Chléb pro dobrou náladu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 607 kJ / 3 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,75 g |
Tuky | 198,25 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 8,01 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 303,20 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 5. 2014 16:33
Já bych to neměla jíst,ale vypadá úžasně a určitě vyzkouším..banda to zblajzne..
18. 5. 2010 07:29
Katko, mluvím o žitném kvásku. Ten si vypěstuješ doma nebo koupíš v některé pekárně. Pokud něčemu nerozumíš, nemusíš to hned jako blbost odsoudit
17. 5. 2010 19:39
Teda tomu receptu vůbec nerozumím. Kdo nemá kvásek at dá víc vody a hladké mouky? To je blbost. A kde se vezme ten kvásek?
13. 2. 2010 16:09
Ano, to JE kvásek, klasický. Těch 100 g, které do receptu také patří, je žitný kvásek, z receptu http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
13. 2. 2010 11:07
včil jste mě odborníce zmátly a teď nevím co a z čeho se skládá kvásek myslela jsem že z droždí ale ...
19. 1. 2010 08:14
Ihned k nakousnutí 19.bodík letí
16. 1. 2010 18:52
Nádhera - ukládám a bodík letí k Tobě, Cathleen +18
15. 1. 2010 18:59
Všechno už bylo řečené. Dodávám - krása.
15. 1. 2010 15:38
Do chlebíků pečených v troubě dávám víc droždí (cítit v těstě není), ale kdybys to chtěla bez motání péct v pečce, bylo by lepší dát droždí méně.
Všeobecně pro pečení v pečce platí, že na 500 g mouky se dává 10, max.14 g droždí.
Všeobecně pro pečení v pečce platí, že na 500 g mouky se dává 10, max.14 g droždí.
15. 1. 2010 15:38
Laďka, ja mám knihu od Marjie Lambertovej - Chlieb z domácej pekárne. Je to preklad. Je veľmi dobrá.
15. 1. 2010 15:35
A nie je potom 25 g droždia veľa ? Neprekysne to ? Ja na jeden chlebík dávam asi 15 g droždia.
15. 1. 2010 15:01
Děkuju za milá slůvka a pochvaly
Miri, škvarečky z anglické dávám i s tukem - proto tam jiný není.
Čistě kváskový chleba (bez droždí) je náročný na čas, proto se přidává i droždí. To nám vykyne chlebík, kvásek mu jen pomůže, ale ten se zase hodně podepíše na lepší chuti a trvanlivosti chleba. Takže droždí i kvásek.....
Miri, škvarečky z anglické dávám i s tukem - proto tam jiný není.
Čistě kváskový chleba (bez droždí) je náročný na čas, proto se přidává i droždí. To nám vykyne chlebík, kvásek mu jen pomůže, ale ten se zase hodně podepíše na lepší chuti a trvanlivosti chleba. Takže droždí i kvásek.....
15. 1. 2010 14:35
Tak po takovem chlebiku by se mi nalada urcite zvedla.15
15. 1. 2010 14:28
¨peču domácí chléb často (ale ošatkový) a používám vždycky oboje. kvásku třeba 4 lžíce a 1/2 kostky droždí. podle mě by to pouze po kvásku moc nevykynulo
15. 1. 2010 13:20
Já jen co jsem koukala na recepty tady třeba http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=6961, tak většinou tak používají oboje. Ještě jsem se ke kvásku neodhodlala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 22 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 28 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 56 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 2 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Gastro glosa: Zavřené obchody o Velikonocích nemá smysl řešit. Žádný potravinový armagedon se nekoná
Další recepty
Tématické fráze: z čeho se skládá droždí z čeho se skládá kvásek z čeho se skládá chleba pro náladu.cz recepty na domácí chleba s anglickou slaninou z čeho se skládá kvásek na chleba z čeho je droždí chleba s droždím domacipekarny.doma.cz kde koupit kvásek z ceho se sklada kvasek na chleb pecivove smesi pro domaci pekarny z ceho se sklada chleb chléb s droždím domácí pekárna recepty na chleba s anglickou slaninou z ceho se skladaji kvasnice s čeho se skládá droždí kváskový chleba s droždím domácí droždí domácí chleba bez droždí
Suroviny: voda, kvásek, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, cukr, olej, slanina anglická
Chléb pro dobrou náladu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1xr
34 názorů