Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci - nejlepší co známe

Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.

Hodnocení receptu je 5,0 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

13. 1. 2010 13:20

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 813 kJ / 5 692 kcal
Bílkoviny291,20 g
Tuky401,92 g
Vláknina58,00 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 16,88 g
Sůl41,00 g
Sacharidy212,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

anytkaa

10. 8. 2015 20:58

Už za tři dny výborné. Přidala jsem do sklenice jen ještě bobkový list

spagetka spagetka

13. 7. 2015 13:21

premik16: určitě na ne teplo, raději do chladu, otázka, jakou teplotu máte ve špajzu, osobně upřednostňuju lednici

premik16

13. 7. 2015 12:57

Jen maly dotaz... odlezet se davaji do lednice nebo do spize, nebo pri pokojove teplote... ???

Pavel

2. 7. 2015 10:33

Recept je skvělý. Vylepšil jsem si ho třemi bobkovými listy a na nudličky na krájenou kapií. Bobkáče na vůni, kapie na pohled. Doporučuji.;-)

Jana

7. 5. 2015 17:43

:yes:mailis: musím potvrdit dělám je už podruhé a jsou famoosníí;-)

mailis

22. 4. 2015 17:48

Musím podpořit recept, už je dělám alespoň po páté a opravdu luxusní,ještě nikdo neřekl,že by nechutnali,snad jen 12-leté dceři:-)), ale ta uzeninu vůbec nejí :yes:

andrea

30. 3. 2015 10:50

lidičky zavařujete ty sklenice nebo jen zašroubujete a dáte do lednice? popřípadě jak se sklenice zavařují ať to nerozvařím. dělat je budu prvně:-D

jarda Kadic jarda Kadic

24. 1. 2015 14:32

Bara F.: jestli mohu-;-) já bych řekl,že vadí,nálev se pořádně do buřtíků nedostane.
Bude o hodně déle trvat,než budou k jídlu. Jestli se ti nechtějí vyndavat,tak je alespoň zkus nějak propíchat,to by mělo pomoci.;-) ale jestli je nemáš vcelku,tak to tak kliďánko nech,oni se nacucají tam,kde není slupka:yes: (já si pozdě všiml,že v receptu jsou krájené,já je nakládám vcelku:-8 )

MarcelaPa

24. 1. 2015 13:51

Bara F.: já si myslím, že to až tolik nevadí, akorát utopenci přes tu slupku do sebe nenatáhnou tolik chuti a při konzumaci se budou hůř krájet.

Bara F.

24. 1. 2015 12:36

Dobrý den,
špekáčky jsem už nádherně uskládala do sklenic s cibulí, zelím, feferonkami... a až ted mi došlo, že jsem je neoloupala. myslíte, že to vadí? Díky, B.

kukomuko kukomuko

27. 11. 2014 20:21

Vyskúšal som a je to perfektné ,ďakujem za recept :yes::yes::yes::yes::yes:

Zdeněk

11. 10. 2014 20:16

Peťula:Ty 2 kg špekáčků by se měly vejít do sklenice 4l s uzávěrem. Záleží na velikosti. ´Já zkoušel a vešlo se tam 23 špekáčků.Jinak přeji dobré chutnání.

Alexandr

13. 9. 2014 18:01

Tak jsem to vydržel a po sedmi dnech jsem chtěl včera ochutnat mou první várku utopenců, podle vašeho receptu. Byl jsem zklamán, protože jediné co jse našel byla jen cibule a nálev. Utopenci se neztratili, to jen moje manželka a mí dvě dcery byly rychlejší než-li já. S chichotáním mi oznámili, že byly výborné a jestli chci také ochutnat, tak si mám naložit nové. Samozřejmě že si je naložím, ale stále marně přemýšlím, kam to před těmi lasičkami schovat, abych z toho zase neměl jen cibuli a nálev.
Děkuji za skvělý recept.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-*

fugas

20. 8. 2014 21:44

ViR:před týdnem jsem podle receptu naložil zkušební kilo špekáčků.
a tento týden na chalupě jsme ho otevřeli a jen se po něm zaprášilo.
Dnes jsem naložil pro jistotu dvě kila, to pro jistotu kdyby přišla návštěva aby na mě taky něco zbylo. Palec nahoru.

ViR

17. 7. 2014 23:56

Udělal jsem poloviční "testovací" dávku z kila "tradičních špekáčků" od Steinhausera z Tišnova. Oloupal jsem je, překrájel podélně na půlky, trochu napíchal vidličkou, a protože jsem neměl doma feferonky, potřel jsem je na řezu Harisou a ještě trochou hrubozrné "stejkové" hořčice.

Když jsem je šel po týdnu "testovat", zjistil jsem, že ta poslední půlka (z 12 špekáčků!) co nesměle vykukovala ze zbytku cibule, je fakt dobrá ;-). Přede mnou totiž sklenici již druhý den objevila jednak přítulkyně a jednak moje dcera, takže holky ze sklenice ochutnávaly "jen kousek" každý den... Nechtěly pak věřit tomu, že to ve dvou zcela zhůvěřile všechno sežraly :-D. Takže za mne i za dámskou jízdu OK.

1 4 5 6 7 8 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci

Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka

TopRecepty.cz

Utopenci - nejlepší co známe

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Qo6