Maminčin rýžový nákyp
Recept ještě nebyl hodnocenVděčná rychlovka, kterou můžete jíst teplou i studenou nebo si ji vzít v krabičce do práce, to je rýžový nákyp. Možná nevypadá na první pohled jako favorit, ale jakmile…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 305 kJ / 312 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,33 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 53 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 66,67 g |
– cukry | 46,67 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vděčná rychlovka, kterou můžete jíst teplou i studenou nebo si ji vzít v krabičce do práce, to je rýžový nákyp. Možná nevypadá na první pohled jako favorit, ale jakmile…
Maličké šátečky ze šlehačkového těsta plněné jemnou tvarohovou náplní a brusinkami, po upečení obalené ve vanilkovém cukru, jsou skvělým pohoštěním pro přátele, nebo si…
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubém struhadle, přidáme k nim všechny ostatní suroviny a pořádně promícháme. Pomocí dvou lžic vytvarujeme sušenky na plech - vyložený…
Hledáte inspiraci na snadný a chutný dezert, na kterém si můžete pochutnat takřka bez pocitu viny? Trendy banánový chlebíček je tou pravou volbou! Přidané oříšky a…
Dokonalá jemná kuřecí paštika je výborným předkrmem. Zjemněna smetanou a máslem, dozdobena plátky mandlí a brusinkami, je přitažlivá nejen na oko, ale i na chuti. S…
Chutney nebo také čatní pochází z Indie a jde o omáčku výrazné chuti. V chutney připraveném z rebarbory se skvěle snoubí její kyselkavá chuť s aromatickým zázvorem,…
Do vyšší mísy dáme změklé máslo, cukr a žloutky a hnětacími metlami ručním el. šlehačem krátce promícháme. Poté po častech ( asi tak natřikrát) přisypeme mouku a vždy…
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso…
Pokud často mlsně přešlapujete u stánku s pralinkami a nemůžete se rozhodnout, kterou si koupit a ochutnat dřív, máme pro vás skvělý tip. Vyzkoušejte si podle tohoto…
Vejce, olej a jogurt trochu našleháme, přidáme ostatní suroviny a řádně promícháme. Těsto dáme do vymazané a vysypané koláčové formy a pečeme v předehřáté troubě na 180…
Ovesné vločky vsypeme do hrnce s vařící vodou a necháme přejít varem. Pokud použijeme jinou obilovinu, tak ji uvaříme obvyklým způsobem, ale tak, aby na konci varu byla…
Těsto připravíme podle receptu viz poznámka. Lze samozřejmě zpracovat i ručně bez pekárny. Dno dortové form vyložíme pečicím papírem. Vykynuté těsto vyklopíme na…
Vejce rozšleháme metličkou a přidáme všechny přísady. Pánvičku vytřeme máslem a vaječnou směs usmažíme z obou stran. Pomažeme marmeládou a zdobíme ušlehanou šlehačkou.
Brusinky předem naložíme do rumu, nejlépe několik hodin.Čokoládu ve vodní lázni pomalinku rozpustíme spolu s máslem.Do lehce vychladlé zapracujeme macerované brusinky i…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme olej, kyšku a mouku smíchanou se sodou.Nakonec vmícháme vitakávu. Plech na pečení vymažeme olejem a vysypeme směsí…
Banánový chlebíček je skvělou sladkou snídaní nebo lehkým moučníkem na svačinu. Díky banánům je těsto dostatečně sladké, tvaroh mu pak dodá bílkoviny a vláčnost. Uvnitř…
V robotu nasekáme ovesné vločky, v míse je smícháme s moukou a kypřícím práškem. Vejce, cukr a máslo (med) utřeme a přidáme do směsi. Postupně přidáme posekaná semínka a…
Zelí slijeme, vymačkáme šťávu a překrájíme na menší kousky. Cibulku nakrájíme, kukuřici scedíme.Všechno společně promícháme a dochutíme. Necháme uležet. Salát se může…
Zapneme troubu na 160 °C a pečící formu (já měla 40 x 28 cm) vymažeme máslem a vysypeme kokosem.Nachystáme dvě misky na sypkou a tekutou směs. Do jedné dáme mouku, cukr…
Žloutky utřeme s cukry a máslem do pěny.Přisypeme mouku s kypřidlem a solí, přilijeme mléko a vše dobře promícháme.Do těsta nasypeme a vmícháme dle chuti ořechy nebo…
Celer (bez listů) a jadřinců zbavená, neoloupaná jablka nakrájíme na přibližně stejné kousky.Přidáme hroznové víno, pokud jsou kuličky veliké, můžeme přepůlit a…
Než začneme zpracovávat těsto, připravíme si náplň - rozinky, meruňky a brusinky namočíme alespoň na hodinu do rumu. Krásně nabobtnají a budou mít lepší chuť. Nakonec do…
Omyté a osušené maso dáme do pekáčku, ve kterém jsme na oleji orestovali zlehka cibulku. Maso osolíme a posypeme tymiánem, veškeré celé koření rozetřeme ve hmoždíři a…
Máslový koláč s čokoládovou polevou, plný sušených švestek a brusinek, ozdobený strouhanými oříšky a šlehačkou, je ideální sladkou tečkou za nedělním obědem. Nejlépe si…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Podzimní dieta, díll II.: Dalších 5 sezónních potravin, které rozhodně musíte vyzkoušet
Jídelní rozmary slavných: Walt Disney jedl v levných bufetech, plechovku fazolí nabízel hostům k obědu a vozil si ji i na cesty
Dokonalé podzimní osvěžení: Cider chutná studený i teplý a použít ho můžete i do jídla