Vánoční dort s tvarohovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenPředehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru asi 18-20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Dno formy vyložte pečicím papírem.Připravte těsto na korpus tak, že v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Předehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru asi 18-20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Dno formy vyložte pečicím papírem.Připravte těsto na korpus tak, že v…
Je to sice kalorická bomba v podobě tučného tvarohu a smetany, ale kdo by nezhřešil, když je to tak dobré! Jemný piškot ochucený rumem se rozplývá na jazyku a šlehačka s…
Tradiční italský dezert u nás rychle zdomácněl. Nejčastěji se podává jako dort nebo řezy. Pro snadnější servírování si ho můžete připravit ve sklence, kde vynikne jeho…
Nejprve uvaříme hustý pudink z mléka, cukru a pudinkových prášků. Na povrch přitiskneme fólii a necháme zcela vychladnout.Zatím, co pudink chladne, zapneme troubu na…
Nejprve upečeme dva korpusy na plechu s vyšším okrajem, rozměr cca 40 x 30 cm. Jeden korpus světlý, druhý kakaový: Vyšleháme bílky, zašleháme cukr a šleháme, dokud sníh…
Do uzavíratelné misky nalijeme smetanu, přisypeme crém Olé a nakrájené broskve. S miskou klepeme dokud smetana neztuhne. Připraveným krémem potřeme korpus a dáme přes…
Upečený a vychladlý korpus si nakrájíme na kousky a máčíme do misek. V každé misce je 200 ml vody, 2 lžičky moučkového cukru, 5 lžic rumu, ale může být i víc a…
Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení. dinosaura rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe mandarinky. Přiložíme vršek…
Ingredience na krém vyšlehám ve vyšší nádobě do hladka a husta.Do kastrůlku pokrájíme jahody na drobno, přidáme cukr, limetkovou šťávu a kůru, přilijeme trochu vody a…
Korpus pečeme ve vyšším plechu rozdělila jsem si na širší a jedem užší odelník seskládat na sebe vyřezala jsem do tvaru pejska podle http://forum.dortomanie.cz/viewtopic…
Tento recept je na dort pro opravdové milovníky kávových moučníků. Kávou provoněný nadýchaný korpus je promazán lahodným krémem z tvarohu a smetany. Pro ostřejší chuť…
Doma to máme tak, že dorty peče tchyňka a já zdobím. Jsou to dorty pro mé děti, děkuji za vaše názory
Postup korpus: Mouku, kakao a kypřící prášek smícháme dohromady Bílky ušleháme z 1/3 cukru a žloutky z 2/3 cukru spolu s olejem, mlékem a vanilkovým cukrem. Pak žloutky…
Každá z nás už má osvědčený recept na korpus, oblíbený krém a marcipán, proto je zbytečné tu vypisovat suroviny a postup. No a pro ty co ne, tak je dost výborných…
Upečeme korpus z piškotového těsta nebo koupíme. Do misky dáme šlehačku, ovoce z dvou kompotů, šťávu zatím z jednoho kompotu a Créme Olé. Misku uzavřeme a "třepeme",…
Pokud chcete upéct a ozdobit dort, tento recept vás krok za krokem provede plněním a potahováním dortového korpusu. Korpus i krém můžete zvolit dle vlastní chuti a…
Tento dort připravíme z kakaového korpusu, který je díky jablkům příjemně vláčný. Korpus pokapeme rumem a potřeme vanilkovým pudinkovým krémem. Na závěr dort zalijeme…
Těsto: celá vejce ušleháme s cukrem a postupně za stálého šlehání přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Těsto dáme do máslem vymazané a…
Postup na tvoření růžiček jsem odkoukala na youtube. Odkaz jsem dala do poznámek. Jen nemám tak veliké vykrajovátko, tak jsem si vystříhla květinu z kartonu, okolo…
Na plechu upečeme jednotlivé korpusy, necháme vychladnout. Změklé máslo ušleháme s cukrem a postupně všleháme vychladlý pudink uvařený ve vodě a mléce. Tmavá a…
Žloutky ušleháme s horkou vodou a moučkovým cukrem na hustou pěnu. Postupně přimícháme mouku smíchanou s ořechy a práškem do pečiva. Nakonec ručně vmícháme z bílků…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Opravdu je jelení lůj z jelena? Přírodní balzám na rty si můžete vyrobit i doma
Večeře za 20 Kč pro jednoho: Staročeský pokrm šumajstr z krup voní česnekem, sádlem a majoránkou a nasytí i velké jedlíky
Lepkavý dezert plný oříšků: Upečte si pravou řeckou baklavu…nebo tureckou?