Utopenci - nejlepší co známe

majda1512 Kuchařka:

Studená kuchyně 111 názorů

Utopenci  - nejlepší ci známe
Recept si zatím oblíbilo 76 kuchařů
576

Suroviny

2 kg špekáčků
800 g cibule
0,75 l vody
0,5 l octa
špetka soli
2 lžíce cukru
16 kuliček nového koření
16 kuliček pepře
8 feferonek
Recept si zatím oblíbilo 76 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice ( cibule, špekáčky .... )

  2. Vodu s octem cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout a zalijeme špekáčky s cibulí.

  3. Necháme odležet asi týden, ale již po 2 dnech jsou mňamózní :-)

Poznámka

Recept jsem získala od přítele, který tyto utopence připravil v létě, když jsme jeli na vodu. Nezbylo vůbec nic. Utopenců je mnoho a každému chutnají jiní, ale pro nás jsou tihle nejlepší a každý kdo ochutnal, byl nadšený! Snad budou chutnat i vám :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 484 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Utopenci - nejlepší co známe

  • rigov rigov(neregistrovaný)

    aj ja robim podobne len s tym rozdielom ze davam Habanero feferonky asi tak sest kusky a su potom ozaj ostre:yes:

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Dobrý den Pavle, také se chystám připravit utopence do kameninového zelňáku. Jen bych se chtěl zeptat, jestli víko tohoto zelňáku zaléváte vodou, aby se tam nedostal vzduch (pak by to mělo fungovat, jako víčko na sklenici) ? Děkuji. Martin

    Odpovědět

  • aluskacz aluskacz(neregistrovaný)

    Zdravím, chystám se je zkusit. Jen by mě zajímalo jak moc jsou ostré když dám všech 8 feferonek.? Díky :-)

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Já je nakládám do pětilitrového kameninového zeláku.

    Odpovědět

  • Jakub Jakub(neregistrovaný)

    Idealní je nechat utopence ve špajzu kde se teplota pohybuje v rozmezí 10 - 15° Hezký den

    Odpovědět

  • Karamelkaaa Karamelkaaa

    <3<3<3 Už jsme vyzkoušeli a jsou boží.
    Mimochodem vydrželi jsme to dva týdny (i když to bylo pokušení) a po té době jsou opravdu nejlepší co jsem měla.:yes:

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    vynikající recept, utopenci jsou boží :-Q:-Q:-Q dělala jsem přesně podle návodu, nálev je chuťově akorát. Zmizely rychlostí blesku :yes:

    Odpovědět

  • aktakkk aktakkk

    Utopence oloupat a nechat odstát v ledničce nebo při pokojové teplotě ten týden?

    Odpovědět

  • Mourka Mourka

    Výborné. Zalévám také teplým nálevem a uzeninu krájím na kolečka. Tento nálev je perfektní, jen přidávám více octa, milujeme kyselejší. :yes:

    Odpovědět

  • Houska68 Houska68

    Moc dobré, jako Jirka Křížek též zalévám teplým nálevem. Jen pro mojí kámošku musím příště dát více octa. Buřtíky krájím na kolečka neb je to rychleji proložené a hlavně když to pak nandám do misky tak ďobing vidličkou je de luxe.....<3
    Ukládám a uděláme zas.

    Odpovědět

  • Jiří Křížek Jiří Křížek(neregistrovaný)

    Zkoušeli jste zalít utopence ještě horkým nálevem? Doporučuji vyzkoušet. Bez dodatečného zavařování.

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Opravdu super,i ten nálev! Utopenci dle vašeho receptu chutnají všem! Děkuji majdo!:-K:yes:

    Odpovědět

  • Anna Bauerová Anna Bauerová(neregistrovaný)

    Utopenci jsou vynikající také dělám i když moc nemám ráda ostré tak tyto jsou super všem chutnají.;-):-)

    Odpovědět

  • Zina Zina(neregistrovaná)

    Mám také jeden,večer naložíte a druhý den jíte.Špekáčky podélně nařízneme,vymažeme pikantní hořčicí,do otvorů vložíme plátek cibule a plátek kyselé okurky,sepneme párátky.Na dno sklenice dáme cibuli pak špekáčeka tak to střídáme až je sklenice plná.Do sklenice se vejdou asi 4ks.Zalijeme do půlky octem a zbytek studnou vodou,zavíčkujeme a dáme do hrnce(zavařujeme)tak 10-15 min.Vyndáme a obrátíme dnem nahoru a necháme vychladnout.Druhý den papáme.Přeji dobrou chuť.

    Odpovědět

  • mifka mifka(neregistrovaná)

    Utopenci jsou skveli a bude nakladat na svatbu :-D:-K

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo