Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak snadno upéct topinky bez tuku. Nejoblíbenější způsoby pečení topinek
Zdroj: Top recepty

Topinky, potřené česnekem, jsou sice jednoduchým, ale přesto velmi oblíbeným jídlem. Připravujeme je různými způsoby - na tuku, nasucho, u ohýnku. Každý má svůj nejoblíbenější postup, ale ne všechny prospívají našemu zdraví.


Nejlepší topinky

Velmi chutné jsou z obyčejného chleba (Šumava) - když víme, že je budeme péct, koupíme si ho rovnou krájený, aby se topinky pekly rovnoměrně na celé ploše. Vhodný je i jakýkoliv jiný chléb, včetně toustového, nebo drobné pečivo (dalamánky, bagety, rohlíky). Většinou používáme starší pečivo, abychom ho spotřebovali, ale dají se upéct i z čerstvého.

Jak péct topinky nasucho

Nejlepší topinky, které pečeme doma na kamnech, jsou na povrchu pěkně zezlátlé, ale vevnitř vláčné a nevysušené. Po upečení je lehce posolíme, potřeme česnekem a omastíme. Dobře chutnají topinky z topinkovačů, ale pokud je nás doma více, jde pečení pomalu. Skvělým pomocníkem je kontaktní gril - hřeje z obou stran a topinky jsou v něm hotové během chvilky.

Topinky pečené na tuku

Krajíčky chleba smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po vytažení z pánve je odkládáme na papírový ubrousek, aby nasál přebytečnou mastnotu. Nebo topinky, které lehce potřeme tukem, upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení je na talíři ozdobíme.

Kromě toho, že si na topinkách pochutnáme a využijeme starší chléb, představují chutný a jednoduchý způsob, jak zařadit do jídelníčku čerstvý česnek, který prospívá našemu zdraví. To se určitě hodí, zvlášť v chladném období roku.

Sdílejte s přáteli

Vytisknout

Facebook

Messenger

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky