Nejlepší recepty čínské kuchyně
Související články
Co je typické pro čínskou kuchyni?
Čínská kuchyně má mnoho rozmanitých chutí a ingrediencí, které se liší v závislosti na regionu. Mezi nejoblíbenější ingredience patří rýže, česnek, chilli, sójové omáčky, rostlinný olej, cibule, sladké brambory, houby a čerstvá zelenina. Pro čínskou kuchyni jsou je typické časté používání různých druhů masa a mořských plodů. Typické čínské pokrmy jsou známé svou výraznou chutí, jako je kyselost, sladkost, slanost a pálivost. Mnohé recepty se spoléhají na rychlost přípravy, ať už jde o smažení, vaření, dušení či pečení. Kromě toho lze některé pokrmy upravit i s majonézou, bylinkami, česnekem a cibulí. Pro čínskou kuchyni jsou také typické polévky a nudle.
Co jedí Čínani?
Číňané si potrpí na vyváženou stravu. Je to spojeno s bohatou čínskou kuchyní a pestrou škálou používaných ingrediencí. Hlavní jídlo se obvykle skládá z rýže nebo jiných obilovin, masa, ryb, mořskými plody a zeleniny. Mezi populární čínské pokrmy patří Kung-pao, Pchin-jinem, Pekingská kachna a další. Velmi populární jsou zákusky, jako je čínský zmrzlý jogurt či čínské ořechové koláče.
Co se pije v Číně?
Čína je země plná rozmanitých nápojů, které se liší dle regionu. Nejčastěji se v Číně pije čaj, který je součástí čínské kultury. Čaj se obvykle pije bez přísad, jako je cukr, mléko a podobně. V poslední době jsou v Číně populární i západní nápoje, jako whisky, koňak, pivo a víno, stejně jako tradiční mao-tchaj, což je čínská pálenka.
Jaké koření a zelenina se dává do číny?
Do číny se hodí velká spousta ingrediencí i koření. Mezi oblíbená koření patří anýz, badyán, česnek, fenykl, citronová kůra, chilli, hřebíček, kari zázvor a další. Ze zeleniny se do číny používá cibule, paprika, mrkev, cuketa, pórek a další.
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 10 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sladké Fidorky se pečou už od první republiky. Kde vzaly svůj zvláštní název?
Ozdobte své terasy a lodžie jedlými plody. Poradíme, kde se dobře daří jahodám a co vyžadují rajčata či papriky
Hovězí maso na houbách je česká klasika. Libová loupaná plec je zárukou báječné šťavnatosti, chuť a vůni dodají čerstvé houby