

Polévka fazolková - bílé fazolky
Suroviny
- cca 1/4 sáčku malých bílých fazolí
- měkký salám nebo párek
- brambory
- masox
- sladká paprika
- majoránka
- česnek
- olej
- cibule
- hladká mouka
- pažitka
Postup přípravy receptu
Nejřív si uvařím fazolky, které jsem den předtím namočila do vody. Vařím je v papiňáku, od doby varu 20 minut.
V jiném hrnci osmahnu na oleji cibulku, přidám salám na kostičky, zasypu sl. paprikou a zapráším tak 2 lžicemi hl. mouky.
Podliju vývarem z masoxu a přidám brambory a uvařené fazolky.
Vařím do změknutí brambor.
Dochutím majoránkou a česnekem.
Nakonec přidávám pažitku. Mám jí nasekanou v mražáku v dózičkách .
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Polévka fazolková - bílé fazolky
-
Polévka byla výborná
Jen jsem přidala, kurkumu, libeček a dochutila česnekem
Přidávám fotku a dávám +6 bodíka
-
také dobrá, já takhle dělám čočkovou , místo fazolí čočku
-
Polévky
jsou základ všeho dění...5.bodík posílám
-
To taky můžu, třeba jako oběd s krajícem chleba
-
-
-
Tak tu bych si dala