Nudlové těsto I.
Recept ještě nebyl hodnocenMouku prosejeme na desku a uprostřed vytlačíme důlek. Do důlku dáme vejce, sůl a olej. Rukama uhněteme pružné těsto. Zavineme je do vlhké utěrky a uložíme na 15 minut do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mouku prosejeme na desku a uprostřed vytlačíme důlek. Do důlku dáme vejce, sůl a olej. Rukama uhněteme pružné těsto. Zavineme je do vlhké utěrky a uložíme na 15 minut do…
Do nádoby ve které budu mísit těsto kydnu příslušné množství žitného kvasu. Přidám všechny další ingredience kromě vody a promísím na sucho. Mouku samozřejmě proseji. …
Den predem vecer smichame 1 lzici kvasku z lednice a pridame 65 g vody a 65 g mouky. Nechame do rana vykynout pri pokojove teplote. Rano smichame kvasek se vsim…
K rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promísíme a 30-40 minut necháme odpočinout – proběhne autolýza, mouka zbobtná a lepková struktura se pak lépe vyvíjí.K odpočinuté…
Oloupané banány nastrouháme na hrubo, promícháme s vejcem, mlékem a cukrem, zahustíme moukou a na nepřipékavé pánvi upečeme na mírném plameni 2 silnější palačinky, které…
Mouku, 2 vejce, 1/2 lžičky soli a 2-3 lžíce vody zpracujeme na těsto, které rozválíme.(možná bude potřeba více vody - záleží na mouce) Špenát omyjeme, krátce povaříme,…
Pokud máte rádi dobroty, ale příliš neholdujete přeslazeným muffinům ze supermarketů, je ten pravý čas pustit se do nich na vlastní pěst. Tyto muffiny obsahují kousky…
Mouku prosejeme na vál a uprostřed vytlačíme důlek. Špenát velmi jemně usekáme a vymačkáme v utěrce. Přidáme vejce, sůl, muškát a olej. Vypracujeme pružné těsto.…
Příprava těsta může být na kvásek z pšeničné mouky (Máslový rohlík) nebo smícháme všechny suroviny najednou.Vypracované těsto necháme 30 minut odpočinout a z kousku…
Než začnete, je potřeba si uvědomit, že se jedná o křehké těsto, se kterým je potřeba pracovat rychle (máslo se dlouhým zpracováním rozpouští a může nasáknout do mouky,…
Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté necháme přibližně 10 hodin kynout.K hotovému rozkvasu přidáme další vodu a mouku (viz Suroviny), promícháme a necháme 30-40 minut…
Suché suroviny smícháme v míse, pak přidáme rozpuštěný vlahý tuka vlažnou vodu. Promícháme, až vznikne kompaktní hmota (koule) a vložíme ji do větší mísy. Zavřeme víkem.…
Kvásek se smíchá s žitnou moukou a s převařenou vodou na řidší těsto. Nechá se v míse přikryté na teplém místě nakynout. Poté se s převařenou vodou a pšeničnou moukou…
Suroviny nadávkujeme do pečné nádoby v pořadí jak jsou za sebou v seznamu. Pekárnu Panasonic SD-253 nastavíme na program French BAKE, který trvá 6 hodin. Když zazní…
Tvarujeme z dobře vyzrálého těsta bulky a žemle. Žemle řezané- stočené bochánky těsta se zformují do podlouhého tvaru a po zavlažení se před sázením 2x nebo 3x naříznou…
Velmi neobvyklá roláda se zvláštním pracovním postupem. Naprosto ideální pro ty kuchařinky, které rádi zkoušejí stále něco nového. Jestlipak se vám také povede umotat…
Vezmeme kvásek z lednice a přelijeme do misky. Oživíme ho žitnou moukou a vlažnou vodou a vše společně zamícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme přes noc nakynout. Poté…
Příprava kvásku (omládku) dle základního postupu. Briošky vyrábíme ze středně tuhého těsta jako na vánočky. Těsto má být dobře vyzrálé, aby se briošky dobře formovaly a…
Grahamové rohlíky obsahují tolik celozrnné mouky, že je použití trochu jiného postupu nutností, aby byly pěkně nakynuté. Pak je i takový tmavý rohlík s 80 % celozrnné…
Večer si do mísy dáme žitný kvásek, přidáme mouku a vodu. Vařečkou promícháme, přikryjeme a přes noc dáme do tepla, aby mohl kvásek pracovat. Také si uvaříme brambory ve…
Žloutky oddělíme od bílků a rozšleháme je s bílým vínem. Přidáme mouku, trochu soli a všechno důkladně promícháme. V případě potřeby přilijeme ještě trochu vína.…
1. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. V druhé misce smícháme vodu, vajíčko a olej. Pomalu přidáme tekutou část do suché směsi a vytvoříme těstíčko.2. V…
Nejdříve spojíme kvásek, tekutiny a koření. Přidáme mouku, případně semínka a vločky a uhněteme těsto. Podle potřeby přidáme mouku, těsto by mělo být jemné, měkké, ale…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Cizrna: Nejoblíbenější luštěnina orientální kuchyně, která dala jméno i řečníkovi Cicerovi
Snídaně podle horoskopu: Panny potřebují vaječnou omeletu se zeleninou, Býky nejlépe nastartuje dobrý toast
Čím nahradit drahé máslo při pečení: Pomůžou banány, dýňové pyré, jablka i škrob