Vše o masopustu - oblíbené recepty, tradice, masky a další zvyky
Masopust (nebo také fašank) je třídenní svátek (i slavnostní období) mezi Vánocemi a postní dobou. Kromě dobrého jídla jsou pro tento svátek typické masky, průvody a další tradice. Masopust má dlouhou historii sahající až do středověku. Jeho původ spočívá v potřebě oslavit a vyčerpat zásoby masa a mastných pokrmů před 40denním postem, který byl v období před velikonočním svátkem tradiční.
Jak vypadá masopustní menu?
Masopustní menu je bohaté na mastné pokrmy a maso. Oblíbenými pokrmy jsou klobásy, jitrnice, vepřové koleno, šunka, plněná pečená masa a další pokrmy, které se podávají k oslavám. Kromě masa jsou typické také sladké pochoutky, a to zejména koblížky, palačinky, masopustní šišky či vrkoče.
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Smažená kuřecí prsa plněná šunkou a nivou
Přidáno před 2 hodinami
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08