Troubový guláš
Kdo dělá poctivý guláš, ten ví, že k němu patří pár důležitých bodů, které je potřeba hlídat. Náš guláš z vepřového masa si oblíbí každá hospodyňka. Všechny suroviny smícháme dopředu v pekáčku, a pak už jen pečeme v troubě bez toho, že bychom guláš museli kontrolovat.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 956 kJ / 1 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,10 g |
Tuky | 40,02 g |
Vláknina | 18,43 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 2,16 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 40,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Místo rajského protlaku lze použít kečup, kvůli dětem vynecháme pálivou papriku. Maso se může použít vepřové, hovězí, krůtí nebo jiné. Výsledek příjemně překvapí, rodinka si pochutná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 8. 2023 15:34
Pro mne jednoduché a rychlé, i já to tomu dal 90 minut. Souhlasím, že chuť není klasicky gulášová, ten má chuť plnější, ale i tento recept je chuťově v pořádku. Budu se k němu vracet.
4. 2. 2022 15:04
Super recept . Sice manžel říkal, že to nechutná jako guláš, ale to vůbec nic nemění na tom, že nám moc chutnalo :) Maso měkoučké, omáčka chutná. Nechala jsem péct 90 min podle komentářů.
21. 2. 2021 14:18
Dnešní oběd, jen bez čerstvé papriky. Moc dobré
2. 1. 2021 12:42
Jednoduché, rychle a dobré
7. 5. 2017 15:08
Tenhle guláš peču asi 10 let,jen 2 kostky masoxu rozpustím v horké vodě a potom vše zaliju.Pod maso dávám cibuli a česnek,dobře osolím a opepřím.
5. 2. 2017 13:25
2. 10. 2016 12:10
Teď jsme dojedli,guláš je dobrý,ale vynechal by jsem úplně rajčatový protlak.Jinak jsem ho dělal na černém pivu
7. 2. 2016 15:51
Tento recept je imponující - nemusí se hodiny stát u plotny DOPORUČUJI místo vody použít černé pivo nebo půl na půl s vodou, dodá tomu "gulášovatější" chuť.... ale peču jej 1,5h při 250°C - maso je pak křehké.
4. 1. 2016 13:16
Recept znám je výborný dělám ho celkem často ,všem moc chutná.
21. 11. 2015 10:37
Guláš je výborný, dávám vše podle receptu ale vody dávám více jinak je moc hustý
22. 9. 2015 11:55
PETR CH .:v receptu je vepřové maso!My dáváme pěkný bůček, plecko!
27. 4. 2015 12:46
Guláš je vynikající.Jen jsem vynechala sůl,1 kostku masoxu,pálivou papriku a čerstvou papriku.Maso (vepřová plec b.k.)bych si představovala měkčí,takže příště to v troubě nechám cca 90 minut.Ale jinak je opravdu moc dobrej
27. 7. 2014 11:04
to mu se nedá říct guláš
27. 12. 2013 21:58
Tento recept je opravdu výborný a fantazii se meze nekladou. Místo solamylu dávám strouhaný tvrdý chléb a místo protlaku, spařená a oloupaná rajčata. Jen čerstvou papriku ne, pro nás zanechává v guláši divnou pachuť.
24. 9. 2013 15:11
Dnes jsem uvařila, super, žádná přepálená cibule, což ten můj poklad nemůže, celej pekáč je snězenej, mooooc chutnal, děkuju za receptík
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 12 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Právě bylo uvařeno:
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 4 minutami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 6 minutami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 21 minutami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
malami uvařila před 1 hodinou
Syrovátková polévka se zeleninou a ovesnými vločkami
childa uvařila před 2 hodinami
Jahelník
Lenka Vejdo uvařila před 2 hodinami
Celozrnný koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou z ovesných vloček
Irena26 uvařila před 3 hodinami
Rýžový nákyp
drugdova92 uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Na poctivý hospodský hovězí guláš už nemusíte do restaurace. Připravte si jej doma, s pořádnou dávkou cibule a česneku
Pikantní pečený guláš s rajčaty a paprikami: Díky přípravě v troubě je maso nádherně šťavnaté a tak měkoučké, až se rozpadá
Další recepty
Tématické fráze: vepřový guláš z trouby výborný vepřový troubový guláš guláš vepřový guláš pečený v troubě vepřový guláš v troubě vepřový guláš z plecka v troubě vepřový guláš do trouby pečený guláš podle sapíka pečený guláš guláš vepřový pálivý v troubě krůtí guláš v troubě recept na guláš troubový guláš hovězí výborný vepřový guláš gulas z veproveho masa peceny veprovy gulas guláš pečený v troubě recept na prezidentský guláš prezidentský guláš recept guláš
Suroviny: maso vepřové, cibule, česnek, koření gulášové, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, solamyl, protlak rajčatový, sůl, vývar masový, paprika čerstvá červená
Troubový guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVLJ
46 názorů