Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza

Příprava majonézy je nenáročná na přípravu a pokud jí potřebujeme najednou větší množství, vyplatí se nám, udělat si jí sami doma. Upotřebíme ji nejen do salátů nebo jako základ tatarské omáčky, ale i jako surovinu např. do kynutého těsta.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

15. 12. 2009 15:38

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 567 kJ / 5 155 kcal
Bílkoviny35,88 g
Tuky544,43 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 1,25 g
Sůl3,12 g
Sacharidy27,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Při přípravě bramborového salátu se majonéza hned vlije do připravené zeleniny a brambor tak, jak jsme zvyklí, nebo ji dáme do sklenice a použijeme ji, až malinko více ztuhne, nejlépe na druhý den. Můžete si také jako já, připravit z majonézy hned tatarskou omáčku přidáním nastrouhané okurky a nadrobno nasekané cibule.

Majonéza by měla být řídká nebojte se toho tak to má být. Salát to nasaje a je pak vláčný, přesně takový má být je velmi chutný a není suchý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 12. 2009 21:09

yanull já fakt nevím, dělala jsem to poprvé s Pavlou a tak jsme ten recept dostaly:-S

tejaja tejaja

15. 12. 2009 20:07

Je, to je zaujímavé, ja majonézu nepoužívam vôbec, ale toto by stálo za vyskúšanie Janka, aspoň v menšom množstve, :yes::yes::yes: Za bodík :-D

yanull yanull

15. 12. 2009 19:58

Tak tuto majonézu čtu poprvé, ale věřím, že dobrá je. Mám dotaz, šla by místo kyšky použít zakysaná smetana? Přiděluji bodík za dobrý nápad. :-p:yes::-K

thomassinno thomassinno

15. 12. 2009 17:03

Podobný receptík jsem zkoušel, a musím říct že:yes:
Není nad domácí majonézu a tatarku:-8
Bodík udělen:yes:

simko.jit simko.jit

15. 12. 2009 16:13

no to vypadá dobře dát to do mixéru - já šlehám klasickou ručným šlehačem a bolí z toho teda ruka.:-*

spagetka spagetka

15. 12. 2009 15:53

Dělám ho stejně, jen dělám z méně množství(půlka uuvedeného), ale tam davám 1en 2 žloutky, ale je fakt, že záleží na velikosti vajec,jinak taky cibulku a okurku:-p, jinak tam někdy místo hořčice dám kopr, nebo bylinky, nebo zelený pepř :-p:-p:yes::yes:

Pejli Pejli

15. 12. 2009 15:44

Já jsem to taky dělala baj očko, ať toho nemám hafo, tak ze dvou žloutků, trochu kyšky a přilívala jsem pomaličku (čurkem)olej, pak na chuť jsem nastrouhala kys. okurku a na jemňunko cibulku :-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: majonéza majonéza recept nejlepší recept na domácí majonézu recept majonéza nejlepší majoneza dietní majonéza majonéza z jogurtu recept na majonezu cuketová majonéza řídká majonéza domácí majonéza z jogurtu majonéza z bílého jogurtu majoneza recepty majonéza domácí z jogurtu domácí dietni majoneza jak se dělá majoneza recepty majonéza jogurtová majonéza domácí majonéza recept jak připravit majonézu

Suroviny: olej, kyška, hořčice, žloutek, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Majonéza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZVv