Recepty s mořskými plody - zkuste čerstvé i mražené
Mořské plody neboli dary moře patří mezi vysoce ceněné delikatesy. Dříve bývaly tyto pochoutky výsadou přímořských oblastí, díky moderní chladicí technice a stále důmyslnějšímu systému přepravy si je dnes mohou dopřát i gurmáni ze vzdálených částí světa. Dají se koupit čerstvé i mražené, jejich příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Obsahují velké množství prospěšných omega 3 nenasycených mastných kyselin, hodně železa a minerálů (jód, fosfor, vápník, hořčík, draslík, selen). Servírovat by se vždy měli absolutně čerstvé, krátce tepelně zpracované, téměř bez soli, sluší jim jednoduchost (s bylinkami a citronem).
Řadíme sem krevety, langusty, kraby i humry, všechny druhy mušlí (například slávky, vongole nebo svatojakubky), ale také měkkýše, jako jsou kalamáry, chobotnice nebo sépie, fajnšmekři nezapomenou ani na ústřice. V Česku se do domácích kuchyní nejčastěji dostávají krevety a slávky. Krevety lze koupit čerstvé ve schránce, ale i předvařené a vyloupané. Stejně tak maso slávek lze koupit i vyloupané. Ty se hodí například do těstovin, rizota nebo salátů.
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 6 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 17 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přečtěte si Zobrazit více
Kdo si „ugriluje“ půl milionu v nové soutěži se Zdeňkem Pohlreichem? Stavbyvedoucí, žena bez chuti a čichu nebo fakturant
Babiččiny bramborové placky: Jednoduché jídlo, na které stačí tři ingredience, je třeba hlídat správný poměr brambor a mouky
MasterChef Česko 2023 opustil Péťa: Jsem na sebe hrdý, mám nabídky na dvě stáže a vaření v televizi, prozradil