Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 150 minut 4-6 porcí Vepřové maso 10 názorů

Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem
511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

1 kg vepřové kýty - ( nejlépe oříšek )
Nyní v akci
3 cibule
Nyní v akci
koření vepřová pečeně
10 stroužků česneku vcelku
uzený špek
olej
sůl
kmín
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu, nejlépe oříšek, převážeme nití, aby si udržel tvar.

  2. Poté maso prošpikujeme hranolky uzeného špeku a to nejméně 8 kusy.

  3. V trošce oleje rozmícháme koření na vepřovou pečeni společně s kmínem a maso tím bohatě potřeme, ba dokonce vetřeme, do něj.

  4. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne.

  5. Po uležení si nachystáme římský hrnec a vložíme naloženou vepřovou kýtu, kterou podlijeme vodou.

  6. Dáme péct do trouby na velmi mírnou teplotu.

  7. Po 60 minutách mírného pečení provedeme kontrolu a doplníme vodu a přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a česnek.

  8. Dále pečeme ještě cca 60 minut a poté odebereme pokličku římského hrnce a dopečeme ještě 30 minut do křupava.

  9. Podáváme se zelím mix bílé/červené a mix knedlíkem houskový/bramborový.

Poznámka

Fakt to stojí za to, to maso se úplně rozpouští na jazyku, aspoň tak to hodnotila dámská polovina naší domácnosti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem

  • Jaaja Jaaja

    Výborné masíčko, oopravdu se rozpadá, s dovolením přidávám fotku celého, právě upečeného kousku, nemám pomalý hrnec, pekla jsem pomalu ve skleněném pekáči a výsledek nás velmi mile překvapil. Bod:yes: a dík:-K:-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Anna:
    ... jsem velmi potěšen, že Vám chutnalo. ... a vo tom to je !;-)

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

    Neskutočná dobrota :)
    Prešpikovala som to cesnakom, Korenie som použila: pepřové korenie (s obsahom cesnaku), inak všetko ostatné ako v recepte. Piekla som to v menšom pekáči, tiež to ide. Obrátila po hodinke, dopiekla s odrytým viekom, mňamka.
    Ako prílohu som urobila am.brambory (zmiešala som olej, kari korenie a červenú mletú papriku 1:1:1- veľká lyžica a trochu soli - malá lyžička. Pošmákli sme si :)
    Ďakujeeem :yes:

    Odpovědět

  • Lenka30 Lenka30

  • thomassinno thomassinno

  • Jenda1 Jenda1

    Otto, nádherná hlasika:-p:-p:-p. :-!:-)):yes::yes::yes: +5

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to vypadá náramně dobře!!!:-p:yes:4.

    Odpovědět

  • yanull yanull

    To věřím, já vlastním hrnec pouze pomalý, ale jinak klasické pekáče a myslím si, že se to v nich také zvládne. Já zase nedám dopustit na troubu v kachlovém sporáku. V něm topím dřevem a v troubě peču vše, včetně cukroví. :-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Římský hrnec není podmínkou, je výhodný pouze v tom, že pečeme zcela bez starosti a pomalu, ale jistě.;-);-);-)

    Odpovědět

  • yanull yanull

    Tak tato kýta z čuníka vypadá úžasně. Římský hrnec bohužel nemám, ale recept ukládám a pokusím se upéci v mém nádobí. Ovšem už nyní posílám zasloužený bodík. :-p:-):yes::yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo