Nejlepší recepty na sladkokyselá jídla
Sladkokyselá omáčka nebo polévka je běžným pojmem v nabídkách čínských restaurací. Právě pro asijskou kuchyni je totiž tento mix dvou zdánlivě naprosto odlišných chutí typický. Ačkoliv na první pohled k sobě možná nejdou, sladkost a kyselost dohromady fungují výborně. Připravte si sladkokyselou omáčku doma a uvidíte, že si ji zamilujete!
Chce to kvalitní ocet, trochu cukru, kečup, špetku zázvoru a osmahnutý česnek. Když tyto přísady smícháte, vznikne marináda, která perfektně ochutí kuřecí křídla i vepřové nudličky. Maso pak stačí jen orestovat, přidat k němu zeleninu a podávat s rýží - et voilá, pokrm, který vás přenese rovnou do Pekingu, je na světě! Sladkokyselou omáčku nicméně využijete i jako zálivku do orientálně laděného salátu.
Související články
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Moderátor Aleš Háma nabídl vlastní recept na kulajdový toust: Je to delikátní záležitost, říká o pokrmu, který vymyslel
Langoše podle semifinalisty MasterChefa Pavla Berkyho: Zkuste místo eidamu parmezán a přidejte bylinky, radí kuchař
Masopust 2023: Které zvyky a tradice připadají na Tučný čtvrtek či Popeleční středu a kdy se letos slaví