Utopenci - nejlepší co známe

majda1512 Kuchařka:

Studená kuchyně 106 názorů

Utopenci  - nejlepší ci známe
569
Recept si zatím oblíbilo 69 kuchařů

Suroviny

2 kg špekáčků
800 g cibule
0,75 l vody
0,5 l octa
špetka soli
2 lžíce cukru
16 kuliček nového koření
16 kuliček pepře
8 feferonek
Recept si zatím oblíbilo 69 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice ( cibule, špekáčky .... )

  2. Vodu s octem cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout a zalijeme špekáčky s cibulí.

  3. Necháme odležet asi týden, ale již po 2 dnech jsou mňamózní :-)

Poznámka

Recept jsem získala od přítele, který tyto utopence připravil v létě, když jsme jeli na vodu. Nezbylo vůbec nic. Utopenců je mnoho a každému chutnají jiní, ale pro nás jsou tihle nejlepší a každý kdo ochutnal, byl nadšený! Snad budou chutnat i vám :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 511 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Utopenci - nejlepší co známe

  • Karamelkaaa Karamelkaaa

    <3<3<3 Už jsme vyzkoušeli a jsou boží.
    Mimochodem vydrželi jsme to dva týdny (i když to bylo pokušení) a po té době jsou opravdu nejlepší co jsem měla.:yes:

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    vynikající recept, utopenci jsou boží :-Q:-Q:-Q dělala jsem přesně podle návodu, nálev je chuťově akorát. Zmizely rychlostí blesku :yes:

    Odpovědět

  • aktakkk aktakkk

    Utopence oloupat a nechat odstát v ledničce nebo při pokojové teplotě ten týden?

    Odpovědět

  • Mourka Mourka

    Výborné. Zalévám také teplým nálevem a uzeninu krájím na kolečka. Tento nálev je perfektní, jen přidávám více octa, milujeme kyselejší. :yes:

    Odpovědět

  • Houska68 Houska68

    Moc dobré, jako Jirka Křížek též zalévám teplým nálevem. Jen pro mojí kámošku musím příště dát více octa. Buřtíky krájím na kolečka neb je to rychleji proložené a hlavně když to pak nandám do misky tak ďobing vidličkou je de luxe.....<3
    Ukládám a uděláme zas.

    Odpovědět

  • Jiří Křížek Jiří Křížek(neregistrovaný)

    Zkoušeli jste zalít utopence ještě horkým nálevem? Doporučuji vyzkoušet. Bez dodatečného zavařování.

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Opravdu super,i ten nálev! Utopenci dle vašeho receptu chutnají všem! Děkuji majdo!:-K:yes:

    Odpovědět

  • Anna Bauerová Anna Bauerová(neregistrovaný)

    Utopenci jsou vynikající také dělám i když moc nemám ráda ostré tak tyto jsou super všem chutnají.;-):-)

    Odpovědět

  • Zina Zina(neregistrovaná)

    Mám také jeden,večer naložíte a druhý den jíte.Špekáčky podélně nařízneme,vymažeme pikantní hořčicí,do otvorů vložíme plátek cibule a plátek kyselé okurky,sepneme párátky.Na dno sklenice dáme cibuli pak špekáčeka tak to střídáme až je sklenice plná.Do sklenice se vejdou asi 4ks.Zalijeme do půlky octem a zbytek studnou vodou,zavíčkujeme a dáme do hrnce(zavařujeme)tak 10-15 min.Vyndáme a obrátíme dnem nahoru a necháme vychladnout.Druhý den papáme.Přeji dobrou chuť.

    Odpovědět

  • mifka mifka(neregistrovaná)

    Utopenci jsou skveli a bude nakladat na svatbu :-D:-K

    Odpovědět

  • leonz leonz

    Klasika já dávám ještě hořčičné semínko a bobkový list

    Odpovědět

  • Limda Limda

    Díky moc za recept. Dělala jsem ho už několikrát. Naposledy jsem utopence nakládala na vlastní svatbu a úspěch měly obrovský! :yes:

    Odpovědět

  • Oldys Oldys(neregistrovaný)

    Monika:
    Měl jsem dvoukilové balení a v něm bylo 22ks špekáčků, vešly se přesně do 3,5kg sklenice od zelí ;-)

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Jsou naprosto vynikající. Já jen přidávám ještě cca 6 bobkových listů. Mňam:-!:yes:

    Odpovědět

  • Romana K. Romana K.

    Už jsem je dělala několikrát jsou báječné prostě delikatesa :yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo