Pórková polévka s bramborem
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájíme pórek, lehce osmažíme na sádle s kmínem, přidáme trošku vody a brambory nakrájené na kostičky, vše chvilku podusíme.Přidáme zbytek vody, bujón, sůl, pepř,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájíme pórek, lehce osmažíme na sádle s kmínem, přidáme trošku vody a brambory nakrájené na kostičky, vše chvilku podusíme.Přidáme zbytek vody, bujón, sůl, pepř,…
V malé mističce promícháme hořčici a rozpuštěný med. Lososa nakrájíme na plátky, které dáme na plech s pečícím papírem, který jemně vymastíme olivovým olejem (aby se…
Mrkev, petržel, celer, cibuli a klobásu nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce a osmahneme na másle. Zalijeme vodou, k tomu přidáme nakrájené brambory, masox, kmín, sůl,…
Camembert s karamelizovanou cibulkou? To je ta správná rychlovka pro letní večeři. Pokud přikořeníte kampotským pepřem, bude pokrm krásně pikantní. K tomu jen krátce…
Maso nakrájíme na malé kostičky. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme pálivou papriku, maso, osolíme, opepříme, přidáme 5 bobulí jalovce a ve vývaru…
Koleno uvaříme, klidně i v tlakovém nebo pomalém hrnci. Do vody přidáme čajové vajíčko s kořením, osolíme.Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř a necháme zchladnout…
Rybí maso by mělo být nedílnou součástí našich jídelníčků. Připravit je chutně a s výbornou přílohou nemusí být nic složitého. Stačí dobře okořenit, přidat výraznější…
Začneme nádivkou - nakrájíme dva dny staré housky na kostičky, polijeme mlékem nebo smetanou, přikrájíme jarní cibulku.Oddělíme si vejce, žloutek dáme do misky k…
Domácí křupavý rohlík, plněný sýrem a na povrchu posypaný semínky či solí, je naprosto luxusní záležitost. Příprava sice chvilku trvá, ale odměnou za upečené zlatavé…
K dobré náladě patří i lákavé ďobání z hostitelem nachystaných talířů. Nemusíte kupovat obligátní chipsy, pokud věnujete čas přípravě kořeněných bramborových spirálek.…
Do vařící vody vložíme omytá stehýnka - vody dáme tolik, aby byla potopená.Přidáme rozkrojenou cibuli i se spodní slupkou, stroužky česneku, sůl a koření.Pomalým varem…
Ryba a bramborový salát jsou tradičně na Vánoce. V tomto případě si však obdobu svátečního jídla můžete připravit kdykoliv. Svěží salát s řapíkatým celerem doplňuje…
Vynikající a jednoduchá chilli omáčka plná zeleniny. Hodí se při vaření, k dochucení pokrmů, ke grilování nebo jen jako dip k nachos. Milovníci pikantních chutí si…
Oba druhy paprik, rajčata a červené ředkvičky omyjeme a pokrájíme na kolečka.Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na kousky a zpěníme na oleji…
Kombinace šťavnatých rajčat a pikantních sardelek na pizze potěší vaše chuťové buňky. Důležité je, aby bylo těsto uprostřed tenké a okraje krásně křupavé. Pokud máte…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme máslem a srolujeme. Zajistíme je kovovými jehlami.V pekáčku zahřejeme zbytek másla a roládky na něm opečeme ze všech…
Oblíbené karbanátky můžeme připravit i ve zdravější a bezmasé verzi. Připravíme je z vařené červené čočky a brambor. Dochutíme je lahůdkovým droždím. Díky lněnému…
Listy kadeřávku povaříme asi 10 minut ve vodě nebo ve vývaru.Zchladlé a okapané je nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme vejce a "projedeme" ručním mixérem…
Jednoduchý salát s cibulí, ředkvičkami a zálivkou z vinného octa netradičně doplníme křupavými smaženými sýrovými kroketami. Ty připravíme snadno ze strouhaného sýra,…
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme žloutky, strouhanku, sůl a pepř. Propracujeme těsto a pomocí lžic tvoříme noky, které dáme na 1-2…
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme žloutky, strouhanku, sůl a pepř. Propracujeme těsto a pomocí lžic tvoříme noky, které dáme na 1-2…
Přidáno před 53 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
MasterChef Česko: Skromné vaření se zeleninou. Ušetříte a ještě si pochutnáte!
Krušovické vepřové plátky se opékají na sádle a podlévají pivem, jsou neuvěřitelně šťavnaté a díky chilli papričce i lehce pikantní
Moravský vrabec: Tajemství šťavnaté klasiky, která není vrabec, ani není z Moravy, je v správné kombinaci masa a jeho úpravě