Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort

Snad žádná významná událost, oslava nebo svatba se neobejdete bez dortu. Dorty mohou mít různé tvary, chutě, zdobení, ale v základu zůstávají stejné. V tomto receptu najdete základní těsto na dortový korpus s mletými ořechy.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

5. 2. 2010 10:21

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 517 kJ / 3 709 kcal
Bílkoviny90,88 g
Tuky138,15 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 598 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy517,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ukocouradoma ukocouradoma

12. 4. 2017 14:34

Krása, takové dorty dělala babička cukrářka.

Naty

8. 1. 2011 15:35

Dobrý den , dort vypadá nádherně. Chci se jen zeptat z čeho přesně děláte ten falešný marcipán? :) Díkyy moc

Vojtina

6. 2. 2010 11:58

Hezký den,
děvčata, děkuji Vám za odpovědi. Uvidím, mám sestru Jiřinku a tak asi budu péct dortík. Dám Vám vědět jak se povedl.Merylas, dorty máš moc hezky nazdobené a korpus máš taky pěkný. Alespoň vím kde se mám inspirovat. Ještě jednou děkuji a nashledanou u receptů Vojtiška. :-)

Merylas Merylas (moderátorka)

5. 2. 2010 19:14

matyas2511, moc hezké dortíky:yes:
Vojtino, mám s formou stejný problém, že trochu skapává do trouby tuk. Začala jsem dávat taky na dno formy papír na pečení a :yes: Vymazávám a vysypávám jen trochu boky formy, když, tak jde pak odříznout korpus od formy nožem. Jeden korpus mám vyfocený u tohoto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/2192-orechovy-dort...

Vojtina

5. 2. 2010 16:57

Při posledním pečení jsem ji dala složit manželovi, protože mi řekl, že je to rukama, ale i po jeho složení tekly. Já také tak často dort nedělám a tak asi dám na Tvou radu a zatím ji kupovat nebudu. Je fakt, že když začnu péct a nedaří se hned na začátku tak to člověka přestane bavit a těšit. Přeji hezký víkend a ještě jednou děkuji Vojtiška :-)

mirca75 mirca75

5. 2. 2010 16:46

Vojtino:-)nevadí,děkuju:-K.Já bych být tebou už neutrácela a používala bych ten papír;-).Ale zase je pravda,že nová forma se dá pak reklamovat - tak nevím:-(.Ale já osobně bych zůstala jen u dvou,protože zase tak často v ní nepeču;-).

Vojtina

5. 2. 2010 16:40

Mirko, dovolím si tykání - pokud Ti to bude vadit tak se omlouvám. Toto mě také napadlo, ale nic jsem nenašla, proto jsem se rozhodla a objednala jsem si formu novou, obyčejnou od soukromého výrobce a ona dělá to samé. Když pekla dort moje mamka tak to voně u nás je smradu z přepáleného omastku a letí i z oken. Zkoušela jsem do forem nalít vodu a nevytéká.
Řešila jsem to tak, že na dno trouby dávám druhý plech s vodou, aby to kapalo do vody a nepřepalovalo se to. Manžel říkal, že by to mohlo i chytnout. Pečení pak, ale trvá dlouho. Jsem rozhodnutá si koupit ještě jednu formu, ale kde, aby to nebylo to samé. Mirko, děkuji za reakci na můj dotaz. Vojtiška

mirca75 mirca75

5. 2. 2010 16:09

Vojtino:-) určitě ten peč. papír je dobrý nápad;-).Ale zeptám se možná hloupě,není někde na formě mírná deformace,která zabraňuje úplnému "utažení"?Nebo nějaký kousek,který nedovolí aby to těsně doléhalo?:-O

Vojtina

5. 2. 2010 16:03

Dobrý den,
jsem stálým návštěvníkem těchto stránek, ale až dnes jsem se rozhodla na něco se Vás všech zeptat. Mám 2 různé formy na dort. Jednu s nepřilnavým povrchem - má vroubkované dno, druhou klasickou formu. Pokud peču v té s nepřiln. povrchem tak nejde sundat dno. Když formu vymažu a vysypu hrubou moukou v momentě, kdy se dort začne péct a rozpouští se vymazání tak tuk protéká do trouby. To samé dělá i druhá forma. Moje maminka měla úplně obyčejnou formu a nepamatuji si, že by měla nějaké problémy. Její formu nemám asi si jí po ní vzala sestra. Nevím co dělám špatně. Klasickou formu jsem si koupila, protože jsem myslela, že to bude lepší a není. Nejsem začátečnice ale s tímto si poradit neumím. Poradíte některá co mám dělat? Mám na dno dát pečící papír? Snad jsem to popsala srozumitelně a pokud jsem udělala někde chyby tak s předem omlouvám. Děkuji Vojtiška;-(

cardanka

5. 2. 2010 14:18

matyas:-Kvítej na topkách, ať jsi tu spokojená, mnoho inspairace tu čeká;-), dortíky jsou krásně zdobené, je vidět, že i s láskou pečené:-K 10.bodík:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

5. 2. 2010 13:19

matyas,dort máš krásně zdobený to se musí nechat;-):-KDávám bodík:yes::-Ka zárověň vítej mezi námi,doufám,že se ti bude tady líbit.:-K

pipre pipre

5. 2. 2010 13:17

Martino, vítám tě tu mezi námi a tvůj dort je krásný:yes: To platí i o tvých přidaných. Jsi moc šikovná:-K Ráda se inspiruji, jen dávám méně cukru:-)Jinak paráda!:yes:7.

Gabina

5. 2. 2010 13:15

Martino, dortíky máš moc pěkné:yes: Nechceš ten název víc specifikovat? např. Ořechový... aby se to lépe hledalo ;-) A taky kdybys mohla doplnit, jaký dáváš krém :-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 2. 2010 12:57

matyas2511 vítej mezi námi a hned s plusem, to je teda zase něco!!:-O:yes:

Jikotka Jikotka

5. 2. 2010 12:26

Vítej mezi námi...:-K,také se těším na tvoji studenou kuchyni...:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dorty recepty dort recept na dort dorty od mámy dorty dort recept top recepty dorty recepty na dorty jak nazdobit dort top dorty recept dort jak upéct dort dorty recept dort recepty recepty na dort recept na dorty havana dort dorty od mámy recepty havana dort recept chyby při pečení dortu

Suroviny: cukr moučkový, žloutek, bílek, voda, ořechy, mouka polohrubá, prášek do pečiva

TopRecepty.cz

Dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8AK