Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pirožky od Božky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 1. 2010 14:48

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Brambory v nádivce nejsou v tomto případě z úsporných důvodů, ale proto, že tu náplň dělají pěkně vláčnou a dobrou. A v dalším případě i z důvodů zdravotních, protože nepozřeme zbytečně tuk :-) Při pečení je třeba mít hodně vyhřátou troubu, protože to těsto pak pěkně naskočí, což je patrno na fotografiích. Výborné jsou hned čerstvé, ale i vychladlé a nebo se dají v případě potřeby zase rozpéci, tedy pokud ještě nějaké zbudou :-))Ten název receptu jsem si vymyslela, aby se rýmoval, ale je to můj vlastní nápad, co mě jednu "napad" a na tu náplň jsem přišla náhodou, když jsem měla málo uzeniny, tak jsem přistrouhala brambory a od té doby to tak dělám stále, protože to je moc dobré. A pokud byste brambory nastrouhali na jemno, tak ani nikdo nepozná, že tam jsou. Do náplně se dají také zpracovat zbytky pečeného nebo vařeného masa, když by bylo pouze vařené, ochutila bych nádivku grilovacím kořením.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

27. 2. 2011 20:34

Jani, moc děkuju za recept, jsou fakt výborné. Dnes jsem je dělala z dvojí dávky na zítra do práce. Neodolala jsem a jeden ochutnala a zbytek jsem raději honem musela zabalit, tak moc byly dobré :-p:yes:

Midla

25. 1. 2010 10:01

Taky dělávám, mohu doporučit i z vařeného masa z polévky. Rozemelu maso i s vařenou zeleninou (do polévky pak dávám osmahnutou novou). Náplň se přikoření a s tou zeleninkou je vláčná a daleko jedlejší než maso v polévce. To je naše oblíbená kombinace - boršč a tyto pirohy.

thomassinno thomassinno

24. 1. 2010 17:57

Lomačka:
Taky si myslím, že to byly spíš tyto: http://www.toprecepty.cz/recept/7136-slovenske-pir...
Taky je mám rád a občas spáchám ... a dávám si na ně povidla ... mňam:-8

yanull yanull

24. 1. 2010 17:52

Lomačko, ale to určitě nebyly pirožky z listového těsta, ty by vařit nešly, tedy já jsem to aspoň nikdy nezkoušela :-);-) Mamika asi dělala těsto nudlové nebo bramborové, ne? Ty jsou také moc dobré :-p

yanull yanull

24. 1. 2010 17:47

Když melu, tak holt melu :-D Tomáši, meleš moc hezky, mám ráda lidi, kteří vyrostli na vtipné kaši :yes::-K

thomassinno thomassinno

24. 1. 2010 17:43

Ted jsem četl význam názvu Pirožky od Božky ... hezká rýmovačka :-8
Já bych dal spíš Pirohy pro Bohy, abychom i my svatí mohli tuto dobrotu jíst :-D
Ale nic, už radši mlčím, melu nesmysly :-)):-p

Saimi

24. 1. 2010 17:37

ty se ti povedly:yes:

lomačka

24. 1. 2010 17:36

Pirohy jsou pěkné:-O.Mmoje mamka je taky dělávala, ale jsme je vařili v osolené vodě a zelí nebo špenát a maštěný uzenýma škvarečkama:yes::yes::-p

spagetka spagetka

24. 1. 2010 17:16

Na pohoštění fakt super, já soice neochutnám, ale co bych pro rodinu neudělala. A jako v receptu Štrúdl 2v1, i tady máš perfektní popis i foto :yes::yes:

yanull yanull

24. 1. 2010 16:08

Jani, můžu potvrdit, žravé opravdu jsou, řekla bych, až moc :-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 1. 2010 16:05

Jani, to je krása!! To musí být super pohoštění, vypadá to nádherně "žravě":-p:yes:

jana73

24. 1. 2010 15:12

Móóóc pěkné:-p, dávám 5 bod:yes:

yanull yanull

24. 1. 2010 15:06

Tome, až mi bude znít v uších, budu cítit, že se blížíš :-))

thomassinno thomassinno

24. 1. 2010 15:04

Jani, myslím že začnu zvažovat výlet na Vysočinu, zní to moc lákavě :-8

pipre pipre

24. 1. 2010 15:03

:-p:yes::yes:+4 Pirožky vypadají fakt dobře.:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pirožek pyrožky pečené pirohy slané pirohy pirožky z listového těsta pirohy z listového těsta pirošky slané pirožky pyrošky birožky pirožek recept pečené pirôžky velikonoční pirožky varene pirohy smažené pirožky pirohy recept pirošky recept vařené pirožky pirožky s povidly pirohy pečené

Suroviny: těsto listové, vejce, semínka sezamová, kmín celý, sůl, mouka hladká, brambory, uzenina, česnek

TopRecepty.cz

Pirožky od Božky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOoE