jako drobenka, my to nemusime A do stedrovecerni vecere taky nejime maso-delame si pecene brambory s maslem a mlekem. Je to taky tradice, dokonce i nase deti a segrine vnoucata to dodrzuji.Vsichni se sejdeme u rodicu, uz je nas do 20 a pak kazdy priseje svoji troskou do mlejna. Je to krasne, neopakovatelne a dojemne.Jsme tam 4 generace,a nejak nikoho nenapadne, ze bude o vanocich ,,ve svem,, Jo, at nezapomenu -posilam bodika
10. 10. 2010 16:53
Joo, to je velká dobrota.
10. 10. 2010 09:16
Když někdo nejí ryby, ať si dá klidně řízek.
29. 12. 2009 12:49
Tejaja, děkuji za přidání foto. Já přidávám též, jak jsem slíbila. Neměla jsem žebra, tak jsem použila uzené ocásky a bůček Asi budu muset ještě uvařit další várku, protože je velká poptávka
28. 12. 2009 22:23
Dievčatá, ale Ivetka Bílková ako autorka nepíše, že sa to má jesť na šedrý deň, práve naopak, píše, že ho síce začali variť na štedrý deň, ale jesť začali až po polnoci.
Inak údené rebierka v kyslej kapuste je veľmi dobrá vec v zime.
Inak údené rebierka v kyslej kapuste je veľmi dobrá vec v zime.
28. 12. 2009 21:43
Na Štědrý den se u nás vždy jedla jen vánočka, cukroví, k obědu oukrop, maximálně kuba. Večer po východu první hvězdy samozřejmě ryba (symbol Ježíše Krista) - tedy kapr - smažený a na černo. Bramborový salát bez uzeniny. Kromě toho, že jsme všichni křtění (moje děti už ale ne), nejsme vyloženě věřící v křesťanském slova smyslu, jedná se spíš o tradici. Jsem ale nemile překvapená, když na štedrodenní procházce potkáváme spoustu lidí, kteří se cpou mastnou klobásou, koupenou na ulici. Myslím, že některé tradice má smysl dodržovat, už pro vědomí kontinuity s minulostí, našimi předky a pro uvědomění si smyslu svátků... Vždy to nebylo jen o přejídání a o hmotném obdarovávání... Naopak.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 7 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 3 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 3 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 3 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho vařit kysané zelí jak vařit kysané zeli kysele zeli jak varit jak uvařit kyselé zelí jak vařit kyselé zelí jak dlouho vařit zelí vaříme kysané zelí jak uvarit kysane zeli jak uvařit zelí jak varit zeli vaříme kyselé zelí příprava kysaného zelí vařime zeli recept na kysané zelí vaření kysaného zelí vařené kyselé zelí kysané zelí vaření kysané zelí recept co varit na vanocni svatky jak dlouho varit kysele zeli
Suroviny: zelí kysané, žebra uzená, pepř celý, koření nové koření, sůl, bobkový list, olej, mouka
Vynikající kysané zelí -vánoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVk
20 názorů