Zapečené těstoviny s uzeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenOblíbená klasická chutná zapečená dobrota. Těstoviny s uzeným masem a cibulkou, zalité v troubě dobře ochucenou vaječnou směsí lákají vůní i vzhledem ke stolu. Zasytí i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 460 kJ / 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 2,50 g |
– nenasycené | 5,20 g |
–– mononenasycené | 4,20 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Oblíbená klasická chutná zapečená dobrota. Těstoviny s uzeným masem a cibulkou, zalité v troubě dobře ochucenou vaječnou směsí lákají vůní i vzhledem ke stolu. Zasytí i…
Pojďme si zavzpomínat a připravit si šunkofleky - výborné, syté jídlo, které většina z nás zná již od dětství. Těstoviny, zapečené s uzeným masem a cibulí, zalité…
Vůně uzené polévky dokáže ke stolu přilákat opravdu každého, kdo miluje maso. Skvělý vývar z uzených žeber zahřeje i zasytí a kromě jedinečného aroma má i bohatou chuť,…
Není nic lepšího, než povečeřet uzená a ovařená žebírka, jen tak s křenem, zeleninou a čerstvým chlebem. Příprava zabere minimum času a strávníci budou nadšení. Vývar z…
Pečená vepřová žebra, to je přímo hitparáda. A když je necháte dostatečně odležet v lahodné marinádě, o to větší chuťový zážitek vás čeká. V našem receptu nesmí chybět…
Polévka z uzených žeber je vydatná, maso s krátkými vlákny je chutné a kroupy dodají sytost. Určitě se bude hodit vyzkoušet recept v podzimních dnech. Jako hřejivou…
Hutná, sytá polévka vonící uzeným masem a česnekem přijde vždy k chuti. Navíc tolik potřebné luštěniny se v našem jídelníčku objevují tak málo, přestože jsou považovány…
Recept na polévku, která zasytí i početnou rodinu. Připravíme ji z uzených žeber a fazolí, zjemníme smetanou a dochutíme kořením. Na přípravu nám sice trochu času zabere…
Dobře omytá žebra dáme vařit do studené vody. Když jsou žebra uvařená, vyndáme je z hrnce a obereme z nich maso. Zárověň uzený vývar přecedíme do jiného hrnce a dáme do…
Tato hustá a sytá polévka krásně voní po uzeném mase a libečku. Připravíme ji z fazolí a uzených žeber, které vaříme v tlakovém hrnci. Polévku dochutíme česnekem a…
Uděláme směs z koření, sójovky, oleje a medu, žebra v ní důkladně obalíme a necháme marinovat alespoň do druhého dne. Druhý den pečeme na 150°C cca hodinu a půl, dokud…
Do studené vody dáme vařit žebra spolu s mrkví, petrželí, celerem, cibulí, kořením a solí - vařila jsem v tlakovém hrnci asi hodinku. Mezi tím jsem si propláchla…
Velmi snadno připravitelná lahůdka, která nepotřebuje dlouhé marinování a nakládání. Uzená žebra připravená na grilu, podávaná s vhodnou přílohou a zeleninovým salátem,…
Kysané zelí dáme do hrnce vařit spolu s nakrájeným uzeným žebrem (uzeným pěkně prorostlým bůčkem nebo obojím) a kořením. Pokud je kysané zelí velmi kyselé, tak ho část…
V tlakovém hrnci na oliv. oleji osmažíme česnek a cibulku pokrájenou na kostičky. Přidáme žebra, hrách, kostku vývaru a podlijeme 1 litrem vody. Uzavřeme a vaříme 10…
Hovězí srdce zbavíme loje, naporcujeme na přijatelné kusy a prošpikujeme slaninou. V tlakáči rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, srdce na ni zprudka orestujeme,…
Žebra, mrkev a petržel (nakrájené na kolečka) s bobkovým listem, novým kořením a nasekanou petrželovou natí necháme lehce probublávat cca hodinu. Pak přidáme červenou…
Nejprve dáme vařit omytá žebra s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Vaříme v tlakovém hrnci 25-30 minut doměkka.Rozpustíme máslo a zpěníme drobně nakrájenou…
Na velikonoční stůl patří i tradiční staročeská pochoutka - do zlatova upečená nadýchaná nádivka plná uzeného masa a zelených kopřiv. Na přípravu budeme potřebovat…
Žebra opláchneme, vložíme do hrnce s očištěnou zeleninou, přidáme koření, zalijeme studenou vodou cca 1,5l a vaříme tak dlouho, dokud nebudou žebra měkká(v papiňáku…
V kastrůlku zpěníme na trošce sádla jednu cibuli. Potom přilijeme cca 1,2 litru horké vody z konvice a vložíme uzené kosti s masem. Necháme chvilku (cca 20 minut)…
Uzená žebírka vložíme do papinového hrnce, přidáme mrkve, petržel a cibuli a zalijeme asi třemi litry studené vody, snad trošku osolíme. Já osolila až se polévka uvařila…
Fazole uvařit s bobk. listem doměkka.V tlakáči uvařit žebra, po vystydnutí z nich obrat maso.V kastrolu na sádle orestovat cibuli pokrájenou na kolečka, v tom zarestovat…
Fazole uvařit s bobk. listem doměkka.V tlakáči uvařit žebra, po vystydnutí z nich obrat maso.V kastrolu na sádle orestovat cibuli pokrájenou na kolečka, v tom zarestovat…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno před 23 hodinami