Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské brambory podle mojí maminky

Bešamel je jednoduchá omáčka, která se používá při přípravě zapečených pokrmů. Základem je jíška, kterou připravíme z mouky, másla, teplého mléka a koření. Zde je použita k ochucení francouzských brambor.

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

21. 1. 2010 10:59

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 025 kJ / 723 kcal
Bílkoviny48,40 g
Tuky38,05 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 512 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy44,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vhodná príloha je uhorkový šalát, sterilizované uhorky, cvikla, kapustovo-mrkvový šalát alebo hlávkový šalát v sladko-kyslom náleve.

http://www.akochutimasala.blogspot.in/2010/03/fran...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cosmmy

10. 3. 2014 23:21

:-)) moc dobré, zařadíme do jídelníčku

noname

4. 8. 2012 15:18

pražské brambory!

Raja28

28. 10. 2011 14:27

Moc chutnaly :-):yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 3. 2010 15:25

Mám ráda brambory na jakýkoliv způsob,takto upravené jsem ještě nejedla,na fotce vypadají nádherně:-*zítra uvařím-děkuji.

michsamant michsamant

22. 1. 2010 19:13

no teda, som necakala,ze klasicke francuzske budu mat taky uspech :-) dakujem dakujem

drahulin drahulin

22. 1. 2010 19:06

Zapečené s bešamelem,to mě nenapadlo.Ale je to výborný nápad.+:yes:

pipre pipre

22. 1. 2010 19:00

Jedla a dala jsem tu recept na zapečený květák s bešamelem, ale s bramborami jsem ještě neochutnala a dost mne to láká. A když kouknu na fotku, tak ještě víc :-):yes::yes:+10

michsamant michsamant

22. 1. 2010 15:09

:yes:super obmena, pekne fotky, mnam mnam:-p

Eliza Eliza

22. 1. 2010 15:02

Míšo, dnes jsem uvařila tuhle dobrůtku tvojí maminky pro syna (nejenom pro něj ale přednostně) , jen jsem musela vynechat párky, které nejí a nahradila je květákem, který jsem chtěla spotřebovat. Přidala jsem trochu parmazánu do bešamelu a bylo to skvělé :-p. Tedy já osobně bych si raději dala tvojí původní verzi s párky...:-p:-K
Posílám ti obrázky, poděkování, bodík a pozdrav pro maminku :-K!

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 1. 2010 21:10

Maminka od francuzskych zemiakov zdravíme děkujeme;-). Jsme rádi, že tady s náma Míša je a má moc zajímavé recepty:-8:-K

Lusinda79

21. 1. 2010 21:03

Maminko od Mišky-super recept!A máte šikovnou dcerku;-)

Maminka od francuzskych zemiakov s bešamelom

21. 1. 2010 21:02

Dakujem Miške mojej za vloženie rodinného receptu na francuzske zemiaky s bešamelom, nám chutia a som rada, že aj Vám ostatným budú.
:-)

michsamant michsamant

21. 1. 2010 19:43

@Drobek, maminke poslem link,nech si precita pochvalu sama :-)
@sekule, besamel a maslo (prave,nie rama) tie zemiaky tak fajne rozhnahnaaa :-D tak neviem, ci som to napisala ako som to myslela

sekule

21. 1. 2010 19:01

mirca75: ja dávam jedine " buřty" neboli špekáčky na kostičky

sekule

21. 1. 2010 18:59

robím to tak isto,ale ničím nezalievam, lebo mi to pripomína niečo čo nebudem tu spomínat:-D, a robím dve vrstvy

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: klasické francouzské brambory recept francouzské brambory zapečené zapečené francouzské brambory francouzský brambory zapečené recept na zapečené francouzské brambory francouzské zapečené brambory francouzské brambory zapečené brambory francouzské brambory francouzské brambory s bešamelem pravé francouzské brambory francouzské brambory s párkem franc.brambory francouzské zapekané brambory recept francuzske brambory něco z brambor zapecene brambory s parkem francouzské brambory s uzeninou recept franc brambory recepty zapečené párky s bramborem zapékané francouzské brambory

Suroviny: brambory, vejce, klobása, máslo, mouka, mléko, sůl

TopRecepty.cz

Francouzské brambory podle mojí maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QnMq