jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  43 000  receptů

TOP 10 recepty

V této sekci najdete nejlépe hodnocené recepty za posledních 14 dnů. Žebříček 50 nejlépe hodnocených receptů za celou dobu fungování topreceptů najdete v sekci TOP STAR recepty.

Rychlé rohlíky - do hodiny hotové
Rychlé rohlíky - do hodiny hotové

Suroviny: 350 g hladká mouka 250 ml mléko 25 g čerstvé droždí 1 KL sůl zarovnaná 1 KL cukru 25 g vlahé máslo na potření - mléko

Postup: Z mlieka odoberiem 100 ml mlieka, zohrejeme a do vlažného vmiešame cukor a droždie, necháme stáť 15 minút. V múke rozmiešame soľ, pridáme oživené droždie s mliekom, roztopené maslo, zvyšok vlažného mlieka a vymiesime pružné cesto. OKAMŽITE z cesta formujeme 2 ...

 
Vepřové na pórku
Vepřové na pórku

Suroviny: 400 g vepřového masa (měla jsem ocásky) 1 slabší pórek 1/2 červené cibule nadrobno 2 stroužky česneku na plátky kmín pepř tymián sůl – dle chuti vývar olej

Postup: V misce si smícháme koření a kostky masa v tom obalíme, necháme odležet. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, česnek, půlku bílé a zhruba třetinu zelené části pórku nakrájených na kousky, zatáhneme na něm maso, podlijeme vývarem a ...

 
Cibulový salát s jablky
Cibulový salát s jablky

Suroviny: 2 větší cibule 1 velké jablko 1 lžíce majonézy 2-3 lžíce zakysané smetany sůl pepř ocet cukr

Postup: Cibuli nakrájíme na půl kolečka, jablko na kostičky. Svaříme vodu s cukrem, solí a octem. Vhodíme cibuli a necháme přejít varem. Scedíme a necháme vychladnout. Spojíme s jablky, majonézou a smetanou. Dochutíme pepřem, solí, cukrem a octem. Necháme uležet.

 
Sýrové kostičky ve slanině
Sýrové kostičky ve slanině

Suroviny: tvrdý sýr anglická slanina vejce mouka hladká strouhanka olej

Postup: Sýr nakrájíme na kostičky 2x2 cm a pečlivě ho zabalíme do tenkého plátku slaniny tak, aby nebyl sýr vidět. Pro lepší manipulaci můžeme sepnout párátkem. Pak balíček obalíme 2x v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

 
Vepřové závitky plněné fazolovými lusky
Vepřové závitky plněné fazolovými lusky

Suroviny: 2 vepřové kotlety bez kostí velká hrst fazolových lusků 2 lžičky Harissy 2 dcl rajčatového pyré drůbeží vývar větvička čerstvého tymiánu sůl olivový olej

Postup: Kotlety očistíme a rozklepeme. Každou osolíme a potřeme lžičkou Harissy. Na každý plátek položíme několik fazolových lusků a zavineme. Závitky zajistíme provázkem nebo jehlou. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka ...

 
Čevabčiči plněné sýrem
Čevabčiči plněné sýrem

Suroviny: 500 g mleté maso mix (vepřové+hovězí) 100 g tvrdý sýr v celku 1 cibule 2 stroužky česneku lžíce hořčice 2 lžíce studené vody nebo mléka paprika sladká + pálivá pepř sůl tuk na smažení k podávání cibule a hořčice

Postup: Mleté maso smícháme se všemi surovinami. Sýr nakrájíme na hranolky. Mokrýma rukama tvoříme válečky a do každého zabalíme hranolek sýru. Smažíme ze všech stran do zlaté ...

 
Klasická hořčice (domácí)
Klasická hořčice (domácí)

Suroviny: 50 g hořčičných semínek 2 lžičky cukru 1/4 lžičky soli 2-4 lžičky oleje 60-70 g 8% octa 60-70 g vody

Postup: Hořčičná semínka pomeleme na jemno - použila jsem elektrický kávomlýnek, který mám jen pro tuto příležitost (mletí semínek, sekání tvrdých zrnek do těsta na chleba apod.) Vodu s octem svaříme a ještě horkým zalijeme semínka. Přidáme olej, sůl a cukr, dobře promícháme a ochutnáme - podle ...

 
Bednička jahod
Bednička jahod

Suroviny: Vanilkový korpus: 4 vejce 150 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 100 g polohrubé mouky 100 g solamylu 1/2 balíčku prášku do pečiva 3 polévkové lžíce horké vody Krém: 1 jahodový pudink 250 ml mléka 250 g másla jahodová marmeláda (domácí) celé jahody

Postup: Krém: V 250 ml mléka uvaříme jahodový pudink a necháme úplně vychladnout. Poté vyšleháme máslo, zašleháme do něj pudink ...

 
Pečená placka s bramborami, cibulí a parmezánem
Pečená placka s bramborami, cibulí a parmezánem

Suroviny: 350 g syrových brambor 1 vejce 330 g vody 180 g hladké mouky střední cibule 30-50 g strouhaného parmezánu mletý pepř sůl

Postup: Ve vodě rozšleháme vejce a dobře rozmícháme mouku. Dáme rozehřát troubu na 220°C. K mouce s vodou a vejcem přidáme hrubé nudličky brambor, sýr, na tenká půlkolečka krájenou cibuli a úplně nakonec pepř a sůl - dobře promícháme. Kulatý plech o průměru 30 cm nebo stejně ...

 
Vánočka z bílé klobásy
Vánočka z bílé klobásy

Suroviny: cca 700 g bílé klobásy žampiony 2 lžíce oleje 1 lžička harissy 2 stroužky česneku

Postup: Rozetřený česnek a harissu rozmícháme v oleji, potřeme upletenou klobásu a přepůlené žampiony a pečeme cca 25 min. Přílohou je zelenina, dušená na másle, kořeněná tymiánem, rozmarýnem, česnekem a lžící tamari.

 


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz