Utopenci - nejlepší co známe

majda1512 Kuchařka:

Studená kuchyně 101 názorů

Utopenci  - nejlepší ci známe
550
Recept si zatím oblíbilo 50 kuchařů

Suroviny

2 kg špekáčků
800 g cibule
0,75 l vody
0,5 l octa
špetka soli
2 lžíce cukru
16 kuliček nového koření
16 kuliček pepře
8 feferonek
Recept si zatím oblíbilo 50 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice ( cibule, špekáčky .... )

  2. Vodu s octem cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout a zalijeme špekáčky s cibulí.

  3. Necháme odležet asi týden, ale již po 2 dnech jsou mňamózní :-)

Poznámka

Recept jsem získala od přítele, který tyto utopence připravil v létě, když jsme jeli na vodu. Nezbylo vůbec nic. Utopenců je mnoho a každému chutnají jiní, ale pro nás jsou tihle nejlepší a každý kdo ochutnal byl nadšený! Snad budou chutnat i vám :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 470 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Utopenci - nejlepší co známe

  • Jiří Křížek Jiří Křížek(neregistrovaný)

    Zkoušeli jste zalít utopence ještě horkým nálevem? Doporučuji vyzkoušet. Bez dodatečného zavařování.

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Opravdu super,i ten nálev! Utopenci dle vašeho receptu chutnají všem! Děkuji majdo!:-K:yes:

    Odpovědět

  • Anna Bauerová Anna Bauerová(neregistrovaný)

    Utopenci jsou vynikající také dělám i když moc nemám ráda ostré tak tyto jsou super všem chutnají.;-):-)

    Odpovědět

  • Zina Zina(neregistrovaná)

    Mám také jeden,večer naložíte a druhý den jíte.Špekáčky podélně nařízneme,vymažeme pikantní hořčicí,do otvorů vložíme plátek cibule a plátek kyselé okurky,sepneme párátky.Na dno sklenice dáme cibuli pak špekáčeka tak to střídáme až je sklenice plná.Do sklenice se vejdou asi 4ks.Zalijeme do půlky octem a zbytek studnou vodou,zavíčkujeme a dáme do hrnce(zavařujeme)tak 10-15 min.Vyndáme a obrátíme dnem nahoru a necháme vychladnout.Druhý den papáme.Přeji dobrou chuť.

    Odpovědět

  • mifka mifka(neregistrovaná)

    Utopenci jsou skveli a bude nakladat na svatbu :-D:-K

    Odpovědět

  • leonz leonz

    Klasika já dávám ještě hořčičné semínko a bobkový list

    Odpovědět

  • Limda Limda

    Díky moc za recept. Dělala jsem ho už několikrát. Naposledy jsem utopence nakládala na vlastní svatbu a úspěch měly obrovský! :yes:

    Odpovědět

  • Oldys Oldys(neregistrovaný)

    Monika:
    Měl jsem dvoukilové balení a v něm bylo 22ks špekáčků, vešly se přesně do 3,5kg sklenice od zelí ;-)

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Jsou naprosto vynikající. Já jen přidávám ještě cca 6 bobkových listů. Mňam:-!:yes:

    Odpovědět

  • Romana K. Romana K.

    Už jsem je dělala několikrát jsou báječné prostě delikatesa :yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

  • mirisek666 mirisek666

    Dělali jsme už několikrát a jsou vynikající. Akorát nálev pouze přivedu k varu a nechám přes noc vychladnout. Jsou pak ještě ostřejší. Fakt luxusní.

    Odpovědět

  • eva1346 eva1346

    :-užasný recept:-:yes:

    Odpovědět

  • Miloš Vala Miloš Vala(neregistrovaná)

    Hned poprvé se to povedlo parádně a dnes dělám druhé kolo a už mám na ně chuť, výborný doporučuji.:-):-p

    Odpovědět

  • ivaska ivaska(neregistrovaná)

    Utoopence dělám na setkání s přáteli a vždy jsou chváleny,ale důležité sežr.... hned.:-))

    Odpovědět

  • Zdeněk Zdeněk(neregistrovaný)

    Monika: Já mám trochu jiný recept, používám více zeleniny, jiný nálev, ale do tzv. sedmičky dám zruba 4 a půl špekáčku o váze cca 85gr, a je namačkáno.... a nálevu pak dám max tak 2dcl.:yes:

    https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-0/p240x240/12391432_1256390601054683_3829323945807192378_n.jpg?oh=3f1bb916cddc2569b758e6c6a426a374&oe=570501C4

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo