Zelenina obsahuje řadu cenných vitamínů. Články, rady a postupy, jak ji využít v kuchyni
Zelenina má na lidský organismus blahodárný vliv. Obsahuje totiž řadu antioxidantů, vitamínů a minerálů a vysoký podíl vlákniny. Navíc pomáhá udržet zdravou váhu, dodává energii, podporuje správnou peristaltiku střev a pomáhá v prevenci proti různým chorobám. To vše platí, pokud ji jíme dostatek, což je podle doporučení přibližně 400 gramů denně.
Jak se dá připravit zelenina?
Zelenina se dá připravit na různé způsoby. Zejména v létě je skvělá na grilu, během roku je pak nejlepší zelenina na pánvi na másle. Pokud chcete zeleninu do polévky, můžete ji jednoduše uvařit. Vynikající je také pečená zelenina. Možnosti jsou zkrátka neomezené.
Exotická, salátová, kořenová a další druhy zeleniny
Velkým lákadlem zeleniny je především její rozmanitost. Máte rádi salátovou zeleninu, či dáváte přednost třeba kořenové? Nebo naopak holdujete spíše méně známé zelenině? Pak vyzkoušejte některý z exotických druhů, jako je třeba oblíbené avokádo, mangold nebo pak-choy. Tak nebo tak do těla dostanete spoustu skvělých živin.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 3 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 22 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Trochu jiný bramborák - bez majoránky, zato často se sýrem. Vyzkoušejte bulharský patatnik
Zákusek inspirovaný nanukem: Ať božské Míša řezy ovládnou i vaši domácnost!
Nadýchané kynuté sádlové koláčky: Díky sádlu jsou neuvěřitelně vláčné a s voňavou náplní a drobenkou božsky chutnají