Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci - nejlepší co známe

Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň týden vydržet, aby se všechny chutě správně spojily.

Hodnocení receptu je 5,0 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

13. 1. 2010 13:20

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 813 kJ / 5 692 kcal
Bílkoviny291,20 g
Tuky401,92 g
Vláknina58,00 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 16,88 g
Sůl41,00 g
Sacharidy212,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Peťula

25. 6. 2014 13:57

Dobrý den, také se chystám vyzkoušet, jen jsem se chtěla zeptat, ty dvě kila špekáčků Vám dali na jak velkou sklenici? Abych věděla přibližně? Děkuji Petra.

Katka

23. 6. 2014 10:35

teda musím taky přidat pochvalu.ještě to sice nejsou ani dva dny,ale zkoušela jsem ochutnat a jsou opravdu super.nálev moc dobrý,není ani moc kyselý.promazávala jsem teda ještě hořčicí a musím vám dát velký palec nahoru :yes: :-)

Dušan B.

12. 6. 2014 00:15

Jsou opravdu delikátní,2 zkušební sklenice již padli,mám naloženo znova,tentokrát ve velkém :-p

Dušan B.

12. 6. 2014 00:12

Jsou opravdu delikátní,2 zkušební sklenice již padly,mám naloženo znova,tentokrát ve velkém :-p

michaela marková

18. 5. 2014 17:29

Varování!!pokud šetříte tak jako já se špekáčky tak to je chyba!po týdnu mi s nich nezbylo skoro nic větší čtvrtka ale musím pochválit jsou výborné přímo delikátní(proto taky píšou že na přípravu potřebujete 2kg špekáčků!!):-p

příště víc!

18. 5. 2014 17:10

Ony se scvrkly teď to vypadá na oslavě že šetřím příště 2 kila!:-O:-?:yes::yes::-)www.toprecepty.cz

Adéla

25. 4. 2014 17:05

Recept výborný, jen špekáčky nechávám v celku a potírám plnotučnou horčicí. Doporučuji nechat odležet minimálně týden, ale samozřejmě čím déle, tím lépe. :-)

Veronika

4. 2. 2014 14:24

Recept je výborný, já jsem zkoušela ještě špekáčky potřít hořčicí a přidala jsme zelí a fakt nemají chybu. :-K:yes:

sisi

20. 1. 2014 13:41

Dělala jsem taťkovi k narozeninám a byl nadšený,další várka je již ve sklenici.:yes:

klara

17. 1. 2014 21:36

luxusní fakt mnamííí:yes:

Pavlína

17. 1. 2014 21:17

Výborný recept

Peter

22. 12. 2013 23:38

magdalenka: dakujem za radu;-)

magdalenka magdalenka

21. 12. 2013 19:33

Peter: ja osobne lúpem, často sú v umelých "črevách" a keby aj neboli, mám dojem, že skôr prezrejú...

Peter

21. 12. 2013 19:22

nooo idem hned do toho, len mi prosim poradte ci spekacky treba lupat alebo nie.. (v niektorych receptoch to bolo spominane, ale tu nie)... dik za odpoved.

Standa.Z.

27. 11. 2013 23:53

Trosicku jsem prvne vahal a pouzil jsem jen 1kg spekacku abych zjistil jestli tento recept vazne potesi me chutove poharky.Po dvou dnech jsem skoro plakal pac ve flasce bylo jen to dno a nic vic.Proste jsem se neudrzel a zral a zral.Pridal jsem si jen vice feferonek ale to receptu nikterak neuskodilo.Vazne chutovecka a uz mi plavou dalsi a tentokrat 2kg spekacku ve skle.Snazim se odolat a nejit to zase sezrat tak brzo.Diky :yes: Hvezdicku pridat nemuzu ale ten palec je taky dost jasnej ne :-8

1 5 6 7 8 9 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence recept na utopence utopenci s cibulí recept recept na utopence ze špekáčků jak se dělají utopenci utopenci s cibuli utopenci recept utopenci utopenci ze špekáčků recept na utopence s cibulí utopenci nálev recept na dobré utopence lák na utopence utopenec recepty spekacky utopenci nakládání utopenců nalev na utopence recepty recepty na utopence recepty utopenci

Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, koření nové koření, pepř, feferonka

TopRecepty.cz

Utopenci - nejlepší co známe

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Qo6