Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babské rady jsou staré ale prověřené rady, triky nebo vychytávky našich babiček

Kdo by nemiloval jídlo a vychytávky našich babiček? Staré ale ověřené rady, které opravdu fungují. V dřívější starší době neměly naše babičky tolik možností, jako máme teď my, tak si musely umět poradit v každé situaci i bez moderního kuchyňského vybavení nebo radech a tipech na internetu

Jaké jsou nejznámější vychytávky? 

Vaření i pečení s babičkou je vždy skvělý zážitek, pokaždé se naučíme a dozvíme něco nového a výsledek vždy stojí za to. A jaké jsou ty úplně nejznámější rady a vychytávky, které používají ty nejzkušenější kuchařky? Pojďme se na ně podívat!

  1. Co když přesolíte pokrm? Stačí do vařící polévky přidat dva vaječné bílky a na malou chvíli odstavit z plotny. Stejnou službu udělají i plátky brambor, pokud se vám zrovna bílky nehodí do polévky nebo omáčky. 
  2. Vaření zeleniny: Při vaření květáku nebo brokolice vzniká zvláštní ne úplně příjemný zápach, který se dá ale snadno odstranit pomocí chlebové kůrky. 
  3. Vaření masa: Vaříte nebo dusíte maso, které ne a ne být měkké, co s tím ? Stačí použít trochu piva nebo vína a výsledek se jistě brzy dostaví
  4. Hrudky v omáčce: Vaříte omáčku, spěcháte, tak použijete jíšku bez sítka? Nevzhledné hrudky v omáčce můžeme jednoduše odstranit přidáním prášku do pečiva v době varu.

Jaké další vychytávky rádi používáte? Klidně se s námi o ně podělte. 

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty