Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hřejivé zimní saláty, plné barev a vitamínů. Jaké jsou ty nejoblíbenější
Zdroj: Unsplash

Teplé zimní saláty nás lákají svou chutí, vůní a barevností. Je v nich křupavá zelenina, grilovaná nebo krátce zapečená, doplněná svěžími zelenými lístky bazalky, rukoly nebo salátu. Skvěle chutnají s pečivem, příjemně nás zahřejí a zasytí.


Teplé barvy pro zahřátí

Pro barvu a chuť do salátů přidáváme krásně červená cherry rajčátka, krátce grilovaná a ochucená kořením, dozdobená čerstvou bazalkou, pažitkou nebo petrželkou. Chutné jsou na oleji osmahnuté proužky kapie i mrkev, uvařená v páře a ozdobně nakrájená vlnkovaným nožem.

Brambory nebo těstoviny

Častým základem teplých zimních salátů bývají brambory - vařené nebo pečené, těstoviny s atraktivním tvarem i rýže. Zeleninu přidáme buď syrovou, grilovanou nebo krátce napařenou. Upravujeme ji tepelně pouze tak dlouho, aby si zachovala svěžest, křupavost a pěknou barvu

Sýry v zimních salátech

Své důležité místo v zimních salátech mají sýry. V naších receptech najdeme tip na salát, který před podáváním krátce zahřejeme v troubě, čímž se přidaný sýr začne roztékat. K salátům dobře chutná pečivo, výborné jsou křupavé dalamánky, ještě teplé česnekové bagety nebo jiné zapékané rychlovky.

Luštěniny, maso a vejce

Do zimních salátů přidáváme uvařená vajíčka nebo kousky pečeného masaČasto se připravují zimní luštěninové saláty. Používáme do nich fazole, sóju, cizrnu a čočku. Přípravu těchto salátů urychlí použití konzervované luštěniny (v plechovce nebo ve skle). Teplé luštěninové saláty jsou chutnou přílohou.
Zdravé saláty, které nás zahřejí, jsou dobrou volbou během chladných dnů. Připravujeme si je k večeři nebo jako hlavní jídlo. Dopřejeme si je co nejčastěji. Stejně tak si pochutnáme na vydatných zahřívacích polévkách.

Sdílejte s přáteli

Vytisknout

Facebook

Messenger

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky