Pařížský krém
Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dalších laskomin. Na přípravu není vůbec složitý, stačí ho jen připravit dopředu a následující den již může zazářit na vašich dezertech.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 22 458 kJ / 5 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 421,50 g |
Vláknina | 39,50 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 188 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 329,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj - sešit z učiliště, které navštěvoval můj tatínek :))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 8. 2015 16:34
Pařížská šlehačka je bez másla, přidáme-li i máslo, máme pařížský krém. A necháváme vychladnout přes noc, min. 12 hodin, čím dépe, tím lépe. Jinak se nemusí ušlehat.
12. 11. 2014 16:55
casino:
právě že nezmrzlo :(
no budu to ještě zkoušet, díky za odpověď :)
P.S. dá se krém šlehat hned ten samý den, když vychladne? jakože nenechat ho "odpočinout" přes noc v lednici.
právě že nezmrzlo :(
no budu to ještě zkoušet, díky za odpověď :)
P.S. dá se krém šlehat hned ten samý den, když vychladne? jakože nenechat ho "odpočinout" přes noc v lednici.
11. 11. 2014 01:02
Veronika:
...tady je každá rada drahá
Tady tomuto se od nepaměti říká pařížská ŠLEHAČKA - těžká (akorát zde je uvedeno, nevím proč, 2x víc tuku-másla)
Nenapadá mě nic jiného, než že jestli vám to náhodou v lednici nezmrzlo?
...tady je každá rada drahá
Tady tomuto se od nepaměti říká pařížská ŠLEHAČKA - těžká (akorát zde je uvedeno, nevím proč, 2x víc tuku-másla)
Nenapadá mě nic jiného, než že jestli vám to náhodou v lednici nezmrzlo?
10. 11. 2014 18:31
děkuji za recept a inspiraci. krém jsem dělala již několikrát, ale povedl se mi pouze na poprvé. nevím, co dělám špatně. poradíte prosím?
když jsem ho dělala poprvé, tak se na druhý den po vychlazení nádherně vyšlehal. na podruhé se nevyšlehal vůbec a když jsem dělala krém nyní, tak sice po vychlazení šel trochu vyšlehat, ale okamžitě se srazil, prostě po cca 10 sekundách šlehání už byl sražený.
přitom jsem vše dělala přesně podle návodu. tak nevím, čím to může být. může mi někdo prosím poradit, co by mohlo být špatně? teplota surovin, rychlost otáček šlehače atd... ? děkuji za rady
když jsem ho dělala poprvé, tak se na druhý den po vychlazení nádherně vyšlehal. na podruhé se nevyšlehal vůbec a když jsem dělala krém nyní, tak sice po vychlazení šel trochu vyšlehat, ale okamžitě se srazil, prostě po cca 10 sekundách šlehání už byl sražený.
přitom jsem vše dělala přesně podle návodu. tak nevím, čím to může být. může mi někdo prosím poradit, co by mohlo být špatně? teplota surovin, rychlost otáček šlehače atd... ? děkuji za rady
26. 10. 2014 12:24
Krém jsem dělala loni, byl výborný, ale chtěla jsem se zeptat jak dlouho ho šleháte.Ja jsem ho musela strašně dlouho šlehat. DĚKUJI
18. 12. 2013 15:44
Krem je uzasny!!! Delala jsem ho poprve a uz nikdy jiny delat nebudu!
16. 12. 2013 17:43
pařížský krém fantastický, dobře se sním dělá. Plnila jsem s ním medové trubičky a nemají chybu. Děkuji
29. 11. 2013 18:21
nevadi ze mam pouze 30 procentni smetanu?? prosim potrebuju poradit
3. 10. 2013 11:57
Dobrý den, super krémík, nejlepší, co jsem kdy dělala... bohužel když odpočíval v lednici, tak mi ho pořád ujídali... fakt super a děkuji...www.toprecepty.cz
20. 9. 2013 19:38
Dobrý den,myslíte,že by se pařížský krém dal použít na likérové špičky?Taková malá prosba,mohu použít máslo any byl krém hustší?
Mnohokrát předem děkuji za radu.
Mnohokrát předem děkuji za radu.
24. 8. 2013 17:02
aja.g:Jo děkuju, přesně to množství jsm potřebovala vědět :) :)
17. 7. 2013 06:59
dokonalý krém,a ještě malý zlepšovák dát místo čokolády na vaření ledové kaštany a je tototalní bomba
19. 4. 2013 15:20
suprová
7. 3. 2013 13:23
Chci se zeptat, nejsem si jistá mam dát máslo po uvaření hned do šlehačky? a druhý den až to vyšlehat spojené. Jen si říkam jak to zítra vyšlehám, aby to nebylo zdrclé a ta šlehačka se tolik nevyšlehá ne ?
18. 2. 2013 01:31
Luxusní.Moje polovička tenhle pařížák zbožňuje.Udělala jsem mu dort a krém ještě zbyl.Chodil do ledničky a zbylej krém užíral Je výbornej.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 6 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 16 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 3 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 4 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 5 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Pařížské rohlíčky chutnají báječně. Vytvoříme je z kombinace křehkého ořechového těsta, pařížského krému a čokolády
Pařížskou šlehačku a pařížský krém zvládnete s našimi radami snadno. Víte, jak je od sebe rozpoznat?
Další recepty
Tématické fráze: pařížský krém pařížský krém recept recept na pařížský krém pařížský krém do cukroví paříšský krém parizsky krem ze slehacky parisky krem parizsky krem-recept pařížský krém na dort parizky krem pařížská šlehačka recept těžký pařížský krém krém recept pařížský krém krém na pařížské rohlíčky parisska slehacka parizsky krem z parizske slehacky nejlepší pařížský krém krém z pařížské šlehačky těžká pařížská šlehačka
Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krupice, kakao, čokoláda na vaření, máslo
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
57 názorů