Jak upéct nejoblíbenější hraběnčiny řezy - moučník s jablky, ořechy a vrstvou sněhu
Hraběnčiny řezy právem patří mezi nejoblíbenější dobroty s jablky a ořechy, které můžeme připravit. Skládají se z několika lahodných vrstev, přičemž vrchní vrstva sněhu dává řezům sváteční vzhled. Můžeme je upéct pro návštěvu nebo připravit na sváteční rodinnou příležitost. Dlouho nám doma určitě nevydrží, každý si bude chodit přidávat.
Hraběnčiny řezy
Příprava těsta
Jablka a ořechy
Jak vrstvit hraběnčiny řezy
Plech vyložíme pečícím papírem. Na něj rozložíme dvě třetiny těsta. Těsto poklademe jablky a posypeme skořicovým i vanilkovým cukrem. Pak přijde na řadu vrstva sněhu. Připravíme si ho z odložených bílků a pokud si přejeme vyšší vrstvu, ještě dva bílky přidáme. Příprava sněhu je nejpracnější z celého moučníku, ale pokud máme elektrický šlehač, i to je pro nás hračkou. Nakonec přijde na řadu poslední vrstva. Z mrazničky vyjmeme třetinu ztuhlého těsta, které nastrouháme na připravené vrstvy.
Dokončení moučníku
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 4 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře