Recepty na kyselá jídla
![Recepty na kyselá jídla](https://static.toprecepty.cz/fotky/images/1/376-200-100.jpg)
Když se řekne kyselá, většina z nás si asi vybaví citron a zkřivená ústa. Velké množství kyselé chuti je pro člověka nepříjemné, pokud je jí ale jen trochu, je to naopak zázrak. Kyselá chuť totiž v ústech funguje jako regulátor ostatních chutí; zvýrazňuje slanost, vyvažuje sladkost, tlumí hořkost a zmírňuje pálivost. Navíc kyselá chuť podporuje trávení, zvyšuje chuť k jídlu a napomáhá tvorbě slin, čímž usnadňuje žvýkání a polykání jednotlivých soust.
Kyselá chuť jídlu jako takovému dodává svěžest - proto se na ryby dává trocha citronové šťávy. Zároveň zabraňuje oxidaci některých druhů ovoce a zeleniny. Pokud například nakrájíte a oloupete jablka, která hodláte jíst až později, dejte je do vody s citronem. Ovoce díky tomu nezhnědne a zachová si svou křehkost.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 4 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 5 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 5 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více