Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížský krém

Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dalších laskomin. Na přípravu není vůbec složitý, stačí ho jen připravit dopředu a následující den již může zazářit na vašich dezertech.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 32 min Doba tepelné úpravy: 3 min bez doby vychladnutí a odležení v chladničce

35 min (32 min příprava + 3 min tepelná úprava, bez doby vychladnutí a odležení v chladničce)

20. 12. 2009 22:46

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie22 458 kJ / 5 368 kcal
Bílkoviny44,25 g
Tuky421,50 g
Vláknina39,50 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 188 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy329,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj - sešit z učiliště, které navštěvoval můj tatínek :))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

eva

28. 8. 2015 16:34

Pařížská šlehačka je bez másla, přidáme-li i máslo, máme pařížský krém. A necháváme vychladnout přes noc, min. 12 hodin, čím dépe, tím lépe. Jinak se nemusí ušlehat.

Veronika

12. 11. 2014 16:55

casino:

právě že nezmrzlo :(
no budu to ještě zkoušet, díky za odpověď :)
P.S. dá se krém šlehat hned ten samý den, když vychladne? jakože nenechat ho "odpočinout" přes noc v lednici.

casino casino

11. 11. 2014 01:02

Veronika:
...tady je každá rada drahá:-)
Tady tomuto se od nepaměti říká pařížská ŠLEHAČKA - těžká (akorát zde je uvedeno, nevím proč, 2x víc tuku-másla)
Nenapadá mě nic jiného, než že jestli vám to náhodou v lednici nezmrzlo?

Veronika

10. 11. 2014 18:31

děkuji za recept a inspiraci. krém jsem dělala již několikrát, ale povedl se mi pouze na poprvé. nevím, co dělám špatně. poradíte prosím? :-8

když jsem ho dělala poprvé, tak se na druhý den po vychlazení nádherně vyšlehal. na podruhé se nevyšlehal vůbec a když jsem dělala krém nyní, tak sice po vychlazení šel trochu vyšlehat, ale okamžitě se srazil, prostě po cca 10 sekundách šlehání už byl sražený.

přitom jsem vše dělala přesně podle návodu. tak nevím, čím to může být. může mi někdo prosím poradit, co by mohlo být špatně? teplota surovin, rychlost otáček šlehače atd... ? děkuji za rady :-K

Renata

26. 10. 2014 12:24

Krém jsem dělala loni, byl výborný, ale chtěla jsem se zeptat jak dlouho ho šleháte.Ja jsem ho musela strašně dlouho šlehat. DĚKUJI

Jolka

18. 12. 2013 15:44

Krem je uzasny!!! Delala jsem ho poprve a uz nikdy jiny delat nebudu! :yes::yes::yes:

Mirka

16. 12. 2013 17:43

pařížský krém fantastický, dobře se sním dělá. Plnila jsem s ním medové trubičky a nemají chybu. Děkuji

majuska

29. 11. 2013 18:21

nevadi ze mam pouze 30 procentni smetanu?? prosim potrebuju poradit

Janina

3. 10. 2013 11:57

Dobrý den, super krémík, nejlepší, co jsem kdy dělala... bohužel když odpočíval v lednici, tak mi ho pořád ujídali... fakt super a děkuji...:-Kwww.toprecepty.cz

Monika

20. 9. 2013 19:38

Dobrý den,myslíte,že by se pařížský krém dal použít na likérové špičky?Taková malá prosba,mohu použít máslo :-//any byl krém hustší?
Mnohokrát předem děkuji za radu.

Bety

24. 8. 2013 17:02

aja.g:Jo děkuju, přesně to množství jsm potřebovala vědět :) :)

veronika

17. 7. 2013 06:59

dokonalý krém,a ještě malý zlepšovák dát místo čokolády na vaření ledové kaštany a je tototalní bomba:-))

sisi

19. 4. 2013 15:20

suprová:yes::-D

andrea

7. 3. 2013 13:23

Chci se zeptat, nejsem si jistá mam dát máslo po uvaření hned do šlehačky? a druhý den až to vyšlehat spojené. Jen si říkam jak to zítra vyšlehám, aby to nebylo zdrclé a ta šlehačka se tolik nevyšlehá ne ? :-//

boleta

18. 2. 2013 01:31

Luxusní.Moje polovička tenhle pařížák zbožňuje.Udělala jsem mu dort a krém ještě zbyl.Chodil do ledničky a zbylej krém užíral :-D Je výbornej.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pařížský krém pařížský krém recept recept na pařížský krém pařížský krém do cukroví paříšský krém parizsky krem ze slehacky parisky krem parizsky krem-recept pařížský krém na dort parizky krem pařížská šlehačka recept těžký pařížský krém krém recept pařížský krém krém na pařížské rohlíčky parisska slehacka parizsky krem z parizske slehacky nejlepší pařížský krém krém z pařížské šlehačky těžká pařížská šlehačka

Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krupice, kakao, čokoláda na vaření, máslo

TopRecepty.cz

Pařížský krém

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4QJV