Pařížský krém

simko.jit Kuchařka:

Ostatní 47 názorů

516
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Suroviny

0,5 l smetany ke šlehání 33%
Nyní v akci
150 g cukr krupice
Nyní v akci
5 PL kakao - prosáté
200 g čokolády na vaření
250 g másla
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao.

  2. Po spojení všech surovin a krátkém povaření směs odstavíme.

  3. Do horké zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo.

  4. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promíchat.

  5. Pak dát do lednice nejlépe do druhého dne tzv. uzrát.

  6. No a pak to všechno šlehačem vyšleháme - předtím podle potřeby možno trochu nahřát.

Poznámka

zdroj - sešit z učiliště, které navštěvoval můj tatínek :))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 57 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pařížský krém

  • tejaja tejaja

    Alena: Alenka, všetky prísady na krém, ktoré miešaš, musíš mať rovnakej teploty. A ešte jedna vec, krém sa šľahá, takže použi šľahač, nie mixér.;-)

    Odpovědět

  • Alena Alena

    Asi mám olšové ruce, nikdy se mi nechce podařit krém, ani pudinkový. Vždy se mi srazí, u pudinkového mi občas pomůže nahřát-ale taky ne vždy. I tento na chuť výborný se mi srazil a i po nahřátí a přešlehání se mi zdá, že se jednotlivé složky malinko oddělují, můžete mi prosím poradit co dělám špatně? Dělám vše přesně podle návodu. Původně jsem si myslela, že je to mixérem, tak jsem vyhodila kvalitní mixér eta a koupila nový, ale je to stále stejné. Dbám na to, aby ingredience měly stejnou teplotu, kupuji jen to nejkvalitnější, to pak člověka naštve, když má krém za 300-400kč sražený:-//. Děkuji

    Odpovědět

  • Silvie Foltýnková Silvie Foltýnková

    Krém je luxusní! Dala jsem tam o polovinu méně másla, takže je lehčí a přesto se dá použít do dortu (je dost tuhý). Při šlehání se mi sice trochu srazil, ale pomohlo to při šlehání nahřát fénem a krásně se to spojilo. :yes:

    Odpovědět

  • Jana Křivánková Jana Křivánková

    Jana: Pokud se krém začal srážet při šlehání, tak to LZE napravit přešleháním ve vodní lázni!!!!!!!!!!!
    OPRAVDU:-):yes:

    Odpovědět

  • Pavlína Pavlína

    Krém se mi podařilo vyšlehat, potom se mi ale začal srážet. Co jsem udělala špatně? A dá se to nějak napravit?

    Odpovědět

  • eva eva

    Pařížská šlehačka je bez másla, přidáme-li i máslo, máme pařížský krém. A necháváme vychladnout přes noc, min. 12 hodin, čím dépe, tím lépe. Jinak se nemusí ušlehat.

    Odpovědět

  • Veronika Veronika

    casino:

    právě že nezmrzlo :(
    no budu to ještě zkoušet, díky za odpověď :)
    P.S. dá se krém šlehat hned ten samý den, když vychladne? jakože nenechat ho "odpočinout" přes noc v lednici.

    Odpovědět

  • casino casino

    Veronika:
    ...tady je každá rada drahá:-)
    Tady tomuto se od nepaměti říká pařížská ŠLEHAČKA - těžká (akorát zde je uvedeno, nevím proč, 2x víc tuku-másla)
    Nenapadá mě nic jiného, než že jestli vám to náhodou v lednici nezmrzlo?

    Odpovědět

  • Veronika Veronika

    děkuji za recept a inspiraci. krém jsem dělala již několikrát, ale povedl se mi pouze na poprvé. nevím, co dělám špatně. poradíte prosím? :-8

    když jsem ho dělala poprvé, tak se na druhý den po vychlazení nádherně vyšlehal. na podruhé se nevyšlehal vůbec a když jsem dělala krém nyní, tak sice po vychlazení šel trochu vyšlehat, ale okamžitě se srazil, prostě po cca 10 sekundách šlehání už byl sražený.

    přitom jsem vše dělala přesně podle návodu. tak nevím, čím to může být. může mi někdo prosím poradit, co by mohlo být špatně? teplota surovin, rychlost otáček šlehače atd... ? děkuji za rady :-K

    Odpovědět

  • Renata Renata

    Krém jsem dělala loni, byl výborný, ale chtěla jsem se zeptat jak dlouho ho šleháte.Ja jsem ho musela strašně dlouho šlehat. DĚKUJI

    Odpovědět

  • Jolka Jolka

    Krem je uzasny!!! Delala jsem ho poprve a uz nikdy jiny delat nebudu! :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Mirka Mirka

    pařížský krém fantastický, dobře se sním dělá. Plnila jsem s ním medové trubičky a nemají chybu. Děkuji

    Odpovědět

  • majuska majuska

    nevadi ze mam pouze 30 procentni smetanu?? prosim potrebuju poradit

    Odpovědět

  • Janina Janina

    Dobrý den, super krémík, nejlepší, co jsem kdy dělala... bohužel když odpočíval v lednici, tak mi ho pořád ujídali... fakt super a děkuji...:-Kwww.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Monika Monika

    Dobrý den,myslíte,že by se pařížský krém dal použít na likérové špičky?Taková malá prosba,mohu použít máslo :-//any byl krém hustší?
    Mnohokrát předem děkuji za radu.

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo