Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aspikový dort pro kamaráda

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

31. 1. 2010 20:12

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 044 kJ / 727 kcal
Bílkoviny79,06 g
Tuky34,36 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 671 mg
Sodík 3,67 g
Sůl8,94 g
Sacharidy21,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dominik

21. 11. 2013 14:47

Prosimvás zajímalo by mě na kolik to je porcí :) jestli by jste mi někdo mohl odepsat :) Jinak je to krásný budu to dělat na gastroden u nás ve škole teď v prosinci :) krásně se to hodí do té vánoční atmosféry :) Předem díky za odpověd ;)

kateřina

16. 12. 2011 12:48

Merylas: díky ono to nakonec ztuhlo ale bohužel jsem zapomněla vymazat formu olejem takže mi to nešlo moc dobře ven ale chťově je to dobrý díky :-p;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

15. 12. 2011 16:33

Katerina: Jestli Ti želatina nechce ztuhnout, tak mě jedině napadá, že byla rozpuštěná při vyšší teplotě než 65°C. Někde se dokonce uvádí maximum 60°C.;-) To už ale pak nejde nijak napravit:-(

Katerina

14. 12. 2011 23:27

jak dlouho trvá ztuhnutí té 1 vrstvy žel ? mám to v lednici a je to furt tekuté a můžu želatinu ohřát? díky :-(

Merylas Merylas (moderátorka)

30. 11. 2011 12:53

katka: Nejsem autorka receptu, ale z vlastní zkušenosti radím dát na dno malou vrstvu želatiny - stačí zhruba 1/2 až 3/4 cm a pak po zatuhnutí pokračovat. Pokud je forma vychlazená, tak se nemusí ani dlouho čekat. Když se pak dortík vyklopí, tak nahoře je "zasklený";-)

katka

30. 11. 2011 11:56

dobrej chci se zeptat želatinu dáváte na dno a kolik díky

cathleen cathleen (moderátorka)

22. 5. 2010 07:48

Formu před nalitím aspiku slabounko vymazávám olejem a pokud ani pak nejde vyklopit, stačí ji na chvilku zahřát - třeba přitisknout utěrku, namočenou v horké vodě.;-)Manžel mi zase minule pomohl tak, že si bábovku s aspikem obrátil na ruku a opatrně ji nechal obtéct horkou vodou - když cítil, že aspik povoluje, hýbe se, dal formu nad talíř, lehce zatřepal a aspik byl venku:yes:

pipispecik

22. 5. 2010 07:38

Krásný nápad!
Poraďte, nešlo mi to vyklopit, tak jsem to musela prošťournout nožem a zničila jsem si okraje. Měla jsem to před tím vymazat olejem nebo tak něco? Nemám žádnou měkkou formu, dělala jsem to v zapékací misce. :-K

Gabina

2. 2. 2010 11:08

Ok, tak díky:-K, až zase vyzkouším, dám vědět

mackag

1. 2. 2010 19:23

holky v poho až rozředíte želatinu na "pracovní teplotu" t.j. že do té teplé nalijete studenou já dávám nejdříve 3OO už s octem a nálevem s moravanky nechám projít varem a až je teplá tak rozředím l litrem studené rozmíchám a už liju po vrstvičkách, ta v lednici rychle tuhne ale ta v kuchyni na lince je celou dobu stejně tekutá. a i kdyby se ti začala želírovat trošku rozehřeješ .

Gabina

1. 2. 2010 12:39

Terezko, díky:-K Mně šlo o to, když se mezitím chladí ty vrstvy v lednici, tak aby mi ta zbylá želatina příliš neztuhla. Jinak želatinu na sladké používám dost často, na vaječnou tlačenku taky, ale to se vždy smíchá vše najednou a pak se nechá v chladu ztuhnout. Ale u toho vrstvení jsem z toho vždycky jelen :-//;-(

pipre pipre

1. 2. 2010 10:26

Super!!!:yes:+10

bara.it bara.it

1. 2. 2010 10:04

:yes:9:yes:

tejaja tejaja

1. 2. 2010 09:56

Gabika, keď potrebuješ robiť zo želatíny vrstvy, musíš s ňou začať pracovať ešte predtým, než viditeľne začne tuhnúť. Urobíš vrstvu napr. zeleniny a zaleješ tekutou želetínou. Vložíš do chladničky. V chlade rýchlo stuhne. Zvyšná želatína pri izbovej teplote tak rýchlo nestuhne. Vyberieš z chladničky a pokračuješ. Takže ešte raz : nečakať, kým začne želírovať, ale začať zalievať tekutou. ;-)

Gabina

1. 2. 2010 09:51

Aspikový dort jsem párkrát dělala, ale vždy u toho zápasím, jak s tou želatinou. Když si jí uvařím celou a chci mezitím dávat chladit ty vrstvy do lednice. Ta zbylá želatina (zatím nepoužitá, když se chladí jednotlivé vrstvy) ti neztuhne? Nebo jí pak rozehříváš? Nevím, jestli jsem to napsala dost srozumitelně :-8

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: aspikový dort aspikový dort recept aspikové dorty aspikový dort narozeninový priprava zelatiny dort z aspiku dort jelen recept na aspikovy dort jak vyklopit aspik aspikový dort videorecept aspikove dobroty aspikový dort foto jak vyklopit aspik z formy aspikovi dort aspikový salámový dort recepty studené kuchyně dort pro kamaráda jak dlouho tuhne aspik zelatina nechce ztuhnout aspik dort

Suroviny: želatina, moravanka, šunka, sýr eidam, vejce, pomazánkové máslo křenové

TopRecepty.cz

Aspikový dort pro kamaráda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OM3Q