Škvarkové placky
Recept ještě nebyl hodnocenTyto placičky jsou tak voňavé, zlatavé a křupavé, že na ně rodina čeká s nachystanými talířky v rukou snad už při otevření trouby. Škvarkové placky jsou zkrátka sázka na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 176 kJ / 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 79,00 g |
– nasycené | 31,00 g |
– nenasycené | 44,00 g |
–– mononenasycené | 36,00 g |
–– polynenasycené | 8,00 g |
––– omega 3 | 0,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 350 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tyto placičky jsou tak voňavé, zlatavé a křupavé, že na ně rodina čeká s nachystanými talířky v rukou snad už při otevření trouby. Škvarkové placky jsou zkrátka sázka na…
Výborná škvarková pomazánka chutná jako od maminky nebo babičky a je tak jednoduchá, že ji hravě zvládnou i začátečníci. Domácí škvarkovou pomazánku si nejlépe…
Škvaříte sádlo doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví? Poctivých škvarků není nikdy dost a kynutých pagáčků už vůbec ne. Jakmile je jednou vyzkoušíte,…
Chutný domácí chléb, kterému těsto připravuje domácí pekárna a správný vypečený bochník z něho připraví klasická trouba. Kombinací postupů získáte bochník výborného…
Pokud máte doma škvarky, vrhněte se do pečení nepřekonatelných škvarkových placek podle babiččina receptu. Voňavé, zlatavé a křupavé mini bochánky mizí z plechu už při…
Jste milovníci zlatavých škvarků? V tom případě musíte vyzkoušet křupavé a jemné škvarkové tyčinky. Posypte je oblíbeným kořením, kmínem i solí. Hodí se na obyčejné dny,…
Báječná škvarková pomazánka připravená z pár surovin, které najdete doma téměř vždy. Potěšte sebe i své blízké touhle dobrotou. Nejlepší je s čerstvým chlebem, posypaná…
Zbylo vám pár krajíců chleba a rodina má hlad nebo už jste chtěli starší chleba vyhodit? Nejdříve vyzkoušejte tento jednoduchý recept na křupavé placičky s česnekem a…
100 g škvarků lehce pokrájíme a 100 g škvarků na hodně jemno usekáme (nebo umleme).Domácí pekárna, případně robot: Do vyšší skleničky rozdrobíme droždí, dáme lžičku…
Pokud doma máte schovanou nějakou starou kuchařskou knihu, můžete v ní objevit doslova poklad. Třeba osvědčený recept na škvarkové placky, které chutnají přesně jako ty,…
Vařené brambory jemně rozstrouháme, osolíme, přidáme vejce a tolik polohrubé mouky, aby vzniklo měkké těsto.Těsto rozdělíme na dílky a z každého vyválíme tenkou placku…
Škvarky jsou oblíbenou zabijačkovou pochoutkou a mají mnoho využití. Jedním z nich je škvarkový koláč, který můžete konzumovat samotný, nebo jako přílohu k dršťkové či…
Geniální dobroty, odzkoušené generacemi, bývají většinou jednoduché, co se týče surovin i zpracování. Přesně takové jsou zelné placky se škvarky podle tohoto receptu.…
Omyté brambory dáme i se slupkou vařit doměkka (cca 15 - 20 minut). Necháme chvilku vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Ohřejeme mléko aby bylo…
Ať už škvaříte sami doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví, nikdy jich není dost. A co teprve pagáčů. Jsou krásně zlaté a voní kmínem. Postup je trochu…
Domácí křupavý chléb si můžete snadno připravit i vy, podle našeho receptu to zvládnete hravě. Tento chléb potřebuje delší kynutí, ideální je proto zadělat těsto večer a…
Ano, ten název evokuje známou starou písničku. Bramborové placky byly dříve hojně zastoupené v jídelníčku. Podávaly se jako příloha k jídlu, nebo samostatně, někdy se…
Čekáte návštěvu a rádi byste připravili slané pohoštění k vínu či pivu? Vyzkoušejte jihočeské zelňáky s poctivou porcí škvarků. Zelné placky najdete v osvědčených…
Hanušky z Českého ráje se mohou směle zařadit mezi bramborové pokrmy, které v jiných krajích nazývané bramboráky, sejkory či vošouchy. Placičky voňavé po majoránce a…
Do misky dáme mouku, prášek do pečiva, uděláme důlek a do něho nasypeme posekané škvarky, vlijeme rozpuštěné sádlo, rozmíchané vejce, sůl a mléko. Pozvolna vše vmícháme…
Zelí pokrájíme, škvarky pokrájíme nadrobno a přidáme k zelí.Rozšleháme vejce a přidáme k zelí, přidáme mouku a osolíme. Dobře promícháme, spíše prohněteme, nejlépe…
Hledáte recept, podle kterého upečete dobré domácí pečivo? Pokud ano a nedržíte zrovna novoroční dietu, vyzkoušejte tyto skvělé a křupavé škvarkové pagáče. S těstem se…
Zelí vymačkáme a nakrájíme. Přendáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, kmín a nasekané škvarky. Přidáme rozpuštěné sádlo a zahustíme moukou.Připravíme plech s pečícím…
Jazyk je poněkud nedoceněný kousek masa. Pokud ho ale umíte připravit, zjistíte, že jste se ho obávali zbytečně. Je totiž velmi chutný a přitom vcelku laciný při nákupu.…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 17 hodinami