Romadur ala tatarák
Recept ještě nebyl hodnocenNa talíř dáme romadur, kolem hezky naaranžujeme nadroboučko nakrájenou cibuli, koření, kečup a hořčici. Osmažíme topinky, pořádně potřeme česnekem. Před podáváním se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 212 kJ / 529 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 50,00 g |
– nasycené | 30,00 g |
– nenasycené | 14,67 g |
–– mononenasycené | 13,33 g |
–– polynenasycené | 1,33 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 83 mg |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 1,33 g |
– cukry | 1,33 g |
––– laktóza | 1,33 g |
Na talíř dáme romadur, kolem hezky naaranžujeme nadroboučko nakrájenou cibuli, koření, kečup a hořčici. Osmažíme topinky, pořádně potřeme česnekem. Před podáváním se…
Romadury nakrájíme na silnější plátky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno.Do misky dáme asi 2 polévkové lžíce mleté papriky a 1 kávovou lžičku drceného kmínu, promícháme…
Nakládané sýry patří mezi oblíbené jedlé dárky, které potěší každého. Tentokrát jsme v receptu použili hned několik druhů a nezapomněli jsme ani na bylinky. Při…
Sýrová pomazánka, co je plná vůně a chuti. Dva zrající sýry jsou doprovázeny česnekem, cibulí a zjemněny smetanovým sýrem a pomazánkovým máslem. Na čerstvém chlebu nebo…
Sýr podélně rozkrojíme na dva díly. Každý kousek poprášíme paprikou a česnekem. Zabalíme pečlivě, i boky do šunky.Zabalený sýr obalíme v mouce, rozšlehaném vejci,…
Nakrájíme slaninu na kostičky a cibulku na drobno. Zelenou část necháme na posypání. Opečeme slaninu, přidáme cibulku a necháme zpěnit.Přilijeme smetanu a vmícháme…
1. Nakrájíme si asi 3-4 kolečka šunkového salámu, vysočiny, eidamu na kostičky, smícháme s mraženou zeleninou, osmahneme na pánvi, přidáme 4 vejce a usmažíme jako směs,…
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky nebo plátky. Uzený bůček a sýry na menší kostky. Pekáček vymažeme sádlem.Brambory lehce osolíme (sýry jsou slané) a…
Rozetřený sýr ušleháme s tukem, přidáme utřený česnek se solí, nastrouhané vejce, jemně nakrájenou cibuli, špetku mleté papriky a pepře. Vše dobře promícháme. Pokud je…
Rajče a papriku nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej orestovat dosklovita. Plátky masa mírně naklepeme,…
Sýry dáme do sklenice, zalijeme pivem a uzavřeme. Necháme uležet nejméně 5 dní. Když sýry změknou, slijeme nálev z piva a sýry dáme do mísy. Rozmačkáme je vidličkou a s…
Slaninu, česnek a bílou část cibulky nakrájíme na drobno, sýr na plátky. Slaninu necháme rozpustit a přidáme cibulku a česnek.Po krátkém orestování na pánvičku rozložíme…
Žampiony sloupneme a vyndáme nožičky. Na másle restujeme cibuli nakrájenou na drobno a přidáme nakrájené nožičky žampionů. Podlijeme mírně vodou a dusíme do měkka.…
Romadur nakrájíme, posypeme kmínem, paprikou, vložíme do sklenice, zalijeme pivem, by byl sýr potopený a dáme okenní parapet (na teplo a světlo) uležet na 3-5 dní. Pak…
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Potom plátky naskládáme na pekáček a pokryjeme…
Maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, okmínujeme. Přidáme nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a pečeme při 170°C do změknutí. Maso z pekáčku vyjmeme a výpek z masa…
Romadůr smícháme s tvarohem, mlékem, nadrobno pokrájenou cibulkou, máslem a nasekanou pažitkou. Dochutíme solí a pepřem. Pomazánka chutná nejlépe rozmixovaná na teplých…
Sýry s *cibulí* nakrájíme na drobnější kousky, dáme utřený česnek, trochu nahřáté máslo, kmín, sůl, pivo a dostatečně promícháme.
Romadůr a tvarůžky nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme cottage, cibulku, majonézu, kmín, salám a vše promícháme. Necháme uležet a pak už jen mažeme na toustíky a…
Romadur nastrouháme.Cibuli nakrájíme na jemno.Vše dáme do jedné mísy a přidáme tavený sýr, sůl, pepř, majolku a pažitku. Vše promíchneme vidličkou a mažeme na opečený…
Smažené sýrové knedlíčky můžete podávat jako zobání k filmu, na oslavě nebo také jako přílohu k salátům. Knedlíčky jsou ze směsi různých druhů sýra, pečiva a koření.…
Romadúry nastrouháme nahrubo. Přidáme smetanu, cibuli, česnek, hořčici a koření.Vše důkladně promícháme, misku přikryjeme a necháme v pokojové teplotě do druhého dne…
Do mísy přes kolečko protlačíme brambory,vajíčka a romadur. Přidáme prolisovaný česnek,hořčici,majonézu,sůl a nasekanou papričku. Vše důkladně promícháme.
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Co je české, to je dobré! Díl II.: Jak na pravá povidla, tradiční koláče a typické škubánky?
Úžasná růžová sangria: Verze s grapefruitem a rozmarýnem vás nadchne! Takhle snadno se dělá
Co s maliníky po sklizni? Aby dobře plodily i příští rok, je nutné je správně prostříhat a přihnojit popelem