Palačinky ze zakysané smetany
Recept ještě nebyl hodnocenPalačinky jsou klasika, kterou milují nejen děti. Můžeme je připravovat na sladko či na slano a kombinovat se vším možným. Dnes použijeme méně tradiční těsto, které je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Palačinky jsou klasika, kterou milují nejen děti. Můžeme je připravovat na sladko či na slano a kombinovat se vším možným. Dnes použijeme méně tradiční těsto, které je…
Jemné palačinky plněné nadýchanou tvarohovou hmotou odlehčenou sněhem z bílků se zrovna rozplynou na jazyku. Můžeme podávat jako dezert po lehkém obědě nebo jako lákavou…
V horkých letních dnech přijde vhod příjemné osvěžení. V takovou chvíli nic nepotěší víc než domácí limonáda. Vybrali jsme pro vás recept na poctivou okurkovou, ve které…
Všechny suroviny na palačinky ušleháme metlou a usmažíme palačinky.Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso nebo uzeninu a papriky, orestujeme a pak…
Šašlik neboli maso na jehle je velmi oblíbená záležitost u našich východních sousedů. Grilování naloženého a ochuceného masa patří k víkendovému hodování v mnoha…
Připravíme si čaj z vroucí vody a 2 sáčků mátového čaje - necháme 10 minut vyluhovat. V ještě teplém čaji rozmícháme med a necháme pořádně vychladit. Vychlazený čaj s…
Uděláme puding - vanilkovou omáčku smícháme s pudingovým práškem, s mlékem, cukrem a povaříme. Jakmile sundáme z plotýnky, přidáme máslo, kokosový tuk a necháme…
Mouku rozmícháme dohladka v části tekutiny, přidáme sůl a prošlehaná vajíčka a krátce ušleháme hustší těsto. Necháme 30 minut odpočinout.Pak na kvalitní pánvi pečeme na…
Všechny suroviny řádně vymícháme metličkou. Necháme chvíli uležet. Pánvičku lehce vymažeme olejem a smažíme palačinky z obou stran. Mažeme marmeládou a zdobíme šlehačkou.
Na těsto si v misce do pěny vyšleháme vejce, cukr, vanil. cukr a minerálku. Poté vmícháme pomalu olej. Mouku, čokoládu, oříšky a prášek do pečiva smícháme zvlášť v misce…
Z droždí a trochy mléka si uděláme kvásek. Do misky si prosejeme mouku a cukr. Přidáme vejce, žloutek, kypřící prášek, zbylé mléko, olej, minerálku, vanilkový cukr, sůl,…
Vše smíchám v hnětači, nechám v chladu 4 hodiny odpočinout.Utvořím podlouhlé válečky, peču 10 min na 220°C a 10 minut na 200°C na pečicím papíru.
Zaděláme kvásek s vlahým mlékem, trochou cukru a droždím. Do mísy přesijeme mouku, přidáme kvásek a zbývající suroviny.Vypracujeme těsto a dáme asi na hodinku pod…
Šalvějové větvičky opláchněte, zlehka osušte papírovou utěrkou a nechte úplně oschnout.Z vajec, minerálky, soli a mouky vyšlehejte těstíčko.Namáčejte do něj šalvěj a…
V mléce s vodou rozmícháme vejce, sůl, rum, máslo, brusinky a cukry. Postupně přimícháváme prosátou mouku do polohustého těstíčka. Odložíme na půl hodiny do chladu…
Filé nakrájíme na kostky velikosti soust, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou.V misce smícháme mouku, kukuřičnou mouku, mořskou sůl a rýžovou moučku.Zalijeme…
Většina z nás využívá zázvor v době nachlazení. Ze zázvoru však můžete připravit příjemně štiplavou limonádu, která vám poskytne osvěžení a navíc mírní záněty, čistí…
Ananas rozmixujeme s cukrem (popř.troškou minerálky bez příchutě). Před podáváním přidáme smetanu a mléko, aby nezhořkl (stačí několik minut a koktejl není pitný). Je…
Rozšleháme vejce s mlékem a minerálkou. Přidáme mouku, sůl, cukr a kůru. Vše promixujeme ponorným mixérem do hladkého těstíčka a necháme půl hodny odpočinout.Troubu…
Z mouk, vajíčka, vody a prášku do peč. vypracujeme těsto a necháme odstát. Upečeme palačinky. Na oleji osmažíme cibuli, žampiony, podlijeme trochou vývaru a dusíme.…
V mléce s vodou rozšleháme vejce, rum a med. Přidáváme všechny zbývající suroviny a metličkou šleháme do hladkého a řidšího těstíčka.Necháme 10 minut odpočinout a pokud…
V období cuketové sklizně nám přicházejí vhod všechny nápady, jak cukety využít. Využít se dá i za syrova, oblíbenější je u nás ale tepelná úprava. Tyto nadýchané…
Pokud máme pangasia ještě mraženého, necháme ho postupně rozmrznout (nejlépe přes noc v lednici). Pak ho naporcujeme na menší kousky (řekněme tak na tři sousta), každý…
Uvaříme čaj a necháme vychladnout.Do půlky džbánu nalijeme uvařený čaj, osladíme medem, přidáme nakrájený citron nebo pomeranč, může být i obojí.Zázvor oloupeme a…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Rajčatový koláč zavoní kombinací skvělých sýrů a bazalky. Jednoduchou přípravu přitom zvládne i kuchařský amatér
Španělské ptáčky ve Španělsku neznají. Jaké slavné názvy jídel jsme si prostě jen vymysleli?
Hubnutí v ČSSR: Vzpomínáme na Rajko Dolečka a na diety, které frčely za socialismu