Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na divoko pro pamětníky

Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.

Hodnocení receptu je 5,0 (105×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

16. 1. 2010 12:40

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 935 kJ / 462 kcal
Bílkoviny12,45 g
Tuky25,37 g
Vláknina10,13 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 190 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy42,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:

"Jak sa poví "hovězí na divoko",

tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.

Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.

Tož, včilej už vím, že ide."

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rybarka007 rybarka007

28. 3. 2024 15:24

Dnes zopakováno už po několikáté. Rychlé, jednoduché a výborné. <3

martiline martiline

26. 2. 2023 19:16

Dnes uvařeno a je to delikatesa ... do smetany jsem jen přidala trochu polotučné hořčice. Moc dobré jídlo. Paní Jana nám tu zanechala skvělé recepty ... moc na ni vzpomínám ...

Marie Svarcova Marie Svarcova

26. 2. 2023 10:22

:-)<3:yes::yes::-K

radekhk radekhk

7. 1. 2023 13:36

Dneska uvařene přesně dle zadání a super , úplně jak si to pamatuji - nevařil jsem naposled

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 2. 2022 14:42

Veles1379: škoda,že si Váš komentář už Jana nepřečte,určitě by jí to moc potěšilo:-K

Veles1379 Veles1379

4. 2. 2022 08:25

Paní Janička, díky za super recept. Já podle Vás tak rád vařím ???? já podle Vás začínal v 16 letech vařit a vždy dobré. Díky moc a zkusím i tento recept o víkendu ????

Petra Dvor. Petra Dvor.

2. 12. 2020 17:44

Dobrý den, přidávám fotečku. Jídlo bylo moc dobré. ????

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 2. 2020 10:07

Petrof: takže opisuji : sůl, jalovec mletý, nové koření mleté, oregano, paprika sladká mletá, pepř mletý, tymián mletý, šalvěj :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 2. 2020 10:03

Eja57: dík za záskok, já funguji teď na telefonu a špatně se mi tady přihlašuje. ;-)

Eja57 Eja57

8. 2. 2020 09:03

Petrof: zde - staženo z webu Vitany
Směs Divočina je vytvořena speciálně pro přípravu zvěřiny. Maso provoní specifická chuť divokého jalovce, nového koření a zázvoru, která je zjemněna bylinkami, především oreganem. Koření lze použít nejen na přípravu pečínky z divočáka, jelena a zajíce, ale také na ostatní druhy masa, kterým dodá specifickou vůni a chuť.

Petrof

8. 2. 2020 08:25

Muzete mi dat vedet, jake ingredience jsou v koreni Divocina,prosim. Bydlim v cizine.

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 1. 2020 00:43

Petaja: jsem moc ráda, že jste recept vyzkoušela :-K

Petaja Petaja

29. 1. 2020 14:55

Dnes jsem dělala a držela jsem se receptu. Maso jsem opekla zvlášť na pánvi a i s výpekem uvrhla do hrnce se základem. Dělala jsem v tlakovém hrnci ( z časových důvodů). A opravdu moc dobré, příloha rýže a dětičky mají boule za ušima.
Děkuji za super recept :yes::-):-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 6. 2018 14:43

rybarka007: Díky za vyzkoušení :-8

rybarka007 rybarka007

19. 6. 2018 14:41

Dobré jídlo,díky za recept. :yes: Akorát jsem nepřislazovala a ani nezahuštovala, měla jsem dost zeleniny a bylo dost husté.Dala jsem jedno rajčátko a 2 lžičky protlaku víc rajčatové asi nemusím,takhle úplně stačí.:-Q

1 2 3 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko

Suroviny: maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká

TopRecepty.cz

Hovězí na divoko pro pamětníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xBJ