Pirožky od Božky
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Brambory v nádivce nejsou v tomto případě z úsporných důvodů, ale proto, že tu náplň dělají pěkně vláčnou a dobrou. A v dalším případě i z důvodů zdravotních, protože nepozřeme zbytečně tuk :-) Při pečení je třeba mít hodně vyhřátou troubu, protože to těsto pak pěkně naskočí, což je patrno na fotografiích. Výborné jsou hned čerstvé, ale i vychladlé a nebo se dají v případě potřeby zase rozpéci, tedy pokud ještě nějaké zbudou :-))Ten název receptu jsem si vymyslela, aby se rýmoval, ale je to můj vlastní nápad, co mě jednu "napad" a na tu náplň jsem přišla náhodou, když jsem měla málo uzeniny, tak jsem přistrouhala brambory a od té doby to tak dělám stále, protože to je moc dobré. A pokud byste brambory nastrouhali na jemno, tak ani nikdo nepozná, že tam jsou. Do náplně se dají také zpracovat zbytky pečeného nebo vařeného masa, když by bylo pouze vařené, ochutila bych nádivku grilovacím kořením.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 2. 2011 20:34
25. 1. 2010 10:01
24. 1. 2010 17:57
Taky si myslím, že to byly spíš tyto: http://www.toprecepty.cz/recept/7136-slovenske-pir...
Taky je mám rád a občas spáchám ... a dávám si na ně povidla ... mňam
24. 1. 2010 17:52
24. 1. 2010 17:47
24. 1. 2010 17:43
Já bych dal spíš Pirohy pro Bohy, abychom i my svatí mohli tuto dobrotu jíst
Ale nic, už radši mlčím, melu nesmysly
24. 1. 2010 17:37
24. 1. 2010 17:36
24. 1. 2010 17:16
24. 1. 2010 16:08
24. 1. 2010 16:05
24. 1. 2010 15:12
24. 1. 2010 15:06
24. 1. 2010 15:04
24. 1. 2010 15:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzské řízečky
Přidáno před 2 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 3 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 5 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 15 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Květáková fritáta
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Právě bylo uvařeno:
Moje řízky naruby
Lucie1001 uvařila před 14 minutami
Vepřové na houbách
habis uvařila před 31 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
JaninaZ. uvařila před 47 minutami
Škvarková pomazánka
spinner uvařil před 47 minutami
Ořechová bábovka
Kattyy uvařil před 50 minutami
Kuře s nádivkou
28Monika uvařila před 57 minutami
Jarní bramborový salát
Jaja.27 uvařila před 2 hodinami
Šlehačkové koláčky
Danale uvařila před 2 hodinami
Medovníková roláda
Saratice uvařila před 2 hodinami
Rizoto z vepřové konzervy
Olgaflorianova uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jednoduché piškotové těsto na dort pro úplné začátečníky: Snadnější recept asi nenajdete
Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený
Šlehačkové koláčky: Nadýchané jako peříčko a krásně vláčné jsou nejen díky šlehačce, pomáhá i další netradiční ingredience
Další recepty
Tématické fráze: pirožek pyrožky pečené pirohy slané pirohy pirožky z listového těsta pirohy z listového těsta pirošky slané pirožky pyrošky birožky pirožek recept pečené pirôžky velikonoční pirožky varene pirohy smažené pirožky pirohy recept pirošky recept vařené pirožky pirožky s povidly pirohy pečené
Suroviny: těsto listové, vejce, semínka sezamová, kmín celý, sůl, mouka hladká, brambory, uzenina, česnek
Pirožky od Božky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOoE
17 názorů