Cuketa je perfektní neutrální potravinou, kterou využijete do slaných i sladkých jídel.
Ať už chceme nebo ne, cuket máme všichni vždy nadbytek, a tak není dobrých receptů, jak je zužitkovat, nikdy moc. Výhodou je, že je cuketa velmi variabilní a chuťově neutrální, a tak se dá použít skutečně kamkoliv, dokonce i do sladkých receptů.
Cuketu připravíte na grilu, v troubě i na pánvi
Podle zvoleného receptu si můžete zvolit, jakým způsobem cuketu připravíte.
- V letní sezóně bude ideální cuketa na grilu, který ale snadno nahradí trouba.
- Další možností je i pánev, která je ideální na cuketu v těstíčku nebo trojobalu.
- Moderním způsobem je poté využití horkovzdušné fritézy.
Nejoblíbenější slané a sladké recepty z cukety
Co se týče využití, cuketa najde uplatnění jak ve slaných, tak i sladkých receptech. Když pomineme, že se dá jíst cuketa samostatně, chutná také skvěle například v kombinaci s kuřecím nebo mletým masem, z čehož vznikne skvělá směs na topinky i těstoviny. Ze sladkých receptů je nejznámější asi cuketový perník, který je díky ní nádherně vláčný.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 1 hodinou
Rohlíkové křupky
Přidáno před 13 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 13 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 15 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejoblíbenější kavárny a cukrárny v Praze podle recenzí: Nejlepší větrník mají ve Světozoru, pro punčák si zajeďte na Žižkov
Roštěnky naší rodinky: Štavnaté a křehké plátky masa s pikantní omáčkou se předem nakládají do voňavých bylinek
Dokonalá játra na cibulce do 30 minut: Trocha špeku a vývar udělají v omáčce zázraky