Ovocné tvarohové knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenOvocné knedlíky jsou v české kuchyni nepostradatelné a každý je má rád. Těsto z tvarohu je jednoduché, rychlé a chutné. Tyto ovocné knedlíky zvládnou i méně zkušení.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 525 kJ / 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 11,00 g |
– nasycené | 7,10 g |
– nenasycené | 3,30 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,80 g |
– cukry | 3,80 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Ovocné knedlíky jsou v české kuchyni nepostradatelné a každý je má rád. Těsto z tvarohu je jednoduché, rychlé a chutné. Tyto ovocné knedlíky zvládnou i méně zkušení.
Bavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné,…
Pokud máte děti, určitě znáte mlečné Kinder řezy. Děti je milují, dříve jich byla díky reklamám doslova plná televize a každý je chtěl ochutnat. Příprava je opravdu…
Rychlá a jednoduchá pomazánka z nivy je jako stvořená pro jednohubky či chlebíčky. Nejlépe chutná druhý den, kdy se chutě propojí a rozvinou. Doplnit ji můžete ořechy a…
Na Slovensku se těší halušky s brynzou velké oblibě. To ale neznamená, že si je nemůžeme uvařit i my v Česku. Halušky s brynzou jsou jednoduché a poměrně rychlé jídlo…
Očištěnou rebarboru nakrájíme na kostičky a zasypeme cukrem a necháme ji pustit šťávu. Vyparacujeme si hladké těsto, vyválíme je-můžeme přímo na vymazaném a vysypaném…
Máte rádi klasickou rumovo-kokosovou tyčinku Margot? Vychutnejte si ji i v tomto výborném dezertu. Těsto polité pudinkovou náplní, po upečení potřené zakysanou smetanou,…
Kefírové řezy jsou skvělou volbou pro milovníky čokolády. Nejsou příliš sladké a na jazyku se jen rozplynou. Recept je rychlý, nenáročný a buchta díky kefíru…
Hovězí Stroganov je pokrm pocházející z kuchyně ruské šlechty, který se rozšířil po celém světě. Má mnoho verzí a není tak zcela jasné, která je ta pravá. Všichni totiž…
Typickou dobrotu, která neodmyslitelně patří k různým kulturním akcím, si můžete snadno připravit i doma. Domácí pekárna ušetří spoustu práce a vzniknou vám nadýchané…
Měkký šťavnatý dort se dvěma různými náplněmi. Hrníčkové recepty jsou velmi oblíbené a kypřící prášek je zárukou, že se vždy povedou. Dort je možné ozdobit podle vlastní…
Lívance většinou připravujeme z řídkého kynutého těsta. Tady jsou kvasnice nahrazené práškem do pečiva, což umožní jejich pečení ihned bez čekání na vykynutí. Nahrazením…
Kdo by neznal mřížkový koláč z křehounkého těsta, pokrytý vrstvou šťavnaté jablečné náplně se skořicí a pudinkem? Tento koláč je ale navíc vylepšený přidanou tvarohovou…
Kdo by neznal mřížkový koláč z křehounkého těsta, pokrytý vrstvou šťavnaté jablečné náplně se skořicí a pudinkem? Tento koláč je ale navíc vylepšený přidanou tvarohovou…
Svíčkovou často vnímáme jako složité jídlo, ale náročná je pouze na čas. Tato královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří a více možností přípravy i dochucení. Náš…
Vajíčko šleháme s cukrem a postupně přidáme všechny suroviny a ušleháme. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přidáme kakao a lžičku instantní kávy. Světlé těsto…
Jablka jsou velmi chutná a dostupná v každém ročním období. Tentokrát si na nich můžete pochutnat ve šťavnaté nádivce křehkého koláče vonícího skořicí a rumem. Je to…
Ať už škvaříte sami doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví, nikdy jich není dost. A co teprve pagáčů. Jsou krásně zlaté a voní kmínem. Postup je trochu…
Jednoduchý moučník, kde vše smícháme jen vařečkou v jedné míse. Ananas dodá moučníku zajímavou exotickou chuť a vůni. Tvarohová náplň moučník provlhčí a zjemní. Zcela…
Hrníčkové řezy s čokoládovým pudinkem, zjemněné zakysanou smetanou a vonící skořicí. Jednoduché a dobré. Hodí se na víkendové pečení i všední den ke kávě, nebo snídani.
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Špek si nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev vyškvařit. Přidáme cibuli, česnek a orestujeme, přidáme maso a necháme…
Samotný název tohoto pokrmu je vlastně ruskou zkomoleninou označení peľnjaň, což znamená „chléb ve tvaru ucha“. Pelmeně jsou ruským národním jídlem, které je oblíbené i…
Mouku, cukr, olej, kypřicí prášek, vajíčka a kysanou smetanu smícháme. Do světlého těsta přidáme vanilinový cukr a do tmavého kakao.Do těsta přimícháme např. čokoládu…
Pokud je vaším favoritem kuřecí maso v jakékoli podobě, pak určitě vyzkoušejte tento méně známý recept na výborný chod, který lze podávat teplý i studený. Nejlépe se…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Co se jedlo v dobách Sámovy říše? Kaše se mastila lněným olejem, maso bylo na talíři každý den a výjimkou nebyl ani kůň
Skřivani nití obmotaní: Vepřové roládky plněné zelím jsou neuvěřitelně šťavnaté, lehce pikantní a hotové za chvíli
Vojáci Alexandra Velikého vyhrávali bitvy i díky stravě: Základem jejich jídelníčku byly kaše, ovoce, sušené maso i pečení šneci