Uvařeno do 30 minut: Rychlé a levné recepty
Rychlé ještě nutně nemusí znamenat odbyté. Pokud vás při přípravě oběda, večeře nebo moučníku pro návštěvu tlačí čas, nepropadejte panice. I pouhých 30 minut stačí k tomu, abyste vykouzlili vynikající pochoutku. Dožadují se strávníci u vás doma masa? Nejlepší je zvolit drůběž, ideálně kuřecí prsa, která nepotřebují moc času, naopak - dlouhá tepelná úprava je může vysušit. Ale dokonce i hovězí maso z trouby může být už po 30 minutách měkké a šťavnaté. Nepotřebujete tlakový hrnec ani hodiny pomalého dušení.
Do 30 minut zvládnete třeba i krémovou zeleninovou polévku. Stačí totiž uvařit zeleninu, například mrkev nebo dýni, doměkka, okořenit, rozmixovat a přidat smetanu. Přepadla vás šílená chuť na sladké? Nepečené dorty jsou sice snadné a lehké, většinou ovšem potřebují alespoň 8 hodin v lednici na ztuhnutí. Raději zkuste snadnou bábovku, protože i taková pocitvá klasika může pocukrovaná stát na stole už za půl hodinky.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Zmírněte paralyzující menstruační bolesti: Od křečí v podbřišku pomůžou tyto potraviny
Česká gastronomie v průběhu věků: Za první republiky byla uznávaná, dnes je plná náhražek
Dušená vepřová plec s kapustičkami je báječně šťavnavá, vůni dodá rozmarýn a skvělou chuť česnek a cibule