Kuchař bez čepice a pohodář Jamie Oliver vaří luxusně i dostupně
Kluk od vedle, se kterým by se chtěl každý kamarádit – i kdyby jen proto, aby k němu mohl chodit na ty jeho vynikající večeře! Britský kuchař Jamie Oliver proslul jako televizní hvězda nejen ve své rodné zemi, ale i u nás. Někdy se mu přezdívá „kuchař bez čepice“, protože je při vaření ležérní, trochu bordelářský, někdy skoro až chaotický… Zkrátka pohodář. Přesto ovšem dokáže vždy vykouzlit naprosto dokonale vypadající jídlo. Jamie Oliver je populární i proto, že umí uvařit luxusní pochoutku hodnou menu v drahé restauraci se stejnou lehkostí jako jídlo pro své děti.
Kromě moderování desítek pořadů má na kontě také desítky kuchařských knih. Jednou z těch nejoblíbenějších je kuchařka s názvem 5 ingrediencí, kde najdeme recepty obsahující pouze pět základních přísad. Vydal také kuchařku orientovanou výhradně na vegetariánské vaření, sám Oliver má nejraději kuchyni italskou.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 7 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 8 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 8 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Prázdninová specialita: Řecká rýžová polévka voní po citronu a kuřecím mase. Základem je obyčejný kuřecí vývar
Studentské jídlo před revolucí: Oběd v menze stával 2,60 Kčs, oblíbený byl i lančmít a na koleji frčely špagety s kečupem
Retro vaření s Kristinou: Upečte si laskonky jak z prvorepublikové cukrárny