Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková z vepřového masa

Svíčkovou s knedlíkem - jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně - nemusíme připravovat pokaždé jen z hovězího masa. Můžeme zkusit obměnu s masem vepřovým, třeba s pleckem. V kombinaci s houskovým knedlíkem a brusinkami bude výborná.

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

30. 1. 2010 14:56

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

eva hubova eva hubova

25. 3. 2011 10:26

Omačka byla moc dobrá:-pfoto a:yes:+7

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 2. 2011 14:03

Dělávám z hovězího,nebo drůbežího masa:-)Dnešní oběd byl Pavle podle Tebe;-)jen jsem mírně přikyselila,jednu mrkev rozmačkala vidličkou(manžel nemá rád všechno rozmixované-byl kompromis:-)))a bylo bez brusinek,ty nemám:-/
Chutnalo nám:-p+6:yes:bodík posílám a jestli nevadí,přidávám i foto:-*

Ivana Ch

1. 4. 2010 12:01

Já dělám svíčkovou ponejvíce ze srnčího masa.Základ - dám na máslo kořenovou zeleninu,cibuli, veškeré koření, tymián pouze čerstvý, půl menšího, oloupanýho a jader zbaveného citronu, trochu pískového cukru, dvě lžíce brusinek a lžíci obyčejné hořčice.Všechno dobře podusím a na závěr tam naliju dvě lžíce octa. Ocet nechám vyvařit dodá to tomu takovou hezkou vůni.pak už přidám maso které mám zvlášť na pánvi opečené podliju vývarem a strčím so trouby.

Lusinda79

30. 1. 2010 20:49

Drobku nepochopila-promiň.;-)

Drobek Drobek

30. 1. 2010 20:32

:-) Lucindo, tys jen nepochopila mou ironii, nic ve zlém.:-D

Lusinda79

30. 1. 2010 20:06

Drobku ten recept je stejný, také se říká svíčková(druh masa) na smetaně nebo svíčková omáčka.;-)

Drobek Drobek

30. 1. 2010 19:48

:-) Nojo, je tu, ale je to úplně jiný recept, tamten má udaná množství surovin a je v něm taky sádlo.
Taky se jmenuje jinak, vepřová na smetaně. ;-)
Jo a mimochodem, způsobil jsem tuhle dobrotu v pomalém hrnci, dopadlo to vyjímečně dobře. V receptech k pomalému hrnci svíčková je, liší se pochopitelně způsobem přípravy, ale je vynikající.:-*

k.radulka k.radulka

30. 1. 2010 17:13

Taky jsem dělala ted v týdnu svíčkovou ale ze zajíce, svíčková jde udělat se vším, dělám aj se sekanou, hovězím, králíkem.:yes:

Lusinda79

30. 1. 2010 16:29

rendulka rendulka

30. 1. 2010 16:27

hahaha,dělala jsem včera ,ale z kýty(maso ještě prošpikuju špekem)tak jsem si říkala,dám to tam,jěště že nedala,byli by jsme dvá.:-8

Jana Pá

30. 1. 2010 16:16

:-p:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková z vepřového masa svickova omacka z veproveho masa maso na svíčkovou svíčková na smetaně z vepřového masa svíčková z vepřového svíčková bez masa svíčková omáčka z vepřového svíčková ze zajíce jaké maso na svíčkovou vepřová svíčková svíčková s vepřového masa svíčková z vepřové pečeně vepřové maso na svíčkovou svickova na smetane z veproveho svíčková omáčka s vepřovým masem svíčková maso svickova na smetane s veproveho masa falešná svíčková na smetaně z vepřového vepřová svíčková na smetaně svíčková z plecka

Suroviny: plec vepřová, mrkev, petržel, celer, smetana, máslo, tuk, sůl, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, mouka hladká

TopRecepty.cz

Svíčková z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZmD