Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit nadýchané lívance. Máme více možností, jak je udělat jemné a kypré
Zdroj: Unsplash

Nadýchané sladké lívance zdobíme na talíři krásně barevným čerstvým ovocem, lžičkou marmelády, javorovým nebo datlovým sirupem, kopečkem jogurtu či zakysané smetany. Jejich konečná úprava záleží na naší fantazii a možností máme mnoho. Stejně tak si můžeme vybrat, jak připravíme těsto a čím ho nakypříme.


Nejlepší lívance

Sladké lívance jsou nejlepší jemné a kypré. Máme více možností, jak těsto připravit a čím ho nakypřitKyprosti bez dlouhého čekání dosáhneme při použití sněhu, který do těsta přidáme. Máme-li elektrický šlehač, půjde nám šlehání sněhu rychle.

Lívance kypřené práškem do pečiva

Další a často používanou možností je přidat do těsta na lívance kypřící prášek do pečiva. O kyprost se prášek postará a hlavně - příprava je velmi rychlá i jednoduchá. Jen pokud přidáme jemné ovesné vločky, musíme počítat 20 minut navíc na jejich odležení před pečením lívanců - jinak by zůstaly tuhé.

Lívance kypřené droždím

Pokud nespěcháme, použijeme na zadělání lívancového těsta droždí. Nejprve si připravíme kvásek, ke kterému doplníme další suroviny. Upečené lívance z kynutého těsta budou mít příjemnou konzistenci a nejspíš nám připomenou lívance od babičky.

Lívance kypřené žitným kváskem

Naopak nejvíce času budeme potřebovat na vykynutí kváskového těsta při použití žitného kvásku. V receptáři máme zajímavé recepty i na tento způsob přípravy lívanců, do některých je použita špaldová a celozrnná mouka.

Oblíbenou surovinou, která se často používá do lívanců, jsou rozmačkané a dobře vyzrálé banány. Dají těstu nejen dobrou konzistenci, ale navíc jsou s nimi lívance sladké i bez přidání cukru.

Sdílejte s přáteli

Vytisknout

Facebook

Messenger

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář