Bábovka: Tradiční česká pochoutka, kterou nikdy nezklamete
Bábovka je klasickým příkladem jednoduchého, ale lahodného dezertu, který se perfektně hodí na snídani, k odpolední kávě nebo jako pohoštění pro návštěvy. Každá rodina může mít svůj vlastní tradiční recept na bábovku, který se předává z generace na generaci. Základem ale vždy je, aby nebyla suchá a dusivá, ale krásně nadýchaná a vláčná.
Jak docílit vláčnosti a nadýchanosti u bábovky?
Příprava bábovky je obvykle velmi jednoduchá. Suché a mokré suroviny se smíchají dohromady a těsto se naleje do formy, a to většinou s hrnkovým odměřováním. Pokud chcete ale získat vláčný výsledek, vyzkoušejte do těsta přidat zeleninu či ovoce v podobě cukety, mrkve nebo třeba jablek. Další možností je přidat do bábovky tvaroh, smetanu, podmáslí, šlehačku, jogurt nebo třeba mascarpone, které se zaručeně postarají o vláčnost.
Tip: Bábovka se dá snadno upéct i bez vajec, vyzkoušejte třeba podzimní dýňovou.
Nejoblíbenější recepty na bábovku
Jak bylo zmíněno, oblíbené jsou především vláčné nedusivé bábovky jako například.
- Tvarohová bábovka,
- mramorová olejová bábovka,
- bábovka s pudinkem,
- bábovka s vaječným likérem,
- třená bábovka,
- bábovka z podmáslí,
- banánová či mrkvová bábovka.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 5 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Přečtěte si Zobrazit více
Tipy na vánoční dárky pro pivaře: Pořiďte tomu svému domácí minipivovar nebo basu speciálů
Jídelní rozmary slavných: Herec Harrison Ford přestal jíst maso, ale miluje jednoduše upraveného lososa s chřestem
MasterChef Česko: Skromné vaření se zeleninou. Ušetříte a ještě si pochutnáte!