Štafetková roláda
Recept ještě nebyl hodnocenZnáte štafetky? Ořechové obdélníčky s kávovým krémem a máčené v čokoládě jsou retro, ale nikdy neomrzí. Zkusili jsme jim dát nový kabát v podobě rolády. Ideální…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 180 kJ / 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 18,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 6,00 g |
–– mononenasycené | 6,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Znáte štafetky? Ořechové obdélníčky s kávovým krémem a máčené v čokoládě jsou retro, ale nikdy neomrzí. Zkusili jsme jim dát nový kabát v podobě rolády. Ideální…
Chutnají i voní božsky, kromě toho také nádherně vypadají. Kakaový korpus, karamelový pudinkový krém a navrch zakysaná smetana - to jsou výborné caffé řezy. Chcete se…
Užijte si dokonalou kombinaci křehkých piškotů namočených v lahodné kávě, které se spojí s krémovou jemností pudinkové náplně a pikantností džemu. Tato delikátní skladba…
Nepečená kávová zrna jsou cukroví, které můžeme řadit do retro edice. Jejich místo v cukrárně či na slavnostním stole je ale stálé. Piškotové těsto s chutí po silné kávě…
Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem do pěny, přidáme mouku smíchanou s mletými ořechy, práškem do pečiva a mléko. Dobře promícháme, nalijeme na menší…
Dnes již nejsou bábovky nezbytnou součástí nedělního odpoledního dýchánku pro návštěvy jak vidíme ve filmech pro pamětníky, ale staly se součástí běžného všedního dne.…
Nepečeného cukroví není nikdy dost. Zkuste třeba recept na oblíbená kávová zrna - vláčné cukroví pro milovníky kávy a rumu. Ať už zvolíte jednodušší variantu bez polevy,…
Těsto vypracujeme v pekárně. Suroviny dáme je v pořadí, jak jsou uvedeny. Vůbec se nelepí, skvěle se s ním pracuje.Mělo by vyjít na 8 větších, nebo 16 menších rohlíků…
Nejprve uvaříme hustý pudink z mléka, cukru a pudinkových prášků. Na povrch přitiskneme fólii a necháme zcela vychladnout.Zatím, co pudink chladne, zapneme troubu na…
Retro dezerty mají místo i v dnešním světě moderního pečení. Zejména pak, pokud jde o takovou klasiku, jako jsou právě štafetky. Bílkovo-kokosové těsto protřené…
Pomalu plánujete, jaké cukroví letos upečete? Pokud patříte mezi milovníky čokolády a kávy, určitě musíte vyzkoušet kolečka s krémem z oblíbené Kofily. Křehké máslové…
Tato pečená vepřová žebírka potěší každého milovníka dobrého jídla. Pečte je tak, aby každý kousek dosáhl dokonalé šťavnatosti a křupavosti. Pak se stane pochoutkou na…
Vynikajícím dezertem je roláda upečená z ořechového těsta a naplněná krémem ze smetany a mascarpone. Stačí ji jen pocukrovat, ale pokud vám zbyde krém, můžete jí celou…
Bílky ušlehat do pevného sněhu, poté zašlehat po částech cukr, aby vznikla hustá pěna. Do sněhové hmoty vmíchat směs ořechů a mouky, rozetřít nízkou vrstvu na plech…
Upečeme si korpus a uvaříme pudink. Našleháme si máslo s cukrem a nescafem a pomalu zašleháváme vychladlý pudink. Korpus si prořízneme a namažeme krémem.Slepíme a celý…
Strouhaný kokos je pro svůj vysoký obsah tuku ideální na pečení a díky obsahu tuku a vlákniny dokáže na delší dobu zasytit. V kombinaci s lehkým bílkovým korpusem a…
Polohrubou mouku promícháme s jemně nastrouhanýámi ořechy a mletou kávou. Vejce postupně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 100g cukru ušleháme tuhý sníh…
Čokoládu nakrájíme na malé kousky. Oříšky umeleme. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny. Přidáme tuhý sníh z bílků a jemně promícháme. Přidáme kávu a čokoládu.…
Vymažu a vysypu formu. Velké dorty dělám pouze v „ráfku“, vespod potaženém papírem a ty nevysypávám.Nastrouhám na mlýnku dohromady ořechy, piškoty a čokoládu (rozlámaná…
Cukrová poleva vonící rumem, co připomíná rampouchy, překrývá kostky ořechového těsta slepeného lahodným máslovým krémem s kávovou příchutí. Symfonie chutí, která se…
Recepty na korpusy, krém a potahovou hmotu jsou u mého dortu DORT PRO KUTILA BOBA. Postup tamtéž. Nepečenou hmotu na dotvarování jsem udělala z odkrojků a krému. Pro…
Blíží se čas vánoční a s ním i pečení cukroví. Držíte se tradičních receptů nebo spíše hledáte něco nového? My pro vás máme osvědčený a chutný recept na mocca oválky,…
Blíží se čas vánoční a s ním i pečení cukroví. Držíte se tradičních receptů nebo spíše hledáte něco nového? My pro vás máme osvědčený a chutný recept na mocca oválky,…
Zamichame vsechny uvedene suroviny a dame peci na 180 stupnu na 25 minut, pak vychladle polevame polevou , vzniklou rozpustenim cokolady a pridanim kavy ve vodni lazni…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Zelňačkový souboj v Prostřeno! Je lepší ta česká nebo slovenská?
Jak na ty nejlepší utopence? Kouzlo spočívá v dokonale ochuceném láku, oloupaných špekáčcích a dostatečně dlouhém odležení
7 rostlin, které podle babských rad pomohou na poštípání hmyzem: Pomáhá měsíček i šalvěj